صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۱۹ تير ۱۳۹۶

منابع انرژی در تایتان زیاد است

سفر به یک سیاره دیگر در منظومه شمسی در برنامه آینده بشر قرار دارد و قمر تایتان در اطراف زحل یکی از گزینه‌های جدید دانشمندان برای این سفر خواهد بود.
کد خبر : 193723

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از NewScientist، مریخ یا همان سیاره سرخ، از پنج دهه قبل یکی از مقصدهای مورد علاقه سازمان‌های فضایی بوده است اما قمر تایتان در همسایگی زحل، یک مقصد جدید است که از نظر اندازه و احتمال وجود آب یخ‌زده، محلی مناسب برای فرود انسان برآورد می‌شود.


نتیجه پژوهشی تازه نشان می‌دهد که اگر انسان روزی روی تایتان فرود آید، علیرغم اینکه نفت و خورشید روی این قمر نایاب است، منابع انرژی بسیار قابل اعتمادی در این سیاره می‌توان یافت.


نخستین منبع انرژی را نخستین انسان‌هایی که روی این سیاره پیاده شوند در قالب یک نیروگاه هسته‌ای می‌سازند تا از ایزوتوپ‌های رادیواکتیوی که در حال فرسایش روی این سیاره هستند بهره بگیرند. دومین منبع انرژی در سطح تایتان که برای کلونی‌های انسانی روی این سیاره در دسترس است، دریاهای عظیم از هیدروژن و استیلن است. هیدروژن یک سوخت بسیار خوب است که ترکیبات آن در سوخت موشک‌های فضایی نیز به‌کار گرفته می‌شود و به‌وفور در حالت مایع و جامد در تایتان وجود دارد.


از آنجایی که تایتان تقریبا هرگز آفتاب مستقیم ندارد، اگر قرار باشد جمعیت آمریکا به این سیاره بروند و آنجا ساکن شوند باید پنل‌های خورشیدی به وسعت کل کشور آمریکا روی تایتان بسازند تا شاید انرژی مورد نیاز را به‌ دست بیاورند اما جزر و مدهای وحشتناک سطح این قمر، یک منبع بی‌پایان انرژی را با توربین‌های جزر و مدی در اختیار انسان می‌گذارد. انرژی باد نیز در سطح این سیاره یخی در دسترس است اما اگر توربین‌ها را به ارتفاعات بالا ببریم، بادهایی با 10 برابر انرژی زمین در جریان هستند که می‌توانند یک عمر انرژی رایگان به ما بدهند.


تمام این احتمالات در شرایطی‌ست که انسان قصد فرود روی سیاره تایتان را داشته باشد و فکری برای دمای منفی 180 درجه‌ای این سیاره کرده باشد. در شرایطی که هیچ فرود انسانی روی مریخ تا سال 2030 متصور نیست، سفر به تایتان کمی غیرمعمول به‌نظر می‌رسد اما نزدیک‌ترین و عاقلانه‌ترین مقصدهایی که ما روی منظومه شمسی به آن فکر می‌کنیم، همین دو سیاره خواهند بود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر