صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۷ تير ۱۳۹۶
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خبر داد:

سهم 40 درصدی بنزین یورو 4 در سبد سوخت/ کاهش 600 میلیارد تومانی بدهی ایرلاین‌ها

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی میزان توزیع بنزین یورو 4 در کشور را 28 میلیون لیتر عنوان کرد و گفت:‌ این میزان در 8 کلان شهر و شهرهای واقع در این مسیر توزیع می شود، با توجه به این آمار می توان گفت 40 درصد بنزین توزیع شده در کشور استاندارد یورو 4 دارند.
کد خبر : 193159

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا،‌ منصور ریاحی،‌ مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در نشستی خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب،‌ افزود:‌ اگر بخواهیم به سمت توزیع بنزین یورو 5 در کشور برویم مستلزم آن است که کیفی سازی پالایشگاه ها در دستور کار قرار گیرد و در حال حاضر تنها پالایشگاه ستاره خلیج فارس امکان تولید این نوع بنزین را دارد.


به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، با اجرای طرح پیمایش، به میزان ۳میلیارد لیتر در مصرف بنزین و فرآورده نفتی صرفه جویی شده است.


ریاحی افزود: پیش از اجرای این طرح روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین به ناوگان درون شهری و برون شهری اختصاص می دادیم که از این میزان ۵۱ میلیون لیتر آن مصرف می شد. این در حالی است که با اجرای طرح پیمایش ۶۷.۸ میلیون لیتر تخصیص فرآورده داشتیم که از این میزان ۴۲.۵ میلیون لیتر مصرف می شد که از صرفه جویی 7 میلیون بشکه ای حکایت دارد.


وی ادامه داد: 330 هزار خودرو گازوئیل سوز برون شهری در سامانه پیمایش ثبت نام کرده اند و از این طریق و بر اساس بارنامه سهمیه نفتگاز خود را دریافت می کنند.


ریاحی با اشاره به اینکه تا کنون 200 هزار خودرو درون شهری در سامانه UTNMS ثبت نام کرده اند،گفت:‌ با این وجود همچنان 300 هزار خودرو در این سامانه حضور ندارند.


به گفته وی در صورت عدم ثبت نام در این سامانه،‌سهمیه خودروها کاهش پیدا خواهد کرد.


وی سهمیه نفتگاز ناوگان حمل و نقل کشور را شامل دو بخش سهمیه پایه و سهمیه عملکردی عنوان کرد و گفت: سهمیه پایه شامل یک ششم از سهمیه می شود و پنج ششم باقیمانده نیز بر اساس پیمایش در نظر گرفته خواهد شد.


مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی،‌ با بیان اینکه اطلاعات پیمایش باید 25 تا 27 هر ماه اعلام شود، افزود:‌ با اجرای این طرح معادل 3 میلیارد لیتر فرآورده به ارزش 3100 میلیارد تومان صرفه جویی در کشور انجام شد.


پایش اطلاعات مخازن و انبارهای نفت در سراسر کشور


وی به اجرای طرح دیسپچینگ در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اشاره کرد و ادامه داد: بر پایه زیرساخت‌های آی تی فعالیت‌هایی در این شرکت صورت گرفته تا کنترل اطلاعات صنعتی انجام شود که شامل اطلاعات مخازت ،‌انبارهای نفت و مخازن جایگاه ها خواهد بود.


ریاحی تاکید کرد: اینکار در بخش انبارها انجام شده و اطلاعات بدون حضور افراد به سامانه شرکت ملی پخش منتقل می‌شود.


وی گفت: ‌دیسپچینگ 500 جایگاه سوخت با هزینه شرکت پخش در حال انجام است و از این طریق 3400 جیگاه سوخت در سراسر کشور را رصد خواهیم کرد.


ریاحی از انجام سه فعالیت مختلف برای شکستن زنجیره قاچاق سوخت در مرزها خبر داد و افزود:‌ فروش مرزی و کنترل سوخت باک خودروهای خروجی اولین فعالیت در این زمینه است که به واسطه آن، تفاوت قیمت بین سوخت داخل و قیمت مبادله ای از مشتری دریافت می شود.


وی راهکار دوم برای کنترل قاچاق را فروش سوخت در بازارچه های مرزی عنوان کرد و گفت: ‌در مرزهای مهم کشور،‌سوخت در بازارچه هایی به منظور صادرات عرضه می شود.


به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی،‌ فروش سوخت به سرپرستان خانوار مرزنشین تا شعاع 20 کیلومتری مرز از اقدامات دیگر برای جلوگیری از قاچاق سوخت است.


وی تاکید کرد:‌از این طریق علاوه بر جلوگیری از قاچاق سوخت،‌به معیشت و اشتغال مرزنشینان نیز کمک قابل توجهی می شود.


ریاحی سهمیه هر خانوار را با توجه به تعداد خانوار عنوان کرد و افزود:‌اینکار با توجه به مصوبه هیات دولت در حال انجام است.


وی ادامه داد: به این ترتیب ۲.۵ میلیون لیتر فرآورده نفت و گاز را برای این سه طرح به مصرف رساندیم و انگیزه قاچاق نیز به حداقل رسیده است.


کاهش 8 میلیون لیتری مصرف نفتگاز


ریاحی با بیان اینکه میزان دقیق قاچاق سوخت مشخص نیست، ‌افزود: ‌از شروع طرح پیمایش،‌ مصرف نفتگاز 7.5 تا 8 میلیون لیتر در روز کاهش داشته است،‌ ادامه داد: هرچند که قاچاق ریشه کن نشده اما اقدامات بنیادینی در این مورد در حال انجام است.


مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت:‌سامانه تجارت آسان از دیگر اقدامات صورت گرفته در این شرکت است که به واسطه آن ارگان های مختلف مانند صنعت، ‌کشاورزی، ‌شیلات و ... که مصرف کنندگانی دارند سهمیه مورد تقاضای خود را در سامانه ثبت کرده و در صورت تایید حواله مورد نیاز صادر می شود.


وی به توزیع نفت سفید به بخش هایی از کشور که گازرسانی صورت نگرفته اشاره کرد و افزود:‌نفت سفید از طریق دستگاه های کارتخوانی که در پست بانک ها نصب می شوند به خانوار عرضه می شود و زطرح پایلوت آن نیز آبان ماه اجرایی خواهد شد.


ریاحی به خصوصی سازی جایگاه های سوخت اشاره کرد و ادامه داد: 180 جایگاه شرکتی در اختیار شرکت ملی پخش قرار داشت که به سازمان خصوصی سازی برای عرضه داده شد. از این میزان 60 تا 70 درصد جایگاه ها عرضه شده و مابقی نیز مراحل نهایی مزایده را پشت سر می گذارند.


وی در خصوص بدهی ایرلاین ها نیز گفت: میزان این بدهی از 1500 میلیارد تومان به 900 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و اقدامات خوبی نیز در حال انجام است.


ریاحی بدهی ایرلاین آسمان را 200 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این ایرلاین در حال در حال تسویه کامل بدهی خود است.


وی با اشاره به اینکه اکنون فروش سوخت به ایرلاین ها و دریافت پول آن روزانه انجام می شود، تاکید کرد:‌بدهی های موجود مربوط به سنوات گذشته است.


مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی افزود:‌اجرای طرح برندینگ جایگاه های سوخت در حال انجام است و به دنبال ایجاد زیر ساخت های فرآیندی،‌فرهنگی و تشکیلاتی آن هستیم.


وی با اشاره به اینکه اکثر جایگاه‌های سوخت به دنبال تغییر نظام کارمزدی به نظام حق‌العمل هستند ادامه داد: اینکار در چند ماه آینده نهایی خواهد شد.


ریاحی اظهار امیدواری کرد با اقداماتی که انجام می شود،‌برندسازی جایگاه های سوخت ظرف 2 سال به 50 درصد برسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر