صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۱۱ تير ۱۳۹۶
رئیس بنیاد سعدی:

زبان فارسی در 340 دانشگاه دنیا تدریس می شود

رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه اکنون زبان فارسی در 340 دانشگاه جهان تدریس می شود، گفت: 70 نمایندگی فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز دوره های آزاد آموزش زبان فارسی برگزار می کنند.
کد خبر : 191695

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر از ایرنا، غلامعلی حداد عادل در نشست خبری هشتاد و چهارمین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت: امسال هم بنیاد سعدی به مدت یک ماه برای فارسی آموزان، دوره آموزش زبان ادبیات فارسی در ایران برگزار می کند.
وی ادامه داد : در این دوره حدود 145 نفر از 44 کشور جهان از 12 تیرماه به مدت یک ماه در ایران حضور داشته و در کلاس هایی که به همین منظور در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود، شرکت خواهند کرد.
به گفته وی فارسی آموزان در مدت اقامت در ایران علاوه بر آموزش زبان فارسی که روزانه 6 ساعت را به خود اختصاص می دهد از مناطق مختلف شهر تهران بازدید خواهند کرد.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: این افراد در مدت اقامت همچنین به اصفهان و کاشان سفر کرده و از میراث فرهنگی و جاذبه های گردشگری و تاریخی این دو شهر دیدن می کنند.
حداد عادل مهم ترین تفاوت این دوره از آموزش زبان فارسی را ثبت نام و انجام همه مراحل پذیرش به صورت مجازی عنوان و اضافه کرد: امسال داوطلبان قبل از پذیرش در یک امتحان اینترنتی شرکت کردند و ما برای پذیرش، حداقلی از دانش زبان فارسی را شرط قراردادیم و سعی کردیم افرادی که در مرحله مقدماتی آموزش زبان هستند در این دوره شرکت نکنند.
وی خاطرنشان کرد: تصمیم بر آن شد که شرکت کنندگان در این دوره، مقدمات آموزش زبان فارسی را در کشور خود فرا گیرند و این دوره مخصوص کسانی باشد که در دوره متوسطه و پیشرفته قرار دارند.
452 نفر متقاضی شرکت در دوره شدند
رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه تعداد پذیرفته شدگان در هشتاد و چهارمین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی، 25 درصد کمتر از سال گذشته است، افزود: دلیل این امر آن است که حدنصابی از نظر نمره برای پذیرش داوطلبان قائل شدیم.
به گفته وی پس از اعلام فراخوان،هزار و 298 نفر برای حضور در این دوره آموزشی ثبت نام کردند و نهایتا 452 نفر از آنها متقاضی شرکت در دوره شدند که 60 درصد آنها زن و 40 درصد مرد و میانگین سن آنها بین 20 تا 30 سال است.
حداد عاددل تصریح کرد : 34 درصد از متقاضیان حضور در این دوره آموزشی، یا دانشجوی زبان فارسی یا مترجمی زبان فارسی هستند، 30 درصد آنها در رشته های مرتبط با ادبیات فارسی تحصیل می کنند و چند 11 درصد دانشجویان در رشته های ایران شناسی مشغول به تحصیل هستند.
حداد عادل با یادآوری اینکه بنیاد سعدی پنجمین سال تاسیس خود را پشت سر می گذارد، گفت: این بنیاد مسئول گسترش زبان فارسی در جهان است و اکنون در 340 دانشگاه جهان، زبان فارسی تدریس می شود که در بعضی از این دانشگاه ها آموزش زبان به دریافت مدرک کارشناسی ارشد و دکتری می انجامد.
به گفته وی در تعدادی از این دانشگاه ها، آموزش زبان فارسی الزامی بوده و در برخی دیگر جزء درس های اختیاری است.
رئیس بنیاد سعدی گفت: در شهر لاهور پاکستان و دانشگاه های اطراف بیش از 150 هزار د انشجو زبان فارسی را به اختیار انتخاب می کنند.
حداد عادل با اشاره به حمایت بنیاد سعدی از همه این دانشگاه ها اظهار کرد: در برخی کشورها مثل لبنان، صربستان، ارمنستان، تاجیکستان و قرقیزاقستان، زبان فارسی در سطح دبیرستان تدریس می شود.
وی تاکید کرد: تلاش های زیادی برای فرزندان ایرانیان خارج از کشور نیز شده تا دوره های زبان فارسی در مدارس کشورهایی همچون آمریکا، استرالیا، انگلیس و اتریش برگزار شود.
رئیس بنیاد سعدی افزود: در تعدادی از کشورها نیز زبان فارسی در مدارس دینی تدریس می شود به طوری که اکنون حدود 350 مدرس و معلم بومی با حمایت این بنیاد به کار تدریس مشغول هستند.
تالیف چندین کتاب آموزشی توسط بنیاد سعدی
حداد عادل اضافه کرد: بنیاد سعدی طی سال های اخیر چندین کتاب آموزش را برای فارسی آموزان خارج از کشور تالیف کرده است که از آن جمله می توان به کتاب هایی با موضوعات مهارت‌های چهارگانه خواندن، نوشتن، سخن گفتن و درک مطلب اشاره کرد.
وی با بیان اینکه به جز دوره های یک ماهه، دوره های کوتاه مدت به مدت یک یا دو هفته برای فارسی آموزان برگزار می شود، افزود: برای فارسی آموزانی که از یک کشور خاص به ایران سفر می کنند تعداد این دوره ها حدود 20 جلسه است.
به گفته حداد عادل، المپیادهای زبان فارسی در هر کشور به عنوان یکی از فعالیت های بنیاد سعدی در چارچوب های استاندارد برای فارسی آموزان برگزار می شود.
رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه آموزش زبان دوم مستلزم استاندارد شدن از حیث امتحان، تهیه سوالات و تعیین سطح داوطلبان است، گفت: بنیاد سعدی موفق شده آموزش زبان فارسی را استاندارد کند.
وی یکی دیگر از فعالیت های بنیاد سعدی را برگزاری دوره های متعدد تربیت مدرس زبان فارسی عنوان و اضافه کرد: 12 دوره آموزش مدرس زبان فارسی را در سال 95 برگزار کردیم که 170 نفر در آن شرکت کردند.
به گفته رییس بنیاد سعدی، حداقل تحصیلات این افراد کارشناسی ارشد در رشته های زبان فارسی، زبان شناسی و آموزش زبان های خارجی است.
کتاب های تالیفی معرف فرهنگ جمهوری اسلامی
حداد عادل با بیان اینکه پیام بنیاد سعدی اطمینان دادن به مردم و مسئولان به تلاش در جهت آموزش زبان فارسی بر پایه علمی است، ادامه داد: این بنیاد به صورت تخصصی زبان فارسی را به غیر فارسی زبانان در سطوح مختلف آموزش می دهد، هرچند کتاب هایی را هم به چاپ رسانده که علاوه بر جذابیت علمی از نظر ظاهری هم جالب توجه است به این دلیل که معرف فرهنگ و جایگاه جمهوری اسلامی است.
وی ابراز امیدواری کرد با اهتمام دولت به گسترش زبان فارسی بتوان برای زبان فارسی یک شان جهانی درخور فرهنگ اسلامی ایرانی را ایجاد کنیم.
به گفته حداد عادل، هر جا زبان فارسی حضور داشته باشد، ایران نیز حضور دارد از این رو تلاش برای حضور هرچه گسترده تر آن ادامه دارد.
بنیاد از ابتدا با محدودیت های مالی مواجه بود
رییس بنیاد سعدی با بیان اینکه این بنیاد از ابتدای آغاز بکار با محدودیت های مالی روبرو بود، گفت: بودجه به اندازه ای که نیاز به آن است، در اختیار نداریم، هرچند به خاطر صرفه جویی ها، بنیاد تاکنون عملکردی موفق داشته است.
وی بودجه بنیاد سعدی را با بودجه موسسات خارجی در برخی کشورها غیر قابل مقایسه دانست و گفت: تا رسیدن به وضع مطلوب راه درازی در پیش داریم.
حداد عادل با بیان اینکه در فضای مجازی حرف و حاشیه های زیادی درباره بودجه این بنیاد وجود دارد، اضافه کرد: خوب است واقع بین باشیم و از پرداختن به حاشیه ها دوری کنیم تا مبادا اصل کار فراموش شود، حاشیه سازی آفت کار خبر است.
وی یادآور شد: بنیاد سعدی با بودجه موجود تلاش می کند حداکثر بهره وری را داشته باشد.
بازار کار فارسی آموزان متنوع است
رییس بنیاد سعدی با توصیه به صاحبان کار و فعالان اقتصادی برای جذب فارسی آموزان خارجی گفت: فضای کار برای این افراد متنوع است، برخی آنها در رایزنی های فرهنگی در کشور خود و برخی دیگر در سفارتخانه های خود همکاری دارند، تعدادی هم فعالیت اقتصادی می کنند.
به گفته وی، هر جا که با یک خارجی سرو کاری وجود دارد، نیاز به زبان خارجی احساس می شود.
آشنایی با ادبیات ایران محدود به هیچ دوره ای نیست
حداد عادل با بیان اینکه ادبیات گسترده زبان و ادبیات فارسی محدود به یک دوره نمی شود، گفت: در کتاب های تالیفی بنیاد، ادبیات دوران پس از انقلاب و دفاع مقدس مورد توجه قرار گرفته، هرچند کتاب های هوشنگ مرادی کرمانی نیز که یکی از آنها در اختیار فارسی آموزان است، به ادبیات معاصر توجه شده است.
بودجه بنیاد 5.5 میلیارد تومان است
معاون اداری مالی بنیاد سعدی نیز توضیحی کوتاه درباره بودجه و فضاسازی های رسانه ای در این باره ارائه کرد.
سید باقر سخایی با بیان اینکه بنیاد سعدی با مشکلات فراوان بودجه از آغاز تاکنون مواجه بوده، افزود: سال گذشته بودجه این بنیاد هفت میلیارد تومان بوده در حالیکه پس از دریافت 82 درصد آن، این میزان به 5.5 میلیارد تومان رسید.
بن 80درصد منابع درسی تالیف بنیاد است
معاون آموزش بنیاد سعدی نیز درباره کتاب های تالیفی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: امسال بعد از گذشت چهار سال از آغاز بکار بنیاد سعدی موفق شده ایم، 80 درصد منابع مورد نیاز آموزش فارسی زبانان را خودمان تالیف کنیم.
رضا مراد صحرایی از مجموعه دو جلدی آموزش کاربردی واژه به عنوان یکی از این منابع یاد کرد و افزود: این کتاب بر مبنای سیلابس مهارتی تهیه و دانشگاه علامه طباطبایی آن را منتشر کرده است.
کتاب«گام اول»، «مینا»، « درخت زنده » و مجله آموزشی «فانوس» از دیگر منابعی بود که صحرایی از آنها به عنوان منابع درسی فارسی زبانان یاد کرد.
به گفته وی، همه این منابع دارای نسخه صوتی هم هستند.
صحرایی گفت: کتاب های «لذت خواندن» و «ایران شناسی» دو کتاب از منابع آموزشی این دوره هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر