درآمد 4 میلیونی متکدیان تهران
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، رضا قدیمی در نشست خبری اقدامات سازمان خدمات اجتماعی طی یک دهه گذشته اظهارکرد: سازمان به نمایندگی از شهرداری 77 مرکز را چه به شکل مستقیم و چه به شکل غیرمستقیم و حمایتی راهبری میکند. در این خصوص با افتتاح 15 مددسرا با ظرفیت 3هزار نفر تلاش کردیم تا به صورت شبانه به آسیب دیدگان خدمات ارایه دهیم.
90 درصد مراجعه کنندگان به مددسراها خود معرف هستند
وی با بیان اینکه 80 درصد از مراجعان مددسراها معتاد هستند و در صورت تمایل به ترک به مراکز بهبودی رایگان معرفی میشوند، گفت: بین 80 تا 90 درصد از افرادی که به مددسراها مراجعه می کنند خود معرف هستند و ما تلاش کردیم در پاتوقهای قدیمی این افراد مددسرا راه اندازی کنیم.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران راه اندازی سامانسراها برای رسیدگی به وضعیت متکدیان حرفهای و بیخانمانها را از دیگر اقدامات شهرداری تهران معرفی و عنوان کرد: دو مرکز لویزان و اسلام شهر با ظرفیت 500 نفر محرومترین افرادی که مجموعهای از بیماریهای جسمانی و روانی را دارند و هیچ مرکزی حاضر به قبول آنها نیست، پذیرش میکنند.
سال 95 هیچ کارتن خوابی براثر سرما در خیابان فوت نکرد
قدیمی با تاکید بر اینکه سال گذشته هیچ کارتن خوابی براثر سرما در خیابان فوت نکرد، بیان کرد: زمستان سال گذشته 150 اتوبوس و مینی بوس به شکل مددسرای سیار در شبهای سرد زمستان کارتن خوابها را پذیرش کردند. به همین دلیل امسال برای اولین بار هیچ موردی از فوتی این افراد گزارش نشده است. در صورتی که در گذشته روزی 15، 16 نفر فوتی در ایام سرد زمستان داشتیم.
حضور نزدیک به سه هزار کودک در مراکز پرتو
وی با اشاره به فعالیت 16 مرکز پرتو با ظرفیت 3 هزار نفر گفت: در حال حاضر 2960 کودک در مراکز ما حضور دارند و اعتقاد ما این است که تهران به ظرفیتی بیش از این نیاز دارد. به طور حتم اگر به این مورد به خوبی توجه شود دیگر نیازی به مددسرا و سامان سرا در سالهای آینده نخواهیم داشت، چرا که آنهایی که امروز در مددسرای ما هستند همان کودکان 15 ،20 سال پیش هستند.
به گفته مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی فعالیت مراکز پرتو به شکل روزانه است و با تامین زیرساخت از سوی شهرداری توسط خیرین اداره میشود.
راه اندازی 4 مرکز صبح رویش با ظرفیت 800 نفر
قدیمی راه اندازی مراکز صبح رویش را برای سوادآموزی کودکان بازمانده از تحصیل از دیگر دستاوردهای اخیر مدیریت شهری معرفی و عنوان کرد: اگر این بچهها را به نهضت سواد آموزی می فرستادیم در حقشان ظلم میشد چرا که حداقل سواد را به آنها آموزش میدادند، مدارس معمولی هم آنها را پذیرش نمیکند. بر همین اساس شهرداری تهران 4 مرکز صبح رویش را با ظرفیت 800 نفر درمناطق 12 و 17 راه اندازی کرد.
راه اندازی 24 مرکز بهاران در تهران
وی ادامه داد: یکی دیگر از طرحهای مورد توجه سازمان خدمات اجتماعی راه اندازی 24 مرکز بهاران در تهران است که در دور اول 1670 مددجو در این مراکز جذب و 430 نفر به خانواده بازگشتند. در دوره دوم نیز 1900 مددجو را جذب کردیم و امیدواریم روند درمان به خوبی انجام شود . البته نباید فراموش کنیم که 15 درصد از فعالیت مراکز بهاران مبتنی بر آموزش و 85 درصد آن مربوط به بازگشت به خانواده است.
پذیرش رایگان معتادان متجاهر در سعید آباد جاجرود و خاورشهر
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهردرای تهران با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای ترک اعتیاد معتادان متجاهر که تمکن مالی ندارند، گفت: دو مرکز بهبودی سعید آباد جاجرود و خاورشهر با ظرفیت پدذیرش 700 نفر در هر دوره به صورت رایگان به این افراد خدمات ارایه میدهد و با استانداردترین تجهیزات مورد تایید مراجع زیر صلاح مانند بهزیستی و قوه قضایی و ... است .
قدیمی در ادامه به بحث احداث همراه سراها توسط شهرداری تهران پرداخت و عنوان کرد: تجربه نشان میدهد که در بسیاری از موارد بیمار مجبور است نیمی از غذای خود را به همراه بدهد یا همراه بیمار شبها روی چمن بیمارستان میخوابید تمامی این موارد موجب شد که شهرداری همراه سراهایی را برای بیمارستانهای مفید و امام خمینی (ره) راه اندازی کند. ضمن اینکه به منطقه 11 و منطقه همجوار مجوز میدهیم تا افرادی که از طرف مددکاری بیمارستان فارابی معرفی میشوند نامه پذیرش در مسافرخانه را دریافت کنند.
فعالیت پایگاههای خدمات اجتماعی فارغ از وظیفه قانونی
وی با یادآوری فعالیت پایگاههای خدمات اجتماعی در تهران گفت: مدیریت شهری در خصوص راه اندازی این پایگاهها هیچ وظیفهای بر عهده نداشته اما از آنجا که خلا آن در ورودیهای شهر کاملا محسوس بود و در بسیاری از شهرهای دنیا نیز این طرح توسط شهرداری انجام میشود تصمیم گرفتیم تا پایگاههای خدمات اجتماعی را در فرحزاد، ترمینال غرب، راه آهن، محله هرندی، پیاده راه 17شهریور، محله اتابک، ترمینال جنوب، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و بهشت زهرا راه اندازی کنیم.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: مددکاران ما در این اماکن به صورت پیاده گشت میزنند و تا بیش از اینکه دختران و پسران فراری به ورطه نابودی کشیده شوند جذب پایگاهها شوند.
رسیدگی به وضعیت 600 دختر فراری فقط در یک پایگاه خدمات اجتماعی
قدیمی عنوان کرد: یکی از این پایگاهها در سال گذشته توانست به وضعیت 600 دختر فراری رسیدگی کند . البته گاهی در میان این افراد نوعروسهایی را میببنیم که به دلیل شرایط اجتماعی روستا و شهر خود مجبور به ازدواج میشوند و پس از آن به تهران فرار میکنند. به طور کلی در پارکها 4 هزارمورد اعم از زن، مرد، پیر و جوان را از طریق پایگاههای خدمات اجتماعی جمع کردیم و با احصای مشکلات آنان تلاش بر بازگشت این افراد به خانواده داشتیم.
قدیمی با تاکید بر اینکه ظرفیت کلی مراکز سازمان خدمات اجتماعی برای افراد آسیب پذیر 13 هزار نفر است اما این آمار در ایام سرد سال تا 20 هزار نفر افزایش پیدا میکند، گفت: هفته گذشته بعد از دو سال تلاش لایحه مسئولیت اجتماعی ( CSR) در شورای شهر به تصویب رسید. امیدواریم این لایحه روزی در مجلس شورای اسلامی تثبت و به قانون تبدیل شود. بر اساس این لایحه سازمانها موظف میشوند مسئولیتهای را در قبال خانواده پرسنل خود، محیط زیست، محله و شهری که در آن حضور دارند، بپذیرند.
انتقاد از نیروی انتظامی
وی افزود: ما به نیروی انتظامی انتقاد داریم. یک روز ما 300 نفر را جمع میکنیم و نیروی انتظامی 150 نفر را میپذیرد و 150 نفر را رها میکند. سال گذشته هم مسئولان نیروی انتظامی گفتند که 20 هزار را گرفتند که در نهایت 11 هزار نفر ساماندهی شدهاند . آنچه که امروز ما از حضور افراد آسیب دیده در شهر میبینیم همان 9 هزار نفری است که رها شدهاند .
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر راه اندازی مراکز نگهداری مادران معتاد و نوزادان خاطرنشان کرد: با بهزیستی تفاهم نامهای امضا کردیم و سه ساختمان در حاشیه شهر تهران و محیط بوستانها و پارکها معرفی کردیم که یکی از آن مراکز در منطقه 22 با ظرفیت 40 نفر فعال است در خصوص دو مجموعه دیگر نیز ما مجوز بهره برداری نداریم .
درآمد 4 میلیون تومانی برخی متکدیان
مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه باید به فرد متکدی کار معرفی کنیم، عنوان کرد: البته زمانی که یک متکدی در بخشهایی در همین تهران روزانه بین 400 هزار تومان تا 4 میلیون تومان درآمد دارد، معلوم است که حاضر نیست به کار گمارده شود به همین دلیل از مردم میخواهیم اگر دست کمک به افراد متکدی دارند به آنها غذا بدهند.
انتهای پیام/