صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۴ - ۱۲ تير ۱۳۹۶
در گفت‌وگو با آنا؛

حشمت مهاجرانی: صعود به مرحله بعدی در جام‌جهانی سخت ولی شدنی است/ کی‌روش تا 7 سال تیم ملی را بیمه کرد/ امروز ما دو تیم ملی فوتبال داریم

سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال گفت: باید سرمربی تیم ملی مجاب شود که دستیاران ایرانی در کنارش داشته باشد.
کد خبر : 191825

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، تیم ملی فوتبال ایران دومین تیمی بود که بعد از برزیل مجوز حضور در جام جهانی 2018 روسیه را به‌دست آورده و این بار درصدد آن است که بتواند در پنجمین حضورش در بزرگترین آوردگاه فوتبال جهان برای نخستین بار از گروه خود صعود کند. حشمت مهاجرانی که در اولین حضور فوتبال ایران در جام جهانی آرژانتین سرمربی تیم ملی بود این صعود را با توجه به پتانسیل بازیکنان کشورمان محتمل می‌داند اگر چه او نظرات دیگری هم در خصوص فوتبال ملی ایران دارد که در ادامه آنها را خواهید خواند.


*حضور زودهنگام فوتبال ایران در جام جهانی برای تمامی فوتبال دوستان کمی غیرمنتظره بود به نحوی که بازتاب جالبی در سایت فیفا داشت. ارزیابی حشمت مهاجرانی از این صعود چیست؟


-زمانی تیم ملی ما برنامه‌ریزی نداشت و به واسطه عدم برنامه‌ریزی در کسب نتیجه ناموفق بود. بازیکنان ما به خوبی دوران آماده‌سازی را سپری نمی‌کردند و برای همین هم صعودهای ما به جام‌جهانی در روز آخر رقم می‌خورد. خوشبختانه کی‌روش با برنامه‌ریزی‌های خوبی که انجام داد فضایی را فراهم کرد که با نظم خاصی پیش برویم و حالا ما دو تیم ملی فوتبال داریم. تیم اول و تیم دومی که ذخیره‌های مناسبی برای تیم اصلی آن هم در هر پستی را دارد. این تیم ملی تا 7 سال آینده می‌تواند در بالاترین سطح قرار بگیرد چون آنالیز خوبی صورت گرفته و بازیکنان براساس شایستگی‌هایی که دارند ملی‌پوش شده‌اند.بازیکنان لژیونر ما در آینده بیشتر از این می‌شوند و دیگر نیازی نیست کی‌روش از ایرانی‌های دورگه در تیمش استفاده کند.


* هزینه برنامه آماده‌سازی تیم ملی برای جام‌جهانی بسیار بالاست. به نظرتان فدراسیون می‌تواند این برنامه را اجرایی کند؟


- دادن برنامه کار سختی نیست. هر کسی می‌تواند برنامه بدهد. البته دادن برنامه‌ای که به نتیجه منجر شود مهم است. کی روش برنامه‌اش را داده و احتمال دارد به نتیجه خوبی هم برسد ولی نباید فراموش کند که اجرای برنامه‌ها با توجه به توان مالی و بودجه‌ای است که فدراسیون در اختیار دارد. به طور حتم فدراسیون همه تلاشش را می‌کند ولی کی‌روش نباید ما را با کشورهای دیگر مقایسه کند و پس از این همه سال کار در ایران باید بداند که احتمال دارد فدراسیون نتواند همه خواسته‌‌های او را عملی کند.


* چقدر صعود ایران از گروهش در جام‌جهانی روسیه امکان‌پذیر است؟


- درصدی که نمی‌توان تعیین کرد. کی‌روش امروز از سوی عده‌ای متهم است که چرا تیمش زیبا بازی نمی‌کند. این در حالی است که در میادین بین‌المللی آنچه اهمیت دارد کسب سه امتیاز است. کی‌روش کاملا با برنامه در تیمش جوانگرایی انجام داد و کاری کرد که دو هفته زودتر به‌عنوان تیم صدرنشین مسافر روسیه شویم. همه این توقع را دارند که با توجه به پتانسیل نیروی انسانی خوبی که داریم در جام‌جهانی موفق‌تر از دوره‌های قبل باشیم و از گروه‌مان صعود کنیم. ولی نباید از اینکه حریفان هم به طور کامل ما را آنالیز می‌کنند، غافل شویم. کارمان سخت اما شدنی است. باید باورپذیری صعود را افزایش دهیم و البته بازی‌های تدارکاتی بیشتری داشته باشیم تا شناخت بازیکنان درون زمین از هم به بالاترین سطح خود برسد.


* کارلوس کی‌روش به راحتی دستیاران ایرانی‌اش را کنار گذاشت و فدراسیون فوتبال هم مخالفتی نکرد. این برخورد کی‌روش به ضرر فوتبال ایران نیست؟


- به طور حتم این برخورد کی‌روش به نفع ما نیست. به طور کلی او در ایجاد ارتباط با فوتبالی‌ها ما ناموفق بوده است. فدراسیون هم در این راه مقصر است. ما مربی بزرگ آوردیم تا در کنار او فوتبال روز دنیا را بهتر یاد بگیریم. خود من زمانی دستیار فرانک اوفارل ایرلندی در تیم ملی بودم و بعد از آن سرمربی شدم. البته به غیر از آن در آلمان دوره مربیگری دیدم. کی‌روش آمده تا به مربیان ما هم کار یاد بدهد ولی بدون دلیل قانع‌کننده دستیاران ایرانی‌اش را خط می‌زند، مدیر برنامه‌های تیم ملی و حتی راننده‌اش را هم خارجی می‌کند تا نکته‌ای را بروز ندهد. فدراسیون باید فشار بیاورد تا از قبل هزینه‌ای که خرج کی‌روش می‌شود چندین مربی آینده‌‌دار در فوتبال ایران داشته باشیم. باید سرمربی تیم ملی مجاب شود که دستیاران ایرانی داشته باشد.


* غیر از تیم ملی بزرگسالان همچنان در رده‌های سنی مختلف ناموفق هستیم.


- مهم‌ترین علت ناکامی تیم‌های پایه ما این است که ما پس از ناکامی در هر رقابتی آن تیم را به امان خدا رها می‌کنیم. الان برای اولین بار است که دیدم سرمربی تیم جوانان از دور کنار رفت و هدایت تیم امید را به او دادند. درست است که امیرحسین پیروانی همانند دیگر مربیان ناموفق بود و تیمش حذف شد ولی جایگاه بعدی تیم جوانان در رده امید است و پیروانی شناخت کامل‌تری از شاگردانش نسبت به فرد دیگری دارد. اگر چه این تفکر کی‌روش بوده که پیروانی بازیکنان تیم جوانان را زودتر به رده امید ببرد ولی انجام چنین کاری در فوتبال با حساب و کتاب دنیا اثرات خوبی در آینده دارد. اینکه آلمان با تیم دوم و حتی سوم خود می‌تواند قهرمان جام کنفدراسیون‌ها شود به خاطر بابرنامه بودن فوتبالش است. ما هم باید سلسله مراتب را طی کنیم تا به نتیجه برسیم. البته تنها نباید فدراسیون را مقصر بدانیم. باشگاه‌های ما هم توجهی به تیم‌های پایه خود ندارند.


* عدم قهرمانی باشگاه‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا تا چه اندازه به عدم توجه آنها به تیم‌های رده پایه ارتباط دارد؟


- ما در قدیم می‌گفتیم کشورهای عربی پول دارند و ما هم در ایران تماشاگر داریم. عرب‌ها و کشورهای شرق آسیا رفتند و راهکار مقابله با تماشاچی را پیدا کردند و دیگر اسیر جو هواداران داخل استادیوم‌ها نمی‌شوند. البته پول هم تضمین کننده موفقیت نیست. در کشورهای آفریقایی پولی ندارند اما به واسطه برنامه‌ریزی که دارند بازیکنان آنها در بهترین تیم‌های اروپایی حضور دارند و در جام‌‌های جهانی هم موفق‌ترند. عرب‌ها هم به واسطه برنامه‌ریزی‌شان از ما موفق‌تر شدند. ما در فوتبال باشگاهی کشور تشکیلات منظمی نداریم که در همه رده‌های سنی موفق شویم و حمایت خوبی از تیم بزرگسالان را شاهد باشیم. تیم‌های آکادمی باشگاهی در ایران فرمالیته است و بازیکنان نونهال و نوجوان در مسیری که طی می‌کند تا به رده جوانان برسد اصلا آماده‌سازی لازم را نمی‌بیند. یک بازیکن 14 ساله وقتی به 18 سالگی می‌رسد باید 80 بازی در سطح برتر داشته باشد تا باتجربه میدان دیدن بتواند به تیم جوانان و بعد از آن بزرگسالان برود ولی چون منطق در کارهای اجرایی باشگاه‌‌های ما حاکم نیست در رده بزرگسالان به مشکل می‌خوریم و برای همین قهرمانی در آسیا برای باشگاه‌های ایرانی تبدیل به رویا شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر