وزیر بهداشت: ۱۱ درصد افراد جامعه سیگاری هستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر سید حسن هاشمی در همایش هفته ملی بدون دخانیات با اشاره به کاهش استعمال سیگار از سال ۹۰ تا سال ۹۵، گفت: در حال حاضر مصرف سیگار نسبت به سالهای گذشته حدود ۷ تا ۸ دهم درصد کاهش یافته است و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سالهای اخیر توانستند به دلیل وجود دستورات قانونی در حوزه مصرف نکردن سیگار و قلیان اقدامات خوبی داشته باشند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه حل مشکل اعتیاد، کاهش آسیبهای اجتماعی، کاهش فقر و بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور نیاز به تعهد سیاسی دارد، افزود: اگر تعهد سیاسی نباشد، اقدامات دولت، مجلس شورای اسلامی، دستگاهها، روحانیت و بقیه ارکان نظام به نتیجه نخواهد رسید.
هاشمی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با استعمال دخانیات در کشور، گفت: طی سه تا چهار سال گذشته اقدامات خوبی در این حوزه شده است اما چون عزم جدی عمومی در این راستا وجود ندارد فعالیتها در این زمینه به جایی نخواهد رسید.
وی افزود: وزارت صنعت کاهش مصرف دخانیات را قبول ندارد و به دنبال توسعه این صنعت است زیرا درآمد زایی بالایی دارد و هر چه ما میبافیم، وزارت صنعت پنبه میکند و شاید برای وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه هم این مسیر درآمد زا است که چشم خود را به روی برخی مسائل میبندند.
هاشمی با اشاره به گرفتاریهای زیاد خانوادههای افراد معتاد، افزود: اگر متوسط تعداد هر خانواده را ۴ نفر در نظر بگیریم، در حال حاضر با وجود ۲.۵ میلیون معتاد ۱۰ میلیون نفر گرفتار اعتیاد هستند.
وزیر بهداشت یادآور شد: برخی افراد به ما انتقاد میکنند که چرا هزینههای درمان افزایش مییابد اما همانها مردم را بیمار میکنند چرای شما جلوی مصرف سیگار را نمیگیرید چرا هوا را به دلیل سوخت نامناسب آلوده میکنید.
هاشمی به مرگ تعداد زیادی از مردم در اثر مصرف سیگار و مواد دخانی اشاره کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود که مردم نشاط بیشتری داشته باشند و سراغ مصرف اینگونه مواد نروند اما متاسفانه شاهد هستیم که سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان در کشور برای مصرف دخانیات دود میشود.
وزیر بهداشت افزود: عدهای از افراد میگویند اگر جلوی سیگار و قلیان گرفته شود مردم به سمت مواد دیگر از جمله شیشه میروند! و یا اگر مالیات و عوارض سیگار افزایش یابد قاچاق آن نیز زیاد میشود که همه آنها دروغ است. باید پذیرفت که برای مبارزه با قاچاق، نهادها و مجامعی در کشور وجود دارد و در صورتیکه همزمان با افزایش مالیات، قاچاق مواد دخانی و سیگار در کشور نیز افزایش یابد مشخص میشود که در برخی حوزهها به وظایف خود درست عمل نمیکنند.
هاشمی با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات کشور نیاز به تعهد سیاسی است، افزود: بهداشت و درمان کشور درست نمیشود مگر این که مسئولان ارشد و دستگاه های ذیربط متعهد به حل مشکلات شوند و امیدواریم این تعهد سیاسی در کشور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ۱۱ درصد افراد جامعه سیگاری هستند، افزود: این آمار در حالی است که بخشی از آمار کتمان میشود.
وی از افرادی که نفوذ کلام دارند خواست تا در حوزه مبارزه با دخانیات پررنگتر عمل کنند و همانند برخی از افراد در جامعه که وضع میکنند اما واعظ بی عمل هستند، نباشند.
هاشمی با بیان اینکه شروع اعتیاد با سیگار است، افزود: در دولت و مجلس بسیاری از افراد نمیپذیرند که شروع اعتیاد با مصرف سیگار است اما پس از بروز اعتیاد به دنبال معلول آن میگردند و وزارت بهداشت باید هزینههای زیادی را برای درمان، دارو و ارائه خدمات به این افراد را پرداخت کند.
وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: کشوری موفق است که ملت آن سالم باشد و ملتی که سالم است در همه حوزهها میتواند موفق باشد و سرنوشت خوبی را برای نسلهای آینده خود رقم بزند.
انتهای پیام/