صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۶

ساخت بزرگ‌ترین باتری دنیا در غار زیرزمینی

یک شرکت آلمانی مشغول ساخت بزرگترین باتری دنیا در غارهای نمکی زیر زمینی است. این باتری به حفظ محیط زیست کمک می‌کند و می‌تواند برق مورد نیاز یک روز ۷۵ هزار خانه را تامین کند.
کد خبر : 193857

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از مهر، هفته گذشته تسلا اعلام کرد بزرگ‌ترین باتری لیتیوم یونی دنیا را در استرالیا خواهد ساخت. اکنون یک شرکت انرژی آلمانی هم در پی کسب عنوان تولید کننده بزرگت‌رین باتری دنیا زیرزمینی است.


شرکت Ewe Gasspeicher GmbH مشغول ساخت یک «باتری جریان ردوکس» در غارهای زیرزمینی نمکی است که می‌تواند ذخیره برق یک روز ۷۵ هزار خانه را تامین کند.


باتری جریان ردوکس انرژی الکتریکی را در الکترولیت‌های مایع ذخیره می‌کند. این باتری در حقیقت یک سلول الکتروشیمیایی است. درون چنین سلولیدو مایع (کاتالیت مثبت و آنولیت منفی) به وسیله غشایی از هم جدا شده‌اند که یون‌ها می‌توانند از این غشا بگذرند. هنگامی که باتری با یک منبع شارژ می‌شود، الکترون‌ها به آنولیت اضافه و از کاتولیت خارج می‌شوند. هنگام تخلیه شارژ این روند معکوس می‌شود. مولکول‌های شارژ شده هر الکترولیت از سلول به تانک‌های ذخیره می‌روند و در آنجا انرژی به مدت چند ماه ذخیره می‌شود.


این باتری که Power 4 Brain نامیده می‌شود براساس سیستمی ایجاد شده که دانشگاه فردریک شیلر آن را ارائه کرده است. باتری مذکور از الکترولیت‌های آب نمکی همراه پلیمرهای قابل بازیافت را به عنوان مولکول‌هال فعال استفاده می‌کند. به گفته گروه سازنده این مواد در مقایسه با ترکیب اسید سولفوریک/ فلز به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند.


باتری مذکور در مخزن ذخیره گاز Jemgum ساخته می‌شود تا از دو غار نمکی زیر زمینی بزرگ این منطقه استفاده کند. در حال حاضر از این غارها برای ذخیره گاز طبیعی استفاده می‌شود. هر غار حدود ۱۰۰ هزار متر مکعب حجم دارد. بنابراین باتری مذکور ظرفیتی ۷۰۰ مگاوات ساعتی خواهد داشت که قدرت تولید ۱۲۰ مگاوات برق را دارد.


به گفته محققان مقدار الکتریسیته ای ذخیره شده در چنین مخزنی برای تامین یک ساعت برق شهر بزرگی مانند برلین کافی است.


البته این باتری قبل از اجرایی شدن با استفاده از محفظه‌های بزرگ پلاستیکی در منطقه Jemgum آزمایش می‌شود. به گفته شرکت این باتری‌ها تا پایان ۲۰۱۷ میلادی وارد مرحله عملیاتی می‌شوند و باتری کامل زیر زمینی نیز تا ۶ سال دیگر آماده خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر