صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۱ - ۱۷ تير ۱۳۹۶
یک فوق تخصص ریه کودکان مطرح کرد؛

جوانان بیشترین مبتلایان به «سیستیک فیبروزیس» هستند

دبیر علمی اولین کنگره بین المللی بیماری CF ( سیستیک فیبروزیس)، گفت: بیماری CF شایع‌ترین بیماری ارثی مغلوب در دنیاست که با انتقال یک ژن از پدر و یک ژن از مادر به کودک به ارث می‌رسد که بیشتر در ازدواج‌های فامیلی اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 193088

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی بیست و نهمین همایش بیماری‌های کودکان، دکتر محمدرضا مدرسی اظهار کرد: بیماری CF (سیستیک فیبروزیس) اعضای مختلف بدن مانند مثل ریه، گوارش، پانکراس، لوزالمعده و غدد تناسلی را درگیر می‌کند و باعث نازایی می‌شود. متاسفانه مهم‌ترین علت آسیب این بیماران و علت فوت درگیری ریه است و ۹۰ درصد بچه‌های مبتلا به دلیل مشکلات ریوی از بین می‌روند.
این فوق تخصص ریه کودکان ادامه داد: به صورت عادی ریه در حال تولید موکوس و ترشحات است که ما آن را به صورت خلط دفع می‌کنیم. لازم است این ترشحات نرم و از ریه خارج شود ولی در افرادی که دچار بیماری cf هستند به دلیل مشکلاتی که برای آنها ایجاد می‌شود این ترشحات غلیظ شده و از ریه خارج نمی‌شود و نهایتا در ریه‌ها تجمع می‌یابد که به‌دنبال آن میکروب هم به این ترشحات اضافه می‌شود. تجمع ترشحات و اضافه شدن عفونت به آن باعث تخریب تدریجی ریه شده و در نهایت ریه را از کار می‌اندازد به‌طوری که فرد را به پیوند ریه نزدیک می‌کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در گذشته این بیماران در سن ۴ سالگی از بین می‌رفتند ولی به خاطر مراقبت‌ها و داروهای جدید که در اختیار بیماران قرار می‌گیرد، سن زنده ماندن این بیماران از ۴ به ۴۰ سال تغییر پیدا کرده.


به گفته وی، برخی بیماران بیش از 40 سال عمر می‌کنند و حتی می‌توانند صاحب خانواده و فرزند شوند.


وی ادامه داد: بیماری CF بیماری گران قیمتی است. اولین و مجهزترین مرکز CF در مرکز طبی کودکان راه اندازی شده که در حال حاضر بیش از 600 بیمار در این مرکز ثبت نام کرده‌اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: علائمی که می‌توان با وجود آنها به این بیماری شک کرد، وجود سرفه‌های طولانی مدت خلطی که بیش از ۲ یا ۴ ماه همراه فرد باشد و یا لاغری در حیت افزایش اشتها، پوست شور و مدفوع چرب از جمله علائم دیگری است که ممکن است در بیمار وجود داشته باشد.


مدرسی در مورد سن بیماران گفت: در ایران ۹۵ درصد سن مبتلایان به این بیماری زیر ۱۸ سال است در حالی که در آمریکا ۵۰ درصد بالای ۱۸ سال هستند.


وی افزود: فعلا درمان این بیماری شامل اقدامات مراقبتی است که روزانه برای بیمار انجام می‌شود ولی با توجه به تلاش‌هایی که توسط دانشمندان در حال انجام است امید است تا 20 سال آینده درمان قطعی این بیماران که همان ژن درمانی است به نتیجه برسد.


انتهای پیام/

برچسب ها: ازدواج فامیلی
ارسال نظر