بررسی روابط قطر و 5 کشور طرد شده با ایران
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به بررسی روابط این کشورها با ایران پرداخته است.
ونزوئلا و ایران
روابط خوب این دو کشور در سال 1999 آغاز شد، زمانی که سید محمد خاتمی، رئیسجمهوری وقت ایران، شروع به خارج کردن ایران از انزوای طولانی مدت کرد و نگاهی جدید به قارههای دیگر انداخت. از آن زمان، ایران شروع به ایجاد روابط با کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا کرد که در حال حاضر به مناطق پر نفوذ ایران تبدیل شده است. رابطه با ونزوئلا یکی از روابط موفق ایران در این زمینه است. با وجود موقعیت جغرافیایی ونزوئلا و فاصله آن با ایران، این کشور اهمیت ویژهای برای ایران دارد.
کره شمالی و ایران
کره شمالی و ایران در سال 2012 تفاهم نامه علمی، فنی، پژوهشی مشترک را به امضا رساندند. آیتالله خامنه ای رهبر ایران در مراسم امضا این تفاهم نامه تاکید کرد که این دو کشور دارای دشمنان مشترکی هستند. به گفته کارشناسان همکاری نزدیک دو کشور به بیش از ده سال میرسد.
بلاروس و ایران
آمریکا در اواسط سال 1990 با این شعار که در بلاروس دموکراسی از بین رفته، طی دو دهه تحریمهای مینسک را افزایش داد. جای تعجب نبود که بلاروس و ایران به یک نقطه مشترک رسیدند. در سال 2008 سرگئی مارتینوف وزیر امور خارجه بلاروس ایران را یک شریک مهم برای این کشور در منطقه و جهان خواند. در زمینههای تجاری و انرژی، روابط دو کشور هر ساله روبه افزایش میرود. همچنین به صورت جداگانه باید از همکاری نظامی دو کشور نام برد.
سوریه و ایران
افزایش رو به رشد فعالیت ایران در سوریه کاملا مشخص است به این دلیل که هیچ کشوری علاقهای به بوجود آمدن گروهک تروریستی در نزدیکی مرزهای خود را ندارد و از سوی دیگر اینکه بشار اسد رئیسجمهوری سوریه دوست قدیمی جمهوری اسلامی ایران است.
روسیه و ایران
روابط ایران و روسیه به بیش از صد سال پیش بر میگردد. کارشناسان معتقدند دلیل نزدیکی دو کشور تحریمهای ضد روسی اروپا است که از سال 2014 به صورت جدی فعال شده است. زندگی تحت تحریم تنها یکی از نقاط مشترک دو کشور به شمار میآید.
قطر و ایران
ایجاد شکاف میان کشورهای حوزه خلیج فارس با دوحه، به این کشور اجازه داد که فعالتر به دنبال روابط و منافع مشترک با ایران باشد.
انتهای پیام/