صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نمایشی دیگر از حقوق بشر آمریکایی؛ محقق ایرانی قربانی سیاسی‌کاری آمریکایی‌ها شد

دکتر محسن دهنوی، دکتری مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف که اخیرا برای دوره مطالعاتی قصد ورود به آمریکا را داشت در فرودگاه شهر بوستون از حضور وی برای انجام فعالیت علمی ممانعت شد.
کد خبر : 194693

محسن دهنوی، دکتری مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی شریف، عضو شورای مرکزی ستاد دانشجویی "مقاومت رمز پیشرفت"، فعال بسیج دانشجویی و پژوهشگر جوان ایرانی، رتبه برتر آزمون‌های کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری و دارنده مقالات معتبر بین‌المللی است. دهنوی یک پژوهشگر سرطان در حوزه کودکان است.


از سال 81 فعالیت خود را از دانشگاه صنعتی شریف شروع کرد و پس از دوره کارشناسی‌ارشد تحقیقات جدی خود را در حوزه نانوفناوری و درمان سرطان آغاز کرد. او از حدود دو ماه پیش همه اقدامات لازم را برای ادامه فعالیت علمی خود به عنوان پژوهشگر و برای فعالیت در بیمارستانی در شهر بوستون آمریکا انجام داده بود، روز سه‌شنبه 20 تیر بود که به همراه همسر و فرزندان کوچکش وارد فرودگاه بوستون شد.


دهنوی به قصد ادامه تحصیل و گذراندن دوره پسادکتری، مدعو دانشگاه هاروارد و عازم کشور آمریکا شده بود. اما در فرودگاه لوگان به او اجازه ندادند به مقصد خود برسد و از خارج شدن وی از فرودگاه ممانعت کردند.


این پژوهشگر برجسته، حدود 30 ساعت در فرودگاه لوگان شهر بوستون بازداشت شد. در مدت زمان بازداشت پلیس مرزی آمریکا، رفتار نامناسبی با او داشته و حتی اجازه پیگیری و هیچ‌گونه تماسی را هم به او نداد. در مدت بازداشت وی در این فرودگاه، دانشگاه هاروارد هم حتی پیگیر این موضوع شده و در صدد رفع آن برآمده بود، اما متاسفانه این پژوهشگر به کشور برگردانده شد.


این اقدام دولت آمریکا که دور از انتظار هم نبوده و نیست، واکنش‌های متعددی را در پی داشت و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بلافاصله بعد از این اتفاق آن را محکوم کردند، بیمارستان کودکان بوستون با صدور بیانیه‌ای به بازداشت پزشک ایرانی و خانواده‌اش در فرودگاه این شهر اعتراض کرد. این بیمارستان در بیانیه خود با اشاره به اینکه این پزشک دارای ویزای معتبر و قانونی بوده، از مقامات اداره مهاجرت آمریکا خواسته بودند مشکل بازداشت وی هرچه سریع‌تر رفع شود که نتیجه‌ای در بر نداشت.


اما آنچه که واضح است هدف این پژوهشگر از سفر مطالعاتی خود به آمریکا، توسعه فعالیت‌های علمی و انتقال فناوری‌های پیشرفته‌تر به داخل کشور بوده است. او از چند سال پیش در حوزه نانو بیوتکنولوژی روش‌های جدیدی در درمان سرطان کشف کرده بود و دانشگاه هاروارد به دلیل توانایی علمی بالای این پژوهشگر کشورمان، زمینه‌های تعامل و همکاری علمی خود را با ایشان آغاز کرده بود که دولت آمریکا و سیاست‌های جدید آن اجازه این کار را نداد.


حوزه فعالیت این پژوهشگر، انسانی و دور از هرگونه احتمال خطر و کاملا غیرامنیتی بوده، اما پلیس آمریکا از ورود وی به این کشور جلوگیری کرده و بعد از مدت زمان زیادی بازجویی او را به ایران برمی‌گرداند. نجات انسان‌ها به ویژه کودکان از سرطان اولویت کار دهنوی است اما سیاست غلط دولت آمریکا که دور از انتظار نبوده و نیست مانع از فعالیت علمی او در خارج از کشور است، هرچند که به گفته خود او راه برای ادامه فعالیت به صورت غیرحضوری کماکان وجود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر