قالیباف: تهران معاصر در یک دهه گذشته پایه گذاری شد
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایسنا محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاح مجموعه فرهنگی باغ کتاب تهران اظهار کرد: اگر تاریخ بلدیه را ببینیم ما به اندازه یک تاریخ در شهر تهران ساختیم و اگر شیوه تولید شهر را مبنای شکل گیری شهر بدانیم در این یک دهه پایه گذاری شد.
وی افزود: وظیفه دولتها و حاکمیتها کاهش رنج و زحمت مردم و شهروندان است و این امکانپذیر نیست جز اینکه همه مسوولین دست به دست هم دهیم تا بستر مناسبی را برای آگاهیبخشی به مردم فراهم کنیم و این مهمترین رسالتی است که بر دوش ما قرار دارد تا انسانیت و کرامت انسانها را پاس بداریم و آن را روز به روز ارتقاء دهیم.
قالیباف ادامه داد: شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی باید بر همین اساس به آزادی و آزادگی مردم و شهروندان ارج بنهد. در کشور ما مدیریت شهری طبق سابقه تاریخی عمدتاً مبتنی بر اضطرار و اجتناب از اختلال در شهر بوده و ماموریتش بیشتر در حوزههای خدماتی تعریف شده است. البته در تهران به دلیل مرکزیت سیاسی، وضعیت کمی متفاوت بوده که این هم فرصت و هم تهدید بوده است.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در دیماه سال 84 و در اولین جلسهای که برنامه خود را در شورای شهر سوم ارائه کردم، گفتم به دنبال این هستیم که رویکرد فرهنگی و اجتماعی را در مدیریت شهری دنبال کنیم و انسانمحوری و شهروندی دغدغه این دوره مدیریت شهری خواهد بود. ما باید خدمات میدادیم و در حوزههای مختلف میساختیم. همچنانکه اتوبان، خیابان، پل، مترو، تونل، پارک، ترمینال، نمایشگاه بینالمللی، ورزشگاه، سینما، تئاتر، مسجد، حسینیه، حوزههای علمیه، فرهنگسرا، خانه فرهنگ، کتابخانه، باغ پرندگان و دریاچه خلیج فارس را ساختیم. خیلیها فکر میکردند ما حجم عظیمی از پروژههای عمرانی را داریم و حداکثر سیاست ما داشتن پیوست فرهنگی برای این فعالیتهای عمرانی است، اما اشتباه میکردند.
وی در ادامه یادآور شد: ما در شهرداری برای ایدههای توسعه اجتماعی و فرهنگی و آگاهیبخشی به شهروندان پیوست عمرانی ارائه میکردیم و ایدههای اجتماعی و فرهنگی را محقق میکردیم. ما برای کسانی ساختیم که با مدیریتهای غلط امثال ما، دچار آسیبهای اجتماعی شده و زندگیشان را از دست داده بودند و با آنها به عنوان کارتونخواب و کودکان فرار مواجه بودیم.
قالیباف با بیان اینکه در حوزه آموزش 37 هزار میلیارد تومان هزینه میشود، یادآور شد: با احتساب هزینه 10 هزار میلیارد تومانی در بخش خصوصی مجموعاً 37 هزار میلیارد تومان در حوزه آموزش هزینه میشود. ما 10 سال ذهن بچهها را مثل ویکیپدیا از اطلاعات ضروری و غیرضروری پر میکنیم و بعد دیوار سخت کنکور را پیش روی آنها میگذاریم که 12 سال انباشت ذهن را روی ورقه بالا بیاورند.
شهردار تهران با اشاره به وجود مشکل اشتغال در کشور اضافه کرد: رفتار دولتهای رانتی به این شکل است که حداکثر یک کارمند خوب تولید میکنند و ما در شرایطی هستیم که ایجاد کار راحتتر از پیدا کردن کار است. باید فضایی را برای جوانان فراهم کنیم که امکان تنفس کردن داشته باشند و بگذاریم جوانان و نوجوانانمان خودشان سوال کنند و خودشان به دنبال پیدا کردن پاسخ بروند. باغ کتاب جایی است که سرمایههای انسانی آینده شهر با خود آشتی میکنند.
وی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم این خلاقیتها و توانمندیها که زیر انبوه سیمان و آلودگی آب، هوا و خاک در شهر مانده را، از تحمل این نارساییها نجات بدهیم و دین خود را به آینده جوانان ادا کنیم. نباید بگذاریم فرصتهای این نسل به حسرت آنها در آینده تبدیل شود. ما متولدین دهه 40 و بخشی از دهه 50 فرصت پیدا کردیم که امام راحل بر ما ببارد و فرصتمان از دست نرفت حالا شکر این نعمت این است که در پیشگاه خدا با مدیریت و رفتارهای غلط فرصت جوانان نسل امروز را از آنها نگیریم و ما موظفیم این فرصتها را تحویل نسل مظلوم آینده بدهیم تا آنها این زمینه خلاقیت را ببینند.
شهردار تهران با اشاره به آخرین روزهای فعالیت خود در مجموعه شهرداری تهران اظهار کرد: بضاعت ما کم بود و هرگز جوابگوی این ملت عزیز نبود اما من در 12 سال خدمتم کمتر روزهایی بود که اذان صبح در منزل باشم و تا پاسی از شب در خدمت مردم تلاش میکردم البته نتوانستم آنطور که باید و شاید برای مردم انجام وظیفه کنم.
قالیباف در پایان اضافه کرد: امروز در آخرین هفتههای مسوولیت و خدمتگزاری خود در شهرداری تهران خدا را شاکرم که همراه با اهالی فرهنگ و هنر و افتخارات این سرزمین توانستیم در کنار هم قرار گیریم تا باغ کتاب را به عنوان گل سرسبد زنجیره آموزش و تربیت به شهرمان تحویل دهیم تا انشاءالله حرکت عمیق ماندگار فرهنگی شکل گیرد.
انتهای پیام/