صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با آنا؛

بانک‌ها رقابت‌پذیری را در کاهش نرخ سود بانکی نمی‌بینند

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: حوزه بانکداری از حیث رقابت‌پذیری هیچگاه در نظام اقتصادی کشور نفی نشده بنابراین باید بانک‌ها با تغییر رویه و سیاست‌گذاری‌های خود به سمت فضای رقابتی حرکت کرده تا با ارائه خدمات کیفی و مناسب به مشتریان گام در مسیر پیشرفت بگذارند.
کد خبر : 192470

احمد صادقیان رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا با ارزیابی خود از وضعیت نرخ تسهیلات بانکی برای بخش تولید، گفت: رقابت در کلان اقتصاد به معنای مبارزه سالم با دیگر رقبا برای کیفی‌سازی ارائه خدمات به مشتریان خلاصه می‌شود که البته حوزه بانکداری از حیث رقابت‌پذیری هیچگاه در نظام اقتصادی کشور نفی نشده بنابراین باید بانک‌ها با تغییر رویه و سیاست‌گذاری‌های خود به سمت فضای رقابتی حرکت کرده تا با ارائه خدمات کیفی و مناسب به مشتریان گام در مسیر پیشرفت بگذارند.


وی ادامه داد: کاهش نرخ سپرده‌های بانکی در بخش تولیدی به‌عنوان یکی از عوامل ورود بانک‌ها به محیط رقابت‌پذیری در اقتصاد محسوب می‌شود اما هیچکدام از بانک‌ها به این تغییرات تن نمی‌دهند.


عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: عدم کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی در سال گذشته دلایل متعددی دارد اما ازنظر من، یکی از اصلی‌ترین دلایل در این زمینه بدهکاری بانک‌ها به بانک مرکزی به دلیل درصد سپرده قانونی است.


صادقیان با اشاره به حجم بالای بدهی بانکی به بانک مرکزی تاکید کرد: بانک‌ها در حال حاضر رقم سنگینی به دلیل درصد بالای سپرده قانونی و جریمه عدم پرداخت آن به بانک مرکزی بدهکارند.


وی اضافه کرد: از سوی دیگر، ادامه رکود فعالیت‌های تولیدی باعث شده شرایط اقتصادی برای تمام بخش‌ها ازجمله بانک‌ها سخت شود؛ متاسفانه در چرخه‌ای گرفتار شدیم که بانک‌ها برای جذب سپرده بیشتر به مردم وعده سود بالا می‌دهند و آن‌ها را تشویق به سپرده‌گذاری می‌کنند و در ادامه، تسهیلات را با نرخ بالا به تولیدکننده می‌دهند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالی است که تولید رونق کافی برای بازپرداخت تسهیلات با نرخ بالای مدنظر بانک را ندارد با این حساب امید بخش خصوصی آن است که اقدامات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی در سال 96، به کاهش نرخ سود و در ادامه تسهیلات بانکی منجر شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر