نماینده دادستان تهران: متهمان نفتی پشیمان نیستند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از مهر، نجفی در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم پرونده فساد نفتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب با قرائت کیفرخواست صادره گفت: حسب اظهارات بابک زنجانی مهدی شمس محمولههای نفتی را تحویل داده بود و به جای بازگرداندن عواید حاصل از فروش این مبلغ را هزینه کرده است. در سال ۹۱ نیز مکاتبهای بین این دو متهم انجام میشود که شرح آن در سندی به دادگاه ارائه شده است. در این مکاتبه که ایمیلی بوده است، شمس به بابک زنجانی گفته بود که مبالغی را تحت عنوان حق الزحمه مطرح کند.
وی خاطرنشان کرد: حسب ایمیل ارسالی از این شخص، ۴۰۲ میلیون دلار از پول نفت را دریافت کرده و طبق اظهارات بابک زنجانی، تمامی آن را هزینه کرده است.
نماینده دادستان تهران با ارائه ارقامی اظهار کرد: مهدی شمس، عواید حاصل از فروش نفت را هزینه کرده است به طوری که مبلغ ۲۳۵ میلیون دلار بابت خرید سهام شرکت «اونوایر»، ۳۳ میلیون دلار خرید هواپیما، ۲۹ میلیون دلار بابت خرید سه فروند ایرباس ۳۲۰، ۲۵ میلیون دلار بابت خرید ۵ فروند هواپیمای آرجی، ۵۰ میلیون دلار بابت نگهداری محمولهها برای علیرضا زیباحالت منفرد، ۵۰ میلیون دلار جهت هزینههای کشتیها و همچنین ۱۰۰ میلیون دلار به حسابهای مختلف بنکرز هزینه کرده است.
نجفی افزود: متهم ردیف دوم به جای ریختن پولها به حساب «اچ کی» به گفته بابک زنجانی این مبالغ را هزینه کرده و این در حالی است که مهدی شمس شناخت کامل از بابک زنجانی داشته است و از سوابق بانکی و همچنین گذشته این فرد مطلع بوده است.
نقش مهدی شمس در پرونده نفتی
نماینده دادستان تهران با بیان اینکه مهدی شمس از افرادی است که در تطهیر اموال ناشی از جرم به بابک زنجانی کمک کرده است خاطرنشان کرد: در این میان نقش مهدی شمس در تطهیر اموال ناشی از جرم بسیار پررنگ بوده است. چرا که وی در تحویل محمولههای نفتی نقش مهمی را بر عهده داشته است.
نجفی ادامه داد: مهدی شمس محمولههای نفتی را گرفته، به فروش رسانده و با همکاری زنجانی عواید حاصل از فروش آن را هزینه کرده است.
وی تصریح کرد: مبالغ پرداختی به شمس از منابع شرکت نیکو بیش از یک میلیارد و ۲۸۳ میلیون دلار از بانک فرث مالزی به خزانه داری ترکیه، ۹ میلیون دلار، منابع سایر مشتریان ۱۴۰ میلیون درهم و از طریق سورینت ۵ میلیون یورو پرداخت شده است. بنابراین میتوان گفت ۶۹ میلیون دلار تنها از طریق شرکتها و اشخاص به مهدی شمس داده شده است.
نماینده دادستان تهران با اشاره به نامه چهار وزیر در رابطه با معاملات نفتی بابک زنجانی گفت: وجوه ناشی از ارزها در سال 91، بعد از مصوبه هفتم تیر 91 بانک مرکزی و چهار وزیر در بخشهای مذکور هزینه شده است.
نجفی به یکی از قراردادهای فیمابین زنجانی و شمس اشاره و تصریح کرد: مفاد این قرارداد پیرامون شرکت اونورایر هواپیماهای آرجی، کشتیهای نفت کش و باربری و همچنین خرید هتل بوده است.
وی الزامات متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی را اخلال در نظام اقتصادی عنوان کرد و افزود: اقدامات مجرمانه شمس و زنجانی با توجه به وضعیت اقتصادی دوران تحریم بیتردید موجب اختلال در نظام اقتصادی بوده و با همین استدلال وی متهم است.
نماینده دادستان تهران اظهار کرد: طبق ماده ۲ قانون نظام مبارزه با اخلالگران و با توجه به اتهاماتی از جمله فساد فی الارض، مشارکت در کلاهبرداری ۱.۲ میلیارد یورویی، مشارکت در پولشویی و طبق ماده ۴۴ قانون مجازات اسلامی و همچنین ماده ۲ قانون تشدید مبارزه با اخلالگری، ماده ۲ قانون مبارزه با پول شویی، بندهای الف و ج قانون مجازات اخلالگران و با رعایت به مواد ۷، ۴ و ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ دادستانی درخواست مجازات و همچنین مصادره اموال متهم را دارد.
نجفی خاطرنشان کرد: بعد از گذشت دو سال از بازداشت، متهمان هیچ تنبهی در رفتار خود نشان ندادند و گویا پشیمان نیستند.
انتهای پیام/