دکتر ولایتی: پژوهش برای تولید کار و فناوری است نه صرفا پژوهش/ دکتر نوریان: محور فعالیتهای اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه، تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است
به گزارش گروه دانشگاه آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ولایتی در ابتدای این جلسه ضمن ابراز خرسندی از تشکیل شورای اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری دانشگاه با ترکیب جدید، تاکید کرد : این شورا و مصوبات آن باید در جهت ارتقاء کیفی به ویژه در حوزه علم و فناوری و رسیدن به اهداف عالیه دانشگاه نقش آفرینی کند.
وی افزود: امیدوارم در این شورا با استفاده از افراد صاحبنظر و اندیشمند در حوزه اقتصاد دانش بنیان، گامهای موثرتری به منظور ساماندهی فعالیتهای اقتصادی دانشگاه برداشته شود.
دکتر ولایتی خاطرنشان کرد: شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه با توجه به ماهیت فعالیتهای دانشگاهی، باید به سمت موضوعاتی مبتنی بر دانش و سپس تبدیل آن به سرمایه حرکت کند.
وی در ادامه اظهار داشت: پروژههای سودآور که مباحث علمی در آنها راهی ندارد، مربوط به ماهیت کار دانشگاه نیست چرا که هر مجموعه اقتصادی می تواند این کار را انجام دهد، بنابراین دانشگاه باید در فعالیتهایی ورود کند که جنبه علمی داشته باشد و در این شرایط اقتصادی حتی برای یک ریال سرمایه گذاری نیز باید حساسیت، توجه و دقت لازم صورت گیرد.
اولویت فعالیتهای اقتصادی دانشگاه باید حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان باشد
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: حسب تاکیدات مقام معظم رهبری، اولویت فعالیتهای دانشگاه باید حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان باشد و دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در این موضوع پیشقدم شود.
وی با بیان اینکه کار دانش بنیان به معنی پژوهش برای تولید کار و فناوری است و نه پژوهش برای پژوهش، گفت: اعضای شورای اقتصاد دانش بنیان باید با هدف گذاری و سیاست گذاریهای جدید در این زمینه گامهای موثری بردارند.
دکتر نوریان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه خدا را شاکرم که فرصتی به ما عطا کرد تا با تشکیل این شورا در این حوزه بزرگ علم و فناوری کشور خدمات قابل قبولی ارائه نماییم، افزود: شورای اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مهمترین شوراهای راهبردی این دانشگاه است و ما تلاش داریم تا برمبنای سیاستهای کلان دانشگاه و خط مشیهای اعضای هیات موسس و هیات امنا در مسیر توسعه این حوزه حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه بر مبنای مدل های بروز کشورهای توسعه یافته، فعالیتهای دانشگاه به دو بخش اصلی "آموزشی و علمی" و"سرمایه گذاری و اقتصادی" تقسیم می شود ، گفت: اگر قرار است بخش سرمایه گذاری و امور اقتصادی دانشگاه تحقق پیدا کند و درآمدهای غیر شهریه ای دانشگاه افزایش یابد، باید شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری دانشگاه بیش از پیش فعال عمل نماید.
دکتر نوریان تاکید کرد: محور فعالیت های اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی، تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است.
گزارشی از روند شکل گیری شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان
دکتر رهنمای رودپشتی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از روند شکل گیری شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان و اقدامات انجام شده ، اظهار داشت: فعالیتهای سرمایه گذاری و دانش بنیان واحدها، در کمیته تخصصی امور اقتصادی و سرمایه گذاری دانشگاه مطرح می شود که در صورت تایید،در مورد این فعالیتها تصمیم گیری می شود و در صورت عدم تایید، به منظور اصلاح و بررسی بیشتر، به استان و واحد دانشگاهی مبدأ عودت داده می شود.
رهنمای رودپشتی گزارشی هم از طرحهای سرمایه گذاری مصوب ، اجراشده و در حال اجرای شورا ارائه کرد.
در ادامه جلسه اعضای شورا دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را بیان کردند که اهم موضوعات مطروحه به شرح ذیل می باشد:مسائل کلان سیاست گذاری در حوزه اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری دانشگاه، تطابق فعالیتهای دانش بنیان با ماهیت فعالیت علمی - دانشگاهی، توجه به مزیتهای رقابتی دانشگاه (اساتید، دانش و امکانات و تجهیزات)، عدم گستردگی تشکیلات در نتیجه انجام فعالیتهای اقتصادی، حرکت به سمت توسعه شرکتهای دانش بنیان، تشکیل کمیته و کارگروهی مسلط به فعالیت های دانشگاه در حوزههای اقتصاد دانش بنیان، تبدیل به احسن املاک و داراییها، تمرکز بر ایجاد و توسعه استارتآپها، استفاده از خلاقیت و نوآوری در حوزه اقتصادی در جهت شناسایی ظرفیت ها در واحدها، توجه به فضای اقتصادی کشور، ایجاد ساز و کار منسجم برای خریدهای دانشگاه در مقیاس انبوه و به صورت متمرکز، ارتباط صنعت و دانشگاه، تفکر دانش محور در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و درآمدهای غیر شهریه ای.
همچنین چگونگی تامین مالی ، ایجاد منابع پایدار، توجه به مزیت نسبی دانشگاه در حوزه منابع انسانی ، آسیب شناسی فعالیت های اقتصادی، سرمایه گذاری دانشگاه، انجام فعالیت های اقتصادی متناسب با شأن دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به مباحث حقوقی اقتصاد دانش بنیان، تدوین چارچوب های فعالیت در زمینه اقتصاد دانش بنیان، تبدیل علم به ثروت، استفاده از ظرفیت و توانمندی استان ها با توجه به سند آمایش کشور، حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، کارآفرینی اجتماعی، توجه به معضلات موجود کشور و حل دغدغه های جامعه، توجه به رویکردهای بین المللی در سرمایه گذاری ها و ... از دیگر مباحثی بود که در این جلسه بر آنها تاکید شد .
دکتر نوریان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشکر از نظرات مطرح شده اعضا، پیشنهاد تشکیل کمیسیون تخصصی برای بررسی بیشتر و همه جانبه موضوعات مطرح شده منطبق با اهداف و سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر فعالیت در حوزه اقتصاد دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد.
وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته جهت نیل به دانشگاه های نسل سوم موضوع پیچش سه جانبه با محوریت صنعت، دانشگاه و دولت حائز اهمیت بوده است که در عصر حاضر به پیچش چهار جانبه تبدیل شده است که این «پیچش چهارجانبه» شامل دولت، صنعت، دانشگاه و در مرکز این ارتباط موضوع «رسانه ها» اضافه شده است و ما تلاش می کنیم در جهت حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم از این الگوهای جهانی مبتنی بر ارزش های اسلامی – ایرانی استفاده نماییم.
در پایان ضمن جمعبندی موضوعات مطرح شده در جلسه، تصمیم گیری شد تا کمیسیونی با حضور اعضای حقیقی یا نمایندگان مطلع آنان به همراه مدیران حوزه های اعضای حقوقی و تعدادی از صاحب نظران تشکیل تا نقطه نظرات مطروحه تبدیل به برنامه شده و هدف گذاری های لازم جهت طرح در جلسه آتی شورای اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری صورت گیرد.
انتهای پیام/