صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۶

اپلیکیشنی برای پیش‌بینی خطر حمله قلبی

دانشمندان موفق به ساخت اپلیکیشنی شدند که می‌تواند خطر حمله قلبی در بیماران پیوند کبد را پیش‌بینی کند.
کد خبر : 194882

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، این اپلیکیشن که برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده است، به صورت آنلاین کار می‌کند و می‌تواند خطر مرگ یا شرایط وخیم قلبی را در بیمارانی که یک سال از عمل پیوند کبدشان می‌گذرد، تشخیص دهد.


لیسا ونوگنر، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن، می‌گوید: «شناخت ریسک بیمار برای کمک به جلوگیری از عوارض قلبی مکرر که پس از عمل جراحی پیوند کبد پیش می‌آید، بسیار حیاتی است».


جراحی پیوند کبد یکی از پرخطرترین جراحی‌های قلبی و عروقی است. در بیماران مبتلا به بیماری‌های کبدی تغییرات جریان خون خاصی صورت می‌گیرد. همچنین در طی عمل جراحی پیوند کبد، تغییرات زیاد در حجم خون و افزایش آدرنالین بر عملکرد قلب تاثیر می‌گذارد.


ونوگنر اضافه می‌کند: «شناسایی افرادی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند می‌تواند منجر به انحصاری شدن عمل پیوند شود، بدین ترتیب ارگان‌های اهدایی به افرادی می‌رسد که احتمال ابتلا به بیماری قلبی در آنها کم‌تر است و احتمال زنده ماندنشان پس از عمل پیوند بیشتر است».



این اپلیکیشن جدید خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در پیوند کبدی ارتوتوپ (CAR-OLT) را نشان می‌دهد. این برنامه برای بیماران 18 تا 75 سال که تحت درمان تکاملی قرار دارند تا برای پیوند کبد آماده شوند، طراحی شده است.


این برنامه هم به صورت تحت وب (می‌توانید محاسبه‌گر را سرچ و در وبسایت CAR-OLT از آن استفاده کنید) و هم به صورت اپلیکیشن وجود دارد. می‌توانید این اپلیکیشن را از آی‌تیونز یا گوگل‌پلی استور دانلود و روی گوشی هوشمند خود نصب کنید.


روش CAR-OLT اولین ابزار بی‌خطر مخصوص پیوند است که ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران پیوند کبد را اندازه‌گیری می‌کند. تا پیش از این، پزشکان برای این کار از ابزارهای خطرناکی استفاده می‌کردند.


تقریبا یک سوم از دریافت کنندگان پیوند کبد، در سال اول بعد از عمل جراحی خود مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند. شرایط برخی از بیماران چنان وخیم می‌شود که مجددا در بیمارستان بستری می‌شوند اما متاسفانه معمولا دوام نمی‌آورند.


ونوگنر و همکارنش نمونه اولیه برنامه پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را با استفاده از اطلاعات یک مطالعه عظیم 10 ساله درباره «عوارض قلبی عروقی در پیوند کبد» توسعه دادند که حاوی اطلاعات درباره دریافت‌کنندگان پیوند کبد از شبکه پیوند اعضای ملی بود. میانگین مرگ و میر یک ساله بعد از عمل جراحی پوند کبد تقریبا 10 درصد است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر