صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۶

آیا تکان شدید نوزاد موجب آسیب مغزی می‌شود؟

یک متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: تکان دادن شدید کودک موجب بروز صدمات جبران ناپذیری به مغز کودک و در نهایت معلولیت نمی‌شود.
کد خبر : 192624

دکتر سعید قزوینیان، متخصص مغز و اعصاب در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه جمجمه کودکان در برابر ضربه نسبت به بزرگسالان مقاوم‌تر است، گفت: در کودکان برخلاف بزرگسالان هر نوع ضربه و تکانی موجب بروز آسیب‌های مغزی نمی‌شود، زیرا استخوان‌های جمجمه در این دوران به خوبی به یکدیگر متصل نشده و مغز می‌تواند به راحتی درون جمجمه حرکت کند.


وی افزود: برخی مادران پس از وارد شدن هر نوع ضربه به سر فرزندشان دچار استرس و نگرانی از آینده بینایی، شنوایی و اختلالات مغزی آنها می‌شوند این در حالی است که باید گفت در اغلب این موارد این ضربه‌ها هیچ‌گونه عارضه‌ای را برجای نمی‌گذارد.


این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: تنها در مواردی که ضربه موجب شکستگی و یا پارگی در قسمت سر شود این نگرانی باید وجود داشته باشد.


قزوینیان یادآور شد: البته این بدان معنا نیست که والدین پس از حوادثی مانند افتادن روی زمین، ترومای سر و ... برای معاینه دقیق به پزشک نکنند، زیرا هر گونه ضربه وارد شده به ناحیه سر باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرد.


وی در خصوص باور عمومی برخی افراد مبنی بر اینکه تکان دادن شدید کودک می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به مغز کودک و سایر قسمت‌های بدن او وارد کند، گفت: تاکنون نتایج هیچ از تحقیقات این امر را ثابت نکرده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: تروما جمجمه
ارسال نظر