راهاندازی سه مرکز تحقیقاتی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
صمد نجاتیان در گفتوگو با خبرنگار آنا، درباره حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج اظهار کرد: این دانشگاه از لحاظ تعداد اعضای هیأت علمی، تنوع گرایش ها و رشته های دانشگاهی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و برخورداری از مزارع تحقیقاتی کشاورزی مناسب، پتانسیل بسیار خوبی در این زمینه دارد و برنامه های آتی این معاونت در همین راستا و تشویق و ترغیب اعضای هیات علمی به این سمت و سو است.
وی با بیان اینکه هدف دانشگاه شناسایی افراد نخبه و جذب آنها به عنوان نیروی محرکه پژوهش در راستای شتاب بخشی به فعالیت های پژوهشی و تولید علم در کنار ایده پروری و تبدیل آن به ثروت است، گفت: پروپوزال های مربوط به سه مرکز تحقیقاتی بافتشناسی، سمشناسی و صنایع غذایی واحد یاسوج در دست تدوین است.
به گفته نجاتیان، تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی را بر اساس میزان بودجه پژوهشی ارتقا داده و در حال استانداردسازی فضاهای آزمایشگاهی و اخذ مجوزهای مربوط به سه آزماشگاه همکار استاندارد و توانمندسازی کارشناسان هستیم.
همایش ملی فقه و حقوق شهروندی ایران برگزار میشود
این مسئول با اعلام اینکه انجمن علمی فقه و حقوق شهروندی ایران با مجوز کمیسیون انجمن های علمی وزارت علوم در این واحد دانشگاهی راه اندازی شده است، اظهار کرد: آذر امسال اولین همایش ملی با همین عنوان و با همکاری دانشگاه برگزار می شود. کتابخانه و ساختمان مربوط به این انجمن راه اندازی شده و در حال خدمت به قریب 300 عضو پیوسته است. انجمن با همکاری واحد یاسوج در حال اخذ مجوزهای لازم برای یک مجله علمی پژوهشی با همین عنوان نیز هست.
نجاتیان، فعالیت های مرکز رشد واحد یاسوج که قریب ده ماه از فعالیت آن می گذرد به آنـا گفت: تعداد 8 هسته فعال در مرحله رشد مقدماتی و 4 واحد فناور فعال در مرحله رشد این مرکز حضور دارند که از این 4 واحد فناور، 2 شرکت در حال ارتقا به دانش بنیان نوپا هستند. 12 ایده هم در قالب ایده دانشجویی، هسته، واحد فناور پروسه پذیرش در مرکز رشد را سپری می کنند.
به گفته نجاتیان در راستای ارتباط دانشگاه با صنعت و در مسیر کاری مرکز رشد، واحد تحقیق و توسعه شرکت کوبو دنا در حال استقرار در این مرکز است.
استادیار و عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ادامه داد: از مجموع فعالیت های مرکز رشد در حوزه تجاری سازی ایده محوری هسته ها و واحدهای فناور 6 ایده در مرحله ساخت نمونه اولیه بوده که پس از ارزیابی نمونه ها امکان ورود به مرحله نیمه صنعتی برای آنها فراهم می شود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست دانشگاه در مسیر تجاری سازی نتایج تحقیقات پژوهشی و پایان نامه های دانشجویی است، بنابراین اولویت و سیاست راهبردی مرکز رشد حمایت از خروجی طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های دوره های تحصیلات تکمیلی بوده و در این راستا آماده ارایه خدمات آزمایشگاهی و حمایت های مالی از محققان گرانقدر است.
نجاتیان با توجه به افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه در سال جاری اهم دستور کارهای این دانشگاه را تشریح کرد و به آنــا گفت: اهم سیاست ها و برنامه های حوزه معاونت پژوهشی واحد یاسوج؛ اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی و فعالیت ۳ مرکز تحقیقاتی ذکر شده است.
وی ادامه داد: پیگیر اخذ مجوز نمایه علمی و ارتقای رتبه مجلات دانشگاه هستیم. ساماندهی وب سایت دانشگاه، تهیه برنامه جامع وضعیت پژوهشی واحد به منظور هدفمندکردن فعالیت های پژوهشی دانشگاه، اهتمام جدی در خصوص ساماندهی شرکت های دانش بنیان و هدایت و راهبری آنها از دیگر برنامه های این حوزه در سال جاری است.
این مسئول خاطرنشان کرد: اعطای پژوهانه به اعضای هیات علمی واجد شرایط و تشویق آنها در انجام فعالیت های پژوهشی بیشتر از جمله همکاری در اجرای طرح های پژوهشی با رویکردهای کاربردی و تلاش در راستای برگزاری کارگاه ها و یا شرکت در سمینارهایی با رویکرد توانمندسازی مهمترین اولویت های حوزه پژوهش در راستای هدفمندکردن فعالیت های پژوهشی است.
به گفته نجاتیان، انجام قریب به 3 هزار پایان نامه مصوب دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اجرای حداقل 8۰ طرح داخلی مصوب از سوی اعضای هیات علمی، اجرای حداقل 12 طرح برون دانشگاهی توسط اعضای هیات علمی، نظارت بر 15 طرح برون دانشگاهی اعضای هیات علمی سایر دانشگاه ها، تجهیزات و دستگاه های پیشرفته آزمایشگاهی تحقیقاتی، عقد و اجرای تفاهم نامه های پژوهشی و تحقیقاتی با سایر مراکز صنعتی نشان از توانمندی های این واحد دانشگاهی دارد که می تواند به عنوان محرکی برای رونق بخشیدن به فعالیت های پژوهشی استفاده شود.
افزایش بودجه بیانگر بینش دانشگاهی و نگرش مثبت دکتر ولایتی به پژوهش است
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما درباره اقدام دکتر ولایتی در افزایش بودجه و تاکید بر جذب نخبگان چیست؟ به آنــا گفت: طبق نظر رئیس هیات امنا که خود از شخصیت های برجسته علمی و دانشگاهی کشور است، سال جاری برای تشویق پژوهشگران با افزایش ٩٠ درصدی نسبت به سال قبل، حدود ۱۹ درصد از بودجه دانشگاه به پژوهش اختصاص یافته که در تاریخ دانشگاه بی سابقه و بیانگر بینش دانشگاهی و نگرش بسیار مثبت وی نسبت به پژوهش است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج اظهار کرد: امیدواریم که بتوان با برنامهریزیها و سیاستگذاریها، میزان فعالیت ها و موفقیت های پژوهشی در دانشگاه را به حداکثر رساند. قطعا این افزایش بودجه با ارتقای بسترهای موجود اقتصاد دانش بنیان در کنار تولید علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی همراه با سیاست های کلان کشور سهم بالایی در تولید علم و فناوری و کارآفرینی در کشور خواهد داشت.
نجاتیات خاطرنشان کرد: نکته ای که اینجا لازم است به آن اشاره کنم نبود نقدینگی در واحدهای دانشگاهی است که هزینهکرد بودجه پژوهشی را با چالش مواجه می کند. انتظار می رود با درایت رئیس هیات امنا و سرپرست دانشگاه این مشکل که اصلی ترین مانع در فعالیت های پژوهشی است به نحوی برطرف شود. شاید بتوان این مشکل را با راه اندازی صندوق مشترک پژوهشی دانشگاه برطرف کرده و از بی انگیزگی پژوهشگران و اعضای هیات علمی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/