صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و لوکزامبورگ مطرح کرد

پروژه‌های نیمه‌تمام ایران، فرصتی برای سرمایه‌گذاری لوکزامبورگ

رئیس اتاق ایران گفت: مقایسه آماری بین حجم مبادلات تجاری دو کشور در طی سال های 2008 تا 2016 میلادی بیانگر کاهشی چشمگیر است به طوری که میزان صادرات ایران به لوکزامبورگ از حدود 5.1 میلیون دلار به 400 هزار دلار و رقم واردات از این کشور از حدود 33 میلیون دلار به 4 میلیون دلار تنزل پیدا کرده است.
کد خبر : 194923

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران،‌ غلامحسین شافعی که در راس هیات 35 نفره اقتصادی به لوکزامبورگ سفر کرده با کارلو تلن رئیس اتاق بازرگانی لوکزامبورگ دیدار کرد.


کارلو تلن رئیس اتاق بازرگانی لوکزامبورگ نیز در این دیدار بر ضرورت ارتقای سطح روابط با ایران تاکید کرد و گفت: هیات بلندپایه لوکزامبورگ چندی پیش در ایران حضور داشته و ما در پی تحقق مذاکرات آن دیدار هستیم و امیدواریم بعد از دیدارهای فعالان اقتصادی در تهران و لوکزامبورگ روابط اقتصادی و تجاری دو کشور همانگونه که مورد تاکید طرفین است، افزایش یابد.


وی، اقتصاد لوکزامبورگ را با ثبات و دارای وضعیت مناسبی در اروپا دانست و از تعامل مرکز مالی این کشور با اکثر کشورهای جهان خبر داد و گفت: بعد از برگزیت، شرکت‌های اروپایی و ژاپنی زیادی برای همکاری با ما مذاکره کرده‌اند البته سرمایه‌گذاران زیادی در این کشور حضور دارند و این می‌تواند برای ایران هم موقعیت مناسبی تلقی شود.


رئیس اتاق لوکزامبورگ با اشاره به سفر هیات اقتصادی این کشور به ایران گفت: شرکت‌های ما بسیار نوآوری دارند و ما در آن سفر دیدارهای بسیار خوبی داشتیم؛‌ ما در زمینه تکنولوژی، ICT و ساخت‌وساز می‌توانیم با ایران همکاری کنیم.


رئیس اتاق لوکزامبورگ ادامه داد: شرکت‌های لوکزامبورگی در زمینه ساخت‌وساز برج‌های بلند و پایدار از سیستم‌های بسیار دقیقی استفاده می‌کنند که آماده همکاری در این زمینه با ایران هستیم.


اقتصاد ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا


همچنین غلامحسین شافعی در همایش تجاری مشترک ایران و لوکزامبورگ گفت: دیدارهای اخیر وزیر امور خارجه لوکزامبورگ با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و علاقه‌مندی و تاکید طرفین در جهت توسعه روابط اقتصادی و رفع موانع بانکی و مالیاتی و هچنین حضور هیات‌های تجاری کشور لوکزامبورگ همگی نشانگر حمایت دولتمردان از بخش های خصوصی دو کشور است.


وی ادامه داد: در نظر گرفتن این نکته ضروری است که موقعیت استراتژیک ایران می‌تواند این کشور را به پلی میان آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه تبدیل سازد که نشان‌دهنده موقعیت جغرافیایی ایران به صورت طبیعی و نقش تاریخی آن در دوران شکوفایی جاده ابریشم در منطقه ای با بیش از 600 میلیون جمعیت است.


رئیس اتاق بازرگانی تاکید کرد: اقتصاد ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با تولید ناخالص ملی در حدود 425 میلیارد دلار است. امروزه نرخ تورم ما تک رقمی شده و به گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص ملی ما در سال 2016 میلادی 4.2 درصد رشد داشته و در سال 2017 این میزان به 4.6 درصد خواهد رسید.


شافعی همچنین با اشاره به توانمندی‌های ایران نیز گفت: ایران از لحاظ جمعیت، دومین کشور بزرگ این منطقه بوده و از آن مهم تر جمعیت باسواد 98درصدی آن است که با 4.8 میلیون نفر دانشجوی دانشگاهی، رتبه اول را از لحاظ تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی داراست. این آمار بالای جوانان تحصیل کرده می‌تواند سرمایه‌ای باشد برای شرکای خارجی ما که با هدف نوآوری توسعه منابع وسیع طبیعی کشور یا مدرنیزه کردن بخش‌خصوصی، تصمیم به همکاری با شرکت‌ها و موسسات ایرانی دارندکه برخی از این زمینه‌های همکاری شامل انرژی، انرژی‌های تجدیدپذیر، پتروشیمی، معدن، ساخت‌وساز، کشاورزی، حفظ و ترمیم محیط زیست، بخش سلامت و داروسازی، مخابرات، بازاریابی بین المللی، پژوهش و توسعه، سرمایه گذاری و بانکداری هستند.


تجار و بازرگانان محترم


وی همچنین آینده روابط تجاری دو کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تقویت همکاری‌ها و افزایش تعاملات تجاری از مهمترین اهداف این سفر است. متاسفانه نگاهی به واقعیت‌های آماری نشان می‌دهد میزان واردات کشور لوکزامبورگ در سال 2016 میلادی براساس آمارهای بین‌المللی (ITC) حدود 19 میلیارد دلار بوده که سهم ایران از آن، تنها حدود 400 هزار دلار است و در مقابل از واردات 46 میلیارد دلاری ایران در همین سال، فقط حدود 4 میلیون دلار مربوط به لوکزامبورگ است.


وی اضافه کرد: از طرف دیگر، مقایسه آماری بین حجم مبادلات تجاری دو کشور در طی سال های 2008 تا 2016 میلادی بیانگر کاهشی چشمگیر است به طوری که میزان صادرات ایران به لوکزامبورگ از حدود 5.1 میلیون دلار به 400 هزار دلار و رقم واردات از این کشور از حدود 33 میلیون دلار به 4 میلیون دلار تنزل پیدا کرده که ضروری است با ریشه‌یابی دقیق و اصولی، راه‌حل‌های عملی و کارساز جهت رفع این مشکل از سوی دو کشور اتخاذ شود.


رئیس اتاق بازرگانی مشهد همچنین با تشریح اقلام وارداتی لوکزامبورگ افزود: با نگاهی به اقلام وارداتی این کشور از سایر کشورها مانند مواد معدنی، مواد شیمیایی، فلزات و مواد غذایی و صنعتی و پتانسیل موجود در کشور ایران در این زمینه ها و از طرف دیگر نیاز ایران در زمینه های فناوری اطلاعات، ارتباطات راه دور، خودرو، برخی خدمات فنی- مهندسی، آهن، فولاد، لاستیک، شیشه، آلومینیوم و حمل و نقل مواد شیمیایی که جزو صادرات کشور لوکزامبورگ است و اختصاص حتی درصد کمی از واردات این اقلام به طرف مقابل، می‌تواند به عنوان یک گام کوچک در آینده روابط تجاری دو کشور، تحول عظیمی را ایجاد کند. نکته حائز اهمیت در این خصوص امکان سرمایه گزاری مشترک و تعریف رابطه تجاری ماندگار و پایدار در حوزه‌های مذکور است و از این طریق می‌توان دورنمای روشنی در افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور متصور شد.


وی افزود: سرمایه گذاری در بخش صنعت نیز از اولویت های بخش خصوصی ایران است که قطعا از جذابیت زیادی برای تجار لوکزامبورگی برخوردار خواهد بود. دو کشور در سایر زمینه ها مانند همکاری های هوایی، ایجاد مراکز تفریحی و همکاری در بخش گردشگری که هر دو کشور دارای پتانسیل قابل توجهی در آن هستند نیز می توانند ثمر بخش باشند.


شافعی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش فاینانس علاوه بر امکان تامین اعتبار لازم جهت پروژه های نیمه تمام داخل ایران و خرید سهام صنایع بزرگ ایران، دو کشور می توانند در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای ثالث نیز همکاری سازنده ای داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر