صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دولت هزینه‌های تامین گندم را صرف کشاورزان داخلی می‌کند

سناریوی دولت یازدهم تامین کالاهای اساسی از جمله گندم و دانه های روغنی از طریق تولیدات داخلی است، با وجود فشار مالی زیاد، تمام تلاش دولت تدبیر و امید بر این است که پول خرید و تأمین گندم مورد نیاز کشور سر سفره کشاورزان ایرانی باشد.
کد خبر : 192970

به گزارش گروه اقتصادی آنا،‌ مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان مطلب فوق گفت: تاکنون 2 سناریو برای تامین کالاهای اساسی کشور مورد توجه بوده است، یک سناریو که در دولت دهم اجرا می شد و به این صورت بود که 3 تا 4 هزار میلیارد تومان از گندم مصرفی را از طریق خرید گندم داخلی از کشاورزان و 7 تا 8 هزار میلیارد تومان گندم دیگر را از خارج کشور تامین می کرد، در حالیکه دولت یازدهم علیرغم تحمل فشار مالی سنگین تاکنون تلاش کرده است تا پول خرید گندم در سفره کشاورزان کشور مصرف شود.


یزدان سیف تشریح کرد: از محاسن سناریوی اول این بود که فشار مالی کمتری متوجه دولت بود و دولت در بازده زمانی کوتاه خرید داخلی، اعتبارات کمی را می بایست تامین و هزینه کند و بیشتر هزینه های خریدگندم را درطول سال و به فراخور میزان واردات تأمین میکرد و لذا فشار سنگینی متوجه دولت برای تامین اعتبارات لازم خرید نبود. اما در این دولت تصمیم گرفته شده با وجود فشار مالی زیاد و کاهش درآمدها، تمام پول و اعتبارات خرید و تأمین گندم مورد نیاز کشور در داخل مصرف و به تولیدات داخلی پرداخت شود، که ره آورد بزرگ این تصمیم رسیدن به خودکفایی در تولید گندم داخلی بود.


وی افزود: به عبارتی اگر سال 1391 از سوی دولت 3800 میلیارد تومان به کشاورزان پول داده شد، در سال 1395 با اینکه تورم افزایش نیافته بود و کمتر هم شده بود، 15 هزار میلیارد تومان بابت خرید گندم داخلی به کشاورزان ایرانی پرداخت شد، یعنی عملا تلاش شد درکنار عزم جدی برای تولید، پول گندم نیز وارد سفره ایرانی شود و چنین برنامه ای تبعات و فشارهای مالی شدیدی را به دولت تحمیل کرد.


مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: من شهادت می دهم سال گذشته و امسال از شخص آقای رئیس جمهور گرفته تا معاونین ایشان و وزیر جهاد کشاورزی و مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران و همه دست اندکاران امر ، همت و تلاش کردند تا تأمین مالی خرید گندم به بهترین نحو ممکن انجام شود، تا هم افزایش تولید در داخل انجام گیرد و هم پول کشاورزان به موقع داده شود و هم این پول سر سفره کشاورزان کانادایی، استرالیایی، فرانسوی و ... نرود.


وی گفت: سال گذشته نه تنها در زمینه تأمین نیاز گندم مصرفی کشور خودکفا شدیم، بلکه مازاد تولید هم داشتم و امسال نیز تاکنون بیش از 5 میلیون 431 هزار تن گندم به نرخ تضمینی هر کیلو گندم معمولی 1300 تومان و گندم دروم 1330 تومان خریداری کرده ایم.


معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با ضرورت انجام خرید تضمینی تولیدات کشاورزی گفت: خرید تضمینی محصولات توسط دولت تماما جنبه حمایتی داشته و دولت به این دلیل قیمت تضمینی خرید را عملیاتی می کندکه با پایین تر بودن قیمت بازار از قیمت خرید دولتی هزینه های کشاورزان را دهد و به این طریق ازکشاورز حمایت میکند تا متضرر نشود.


مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص خرید تضمینی دانه های روغنی اظهار کرد: در طول مدت زمان گذشته از سال جدید درکنار خرید گندم داخلی، مقدار 148 هزارو 702 تن دانه روغنی کلزا نیز از کلزاکاران کشور خریداری شده است که این اقدام هم به عنوان یکی از پروژه های مهم اقتصاد مقاومتی جهت تامین نیاز های اساسی کشور است .


معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تامین منابع مالی خرید تضمینی گندم تشریح کرد: ارزش ریالی گندم های خریداری شده 64 هزار میلیارد تومان است که تاکنون قریب به 37 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.


وی یادآورشد: سال گذشته کشاورزان به یک نسبت پول دریافت نمی کردند وکشاورزانی که گندم خود را زودتر تحویل میدادند مطالباتشان زودتر واریز می شد، لذا دولت برای سالجاری با توجه به این موضوع، به گونه ای برنامه ریزی برای منابع مالی کرده تا حداقل کشاورزان بخشی از هزینه های خود را به محض تحویل گندم دریافت کنند.


مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: برای این منظور پرداخت دو مرحله ای در دولت به تصویب رسید و بر اساس بخش نامه ای که به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد، قرار شد پول کشاورزان طی دو مرحله پرداخت شود ودر حال حاضر با این روش کشاورزانی که تا 30 خرداد گندم تحویل داده اند حداقل 50 درصد پول خود را دریافت کرده اند و ما این اهتمام را داریم تا ظرف دو هفته آینده هر کشاورزی که گندم تحویل میدهد، حداکثرظرف 48 ساعت تا 72 ساعت 50 درصد پول خود را دریافت کند و در مورد مابقی مطالبات گندم ها طبق مصوبه دولت پیش بینی شده که کشاورز علاوه بر دریافت اصل پول خود، مبلغی را نیز به عنوان خسارت تأخیردریافت کند.


سیف در پایان از آغاز خرید تضمینی دانه روغنی گلرنگ در استان سیستان و بلوچستان با تحویل 21 تن و همچنین شروع خرید تضمینی دانه روغنی آفتابگردان در استان خوزستان با تحویل 270تن از این محصولات به مراکز خرید دولتی خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر