صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۱ - ۱۴ تير ۱۳۹۶
معاون بهداشتی وزیر بهداشت:

سالانه 65 هزار ایرانی بر اثر مصرف مواد دخانی فوت می کنند

معاون بهداشتی وزیر بهداشت عنوان کرد: ثابت شده که هرکس از 18 سالگی سیگارکشیدن را شروع کند 20 سال از عمرش کم می‌شود. ایرانی‌ها سالانه 10 هزار میلیارد تومان سیگار می‌کشند و 20 هزار میلیارد تومان هم هزینه درمان آن می کنند.
کد خبر : 192609

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر علی اکبر سیاری با بیان این مطلب گفت: بیشترین عامل مرگ و میر قابل پیشگیری در ایران مربوط به مصرف دخانیات است. سالانه 55 تا 65 هزار نفر در ایران بر اثر مصرف مواد دخانی می‌میرند.


وی با اشاره به بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده سیگار در مجلس شورای اسلامی، گفت: فرصت بزرگی است که کمیسیون اقتصاد مجلس تصمیم بگیرد این مالیات را افزایش دهد و بتوانیم با افزایش مالیات خرده فروشی سیگار درآمد حاصل از آن را به نظام سلامت و درمان بیماران ناشی از مصرف مواد دخانی کشور اختصاص دهیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که یکی از استراتژی های مهم اجرا شده در دنیا برای کاهش مصرف مواد دخانی افزایش مالیات بوده است، بیان کرد: از محل درآمد 5 ساله این مالیات 12 هزار میلیارد تومان صرف کمک به درمان مردم خواهد شد.


سیاری گفت: ثابت شده که هرکس از 18 سالگی سیگارکشیدن را شروع کند 20 سال از عمرش کم می‌شود. ایرانی‌ها سالانه 10 هزار میلیارد تومان سیگار می‌کشند و 20 هزار میلیارد تومان هم هزینه درمان آن می کنند.


وی با اشاره به اینکه یک پاکت سیگار در کارخانه 400 تومان هزینه تولید دارد در حالی که در خرده فروشی به قیمت 2 هزار تومان به مشتری فروخته می‌شود، گفت: کدام تجارت این همه سود دارد؟ باید مالیات بر قیمت خرده فروشی وضع شود نه قیمت تولیدی در کارخانه‌ها.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با گلایه از هنرمندانی که در فیلم‌های سینما و تلویزیون مبادرت به کشیدن سیگار می‌کنند، گفت: نتایج مطالعه انجام شده روی 300 فیلم که طی سه دهه در کشور ساخته شده است، نشان می‌دهد در دهه دوم مصرف سیگار در بازیگران مرد دو برابر و در بازیگران زن 4 برابر و در دهه سوم مصرف سیگار در مردان 4 و در خانم ها 10 برابر شده است.


وی به نقش و تاثیر رسانه‌ها، ورزشکاران و هنرمندان بر جوانان و نوجوانان و مردم تاکید کرد و افزود: ورزشکاران در خصوص مبارزه با دخانیات همراهی خوبی داشته و در کمپین‌ها عضو هستند. عموم هنرمندان نیز همراهی می‌کنند ولی عده‌ای از آن‌ها که کوتاهی کرده‌اند باید جبران کنند.


دکتر سیاری در بخش دیگری از سخنانش مصرف رو به تزاید قلیان به ویژه در خانم‌ها را مورد اشاره قرار داد و هشدار داد: برخی‌ها مصرف قلیان را دارای وجهه می‌دانند، در حالی که مصرف قلیان بیش از سیگار ضرر دارد، به طوری که در بررسی‌های بیمارستانی به سموم جدیدی در بدن بیماران برخورد کرده ایم که ناشی از مصرف قلیان است.


وی در پایان افزود: در تنباکوی قلیان‌ها مواد روانگردان می‌ریزند تا جوانان را معتاد به مصرف قلیان کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر