صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۶

قالیباف: مدیریت بحران گرفتار بحران شده است

شهردار تهران بر ضرورت تجدید نظر ساختاری در حوزه مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: در این ساختار و سیستم کسی که مسئولیت مدیریت بحران را بر عهده می گیرد، دستش خالی است و نمی‌تواند اعمال مدیریت و فرماندهی کند. به همین جهت ما دچار اشکال ساختاری هستیم و باید این اشکال را اصلاح کنیم.
کد خبر : 193251

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، محمد باقر قالیباف امروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در این سازمان طی سال‌های گذشته، اظهار کرد: مدیریت بحران در روزهای ابتدایی که ما توفیق خدمت در شهر تهران پیدا کردیم، حتی جایی برای استقرار نداشت. در آن زمان ساختمانی طراحی شده بود که با شرایط ویژه برای مدیریت بحران ساخته شود اما امروز سرانجام کار به نتیجه رسیده و این مجموعه مایه افتخار شهر است.


وی تاکید کرد: هر چند باید اقرار کنیم این سازمان هنوز به نقطه‌ای نرسیده که بحران‌های جدی شهر را اداره کند، با این وجود جا دارد به تمامی متخصصان و همکارانم در شهرداری تهران و همچنین به اندیشمندانی که خارج از محیط شهرداری دلسوزانه در مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و سازمان‌های بین المللی با این مجموعه همکاری کردند تقدیر و تشکر کنم.
شهردار تهران گفت: بحران ما این است که وقتی پشت تریبون‌ها قرار می‌گیریم یادمان می‌رود خطاب به چه کسانی صحبت می‌کنیم؛ ما در پشت تریبون به جای اینکه بگوییم چه کرده‌ایم، در نقش اپوزوسیون حرف می‌زنیم.
قالیباف ادامه داد: باید به ما مسئولان بگویند هر کسی پشت تریبون قرار گرفت، توضیح دهد که در حوزه مسئولیت خودش چه کرده است. اینکه چرا دیگران کار نکردند مهم نیست، مهم این است ما چه کاری کردیم، حالا مدیریت بحران خودش گرفتار این بحران است.
با قانون مدیریت بحران چه کردیم؟
وی با اشاره به قانون مدیریت بحران مصوب سال 1387 گفت: پنج سال ابتدایی این قانون آزمایشی بوده و دوره آزمایشی آن در سال 1393 تمام شده است؛ البته نمی‌خواهیم بگوییم که بی‌قانون هستیم اما باید کارهای اداری لازم نیز روی این قانون انجام شود. البته جای این سوال وجود دارد که با همان قانونی که نوشته شد، چه کردیم؟
شهردار تهران اظهار کرد: در سال 85 هنوز این قانون نوشته نشده بود اما در شهر تهران به موضوع مدیریت بحران پرداخته شد، چرا که تهران حتما یکی از شهرهای پر خطر کشور است و کشور ایران نیز جزو 10 کشور حادثه خیز دنیا به شمار می‌رود از این رو مدیریت شهری از روز اول موضوع مدیریت بحران را مورد توجه قرار داد.
قالیباف با اشاره به چالش‌ها و دلسوزی‌های فراوان در شورای شهر سوم به منظور پیشرفت حوزه مدیریت بحران در شهر تهران، ادامه داد: تهران تنها شهری است که قانون مدیریت بحران آن را بر عهده شهردار گذاشته و در بقیه کشور این مسئولیت بر عهده استانداران است.
وی تصریح کرد: آنهایی که در زمان بروز حوادث مثل حادثه پلاسکو به دنبال رفتار سیاسی غیر منطقی هستند، حداقل گزارش کمیته ملی پلاسکو و گزارش شورای اسلامی شهر را بخوانند و نسبت به قضاوت‌هایی که در زمان حادثه صورت گرفت، مقایسه کنید. همچنین ببینید آیا کارهایی که در شهر تهران صورت گرفته با مجموعه کشور قابل قیاس است؟
شهردار تهران ادامه داد: البته ما اقرار می‌کنیم با همه این تلاش‌ها، حتما مدیریت بحران تهران جوابگوی نیازها نیست و در حداقل‌ها قرار داریم.
استقرار 110 پایگاه مدیریت بحران در شهر
شهردار تهران با بیان اینکه تا پیش از این دوره مدیریت شهری حتی یک پایگاه مدیریت بحران در شهر وجود نداشت، اظهار کرد: امروز 110 پایگاه داریم که در هر محله تجهیزات در آنها مستقر شده و آموزش ها نیز ارایه شده است.
وی به موضوع شناسایی گسل‌ها اشاره کرد و گفت: از سال 85 بحث شناسایی گسل‌ها در شهر تهران شروع شد و در این راستا بیش از سه هزار کار میدانی و فعالیت‌های تحقیقاتی صورت گرفت. با استفاده از تجربه دیگران، کمک سازمان‌های بین المللی و فعالیت‌های صورت گرفته در نهایت نقشه گسل‌ها را در تهران آماده کردیم. مراکز علمی و تحقیقاتی زیادی برای شناسایی گسل‌ها به ما کمک کردند و خود شهرداری در این کار پیشقدم بود.
شهردار تهران تصریح کرد: از موارد بحران در کشور ما آن است که یک آتش سوزی اتفاق می‌افتد، امروز نیز همه کارهای کارشناسی صورت گرفته است اما چه کسی ضمانت می‌کند در آتش سوزی بعدی این اتفاقات نیفتد، در این زمینه نباید بهانه کنیم و بگوییم قانون نداریم. البته که می‌توانستیم قانون بهتر از این هم داشته باشیم اما ما مجریان باید بگوییم قانون را چطور اجرا کردیم،اگر ده‌ها قانون خوب بنویسیم اما آن را اجرا نکنیم، چه فایده‌ای دارد؟
سرمایه گذاری چند هزار میلیاردی شهرداری در حوزه مدیریت بحران
قالیباف تاکید کرد: رقمی که شهرداری تهران در طول مدت 14 سال در حوزه مدیریت بحران سرمایه گذاری کرده به چند هزار میلیارد تومان می رسد. در قانون نیز سالانه اعتباری برای بحث پیشگیری در نظر گرفته می‌شود، اما جای سوال وجود دارد که در این مدت 14 سال سهم شهر تهران با 740 کیلومتر مربع مساحت و هشت میلیون نفر جمعیت از این چند هزار میلیارد تومانی که در حوزه مدیریت بحران هزینه شده، چقدر است، با این وجود مدیریت شهری خودش چند هزار میلیارد تومان برای تجهیزات، امکانات و ... هزینه کرده است.
شهردار تهران بر ضرورت تجدید نظر ساختاری در حوزه مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: در این ساختار و سیستم کسی که مسئولیت مدیریت بحران را بر عهده می‌گیرد، دستش خالی است و نمی‌تواند اعمال مدیریت و فرماندهی کند. به همین جهت ما دچار اشکال ساختاری هستیم و باید این اشکال را اصلاح کنیم.
شهردار تهران در ادامه بر ضرورت توجه به بهسازی تاکید کرد و گفت: در مجموعه مدیریت بحران، مرکز تحقیقات ملی و ساختمان و محیط‌های دانشگاهی کارهای خوبی برای بهسازی گرفته است، حداقل همین اقدامات را ابلاغ کنیم تا کار انجام شود.
وی کرد: در زمینه بهسازی پل‌های شهر تهران نیز کار بزرگی انجام شد، چرا که به جز پل‌های ساخته شده جدید، عمدتا پل‌های قدیمی نیز بازنگری و نوسازی شد.


پیشگیری مهم‌ترین بخش مدیریت بحران
قالیباف مهم‌ترین بخش مدیریت بحران را پیشگیری عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه در ساختار و فرایندهای مدیریتی دچار مشکل هستیم، نتیجه این می‌شود که اگر اعتبار و بودجه‌ای هم به اسم مدیریت بحران می‌آید، این اعتبار به کارهای دیگر اختصاص پیدا می‌کند.
وی به اقدامات گسترده صورت گرفته در شهر تهران به منظور آموزش و فرهنگسازی اشاره کرد و گفت: مردم ما نیز نشان دادند که اگر در حوزه فرهنگ‌سازی و ایمنی اقدام کنیم، مردم نیز همراه هستند. به عنوان نمونه در دولت اصلاحات بیشترین آسیب تصادفات مربوط به عدم استفاده نکردن از کمربند ایمنی بود. ما طرحی برای مشکل حمل و نقل و ترافیک شهر تهران و پیشگیری حوادث در جاده‌ها دنبال کردیم چرا که در آن زمان سالی 28 هزار نفر در تصادفات جاده‌ای کشته می‌شدند که این آمار از هم جنگ بیشتر بود.
شهردار تهران تاکید کرد: 97 درصد مردم ما تا سال 80 کمربند نمی‌بستند اما طی مدت زمان کمتر از دو ماه، بالای 70 درصد مردم کمربند بستند و قبول کردند دو نفر سرنشین جلوی ماشین ننشینند. از این رو مردم نشان دادند اگر مسئولانشان پای کار باشند، نیاز به چند سال زمان نیست بلکه یک کار نشدنی را در 45 روز انجام می‌دهند.
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم توفیق پیدا کنیم که در هر کجا هستیم به جای رفتارهای سیاسی در موضوعات تخصصی که با جان، سلامت و ایمنی مردم سرو کار دارد، کار خود را به درستی انجام دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر