صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۰ - ۱۵ تير ۱۳۹۶
گزارشی از پنجمین نشست آستانه

ایران، روسیه و ترکیه همچنان به دنبال تعیین تکلیف مناطق کاهش تنش در سوریه

روز گذشته (چهارشنبه) دور پنجم مذاکرات حل بحران سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان پایان یافت و توافقی در زمینه ترسیم مناطق کاهش تنش در سوریه به دست نیامد.
کد خبر : 192754

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری روسیاالیوم، الکساندر لاورنتیف، رئیس هیات روسیه پس از پایان جلسه عمومی و پایانی نشست آستانه گفت: «ما انتظار نداشتیم سندی در این دور از رایزنی‌ها امضاء شود ولی تاکید کردیم که تصمیم به تاخیر توافق بر سر ایجاد سه منطقه کاهش تنش در استان‌های ادلب، حمص و منطقه غوطه شرقی باید موقتی باشد. انتظار می‌رود این سند به‌زودی امضاء شود.»


ایران، ترکیه و روسیه بعد از پایان مذاکرات در بیانیه مشترکی اعلام کردند دور آتی مذاکرات آستانه در هفته آخر ماه آگوست (اوایل شهریور) برگزار می‌شود و همچنین قرار است جلسه آینده کارگروه مشترک طرف‌های ضامن آتش‌بس در سوریه، روزهای 1 و 2 آگوست (10 و 11 مرداد) در ایران برگزار شود.


لاورنتیف تصریح کرد کشورهای ضامن آتش‌بس در سوریه و مذاکرات آستانه توانستند به هماهنگی‌هایی در زمینه دو منطقه کاهش تنش شامل حمص و غوطه شرقی دست یابند و کارشناسان نظامی در این زمینه به تفاهم 100 درصد دست یافته‌اند.


وی فاش کرد: «توافق بر سر دو منطقه در سطح کارشناسان انجام شده و باقی تصمیمات منوط به نظر نمایندگان مسکو، آنکارا و تهران است. علاوه بر این، سه کشور ضامن آتش‌بس به رایزنی‌های خود بر سر منطقه سوم کاهش تنش ادامه می‌دهند که شامل استان ادلب و برخی مناطق استان حلب است.»


رئیس هیات روسیه درباره منطقه چهارم کاهش تنش گفت: «این منطقه شامل استان درعا واقع در جنوب سوریه می‌شود که ترسیم مرزهای آن نیازمند مشارکت فعالانه آمریکا و اردن است، دو کشوری که بر گروه‌های مسلح آن منطقه اشراف دارند.»


لاورنتیف گفت: «در حال حاضر رایزنی‌ها بر سر توافق بر سر هفت سند درباره ایجاد مناطق کاهش تنش ادامه دارد که یکی از سندها مربوط به ایجاد مرکز هماهنگی برای نظارت بر اوضاع می‌شود و سند دیگر مربوط به استقرار نیروهای نظامی در آن مناطق است.»


وی تاکید کرد تعداد زیادی از گروه‌های مخالف مسلح سوری موافقت خود را با همکاری در زمینه موفقیت طرح موجود برای ایجاد مناطق کاهش تنش اعلام کرده‌اند.


دی‌میستورا: شاهد پیشرفت‌هایی در مذاکرات آستانه 5 بودیم


از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک عربی گزارش کرد: «استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه گفت در این دور از مذاکرات به پیشرفت‌هایی درباره سوریه دست یافتیم و این امیدواری وجود دارد که با بررسی موضوع سوریه در جریان اینگونه نشست‌ها صلح و ثبات در این کشور برقرار شود.


وی افزود: «سازمان ملل متحد به اقدامات خود در عرصه مذاکرات آستانه ادامه می‌دهد. ما مطمئنیم که رهبران جهان در نشست گروه بیست در هامبورگ این موضوع مهم را بررسی خواهند کرد.»


نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه تصریح کرد: «ما نباید انتظار زیادی از مذاکرات ژنو داشته باشیم البته باید بگویم که این نشست ناامید کننده نیست.»


همچنین طبق گزارش پایگاه خبری الیوم‌السابع، بشار جعفری، رئیس هیات دولت سوریه در مذاکرات آستانه اعلام کرد که ترکیه مانع از دستیابی به توافقی جدید در مذاکرات آستانه 5 شد.


جعفری اعلام کرد: «ترکیه مانع از موافقت با اسنادی شد که هدف از آن‌ها اجرای طرح مناطق کاهش تنش در سوریه است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر