صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۱ تير ۱۳۹۶

تولد ستاره‌ای که تولد ستاره‌ دیگری را رقم زد

ستاره‌شناسان در رصدهای اخیر خود به پدیده‌ای برخورده‌اند که بسیار عجیب و جالب توجه است. آنها فوران و جریان شدیدی از تولد یک ستاره را رصد کرده‌اند که خودش موجب تولد ستاره دیگری شده است.
کد خبر : 191612

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، مایرا اوساریو، محقق موسسه اخترفیزیک آندلس در اسپانیا در این مورد می‌گوید: «چرخش این فوران و جریان شدید، سرعت مواد آن و فاصله تمامی این اجزاء به شکلی بوده است که یک ستاره دیگر نیز از این پدیده تولید شده است».


اوساروی و همکارانش شواهدی از این پدیده را در حین مطالعه روی ابر گازی در «سحابی جبار» یافتند و از «آرایه بسیار بزرگ کارل جی. جانسکی» استفاده کردند تا با کمک فرکانس‌های رادیویی، منطقه شکل‌گیری ستاره را شناسایی کنند و جزئیات بیشتری در مورد این منطقه کیهانی به دست آورند. گفتنی است که آرایه بسیار بزرگ کارل جی. جانسکی نوعی رصدخانه ستاره‌شناسی رادیویی است در دشت سن آگوستین قرار دارد و برای دریافت سیگنال‌های سیاه‌چاله‌ها و دیسک‌های گازی اطراف ستارگان جدید ساخته شده است.



تصویری از تلسکوپ‌های «آرایه بسیار بزرگ کارل جی. جانسکی» در مورد تولد پیش‌ستاره‌ای پس از تولد پیش‌ستاره دیگر


محققان در این رصدها مشاهده کردند که فورانی از مواد ستاره‌ای از یک پیش‌ستاره‌ به سمت یک پیش‌ستاره جوان دیگر حرکت کرد. آنها موادی را در این فوران‌ها یافتند و سرعت آناه را اندازه‌گیری کردند. سرعت‌ها، جدول زمانی‌ای مطابق با فرضیه ستاره‌شناسان را نشان داد.


پیش‌ستاره‌ها اجرامی با وزن زیاد در سحابی‌ها هستند که به تعادل هیدرواستاتیکی نرسیده‌اند و به تدریج با طی کردن مسیر تعادل‌شان، منقبض و کم نور می‌شوند و یک ستاره را تشکیل می‌دهند.


محققان معتقدند که 100 هزار سال پیش، فوران از پیش‌‌ستاره قدیمی‌تر به نام HOSP 370 به انبوهی از گاز و غبار برخورد کرد و به همین دلیل، زمینه تولد پیش‌ستاره جدید با نام HOSP 108 را فراهم کرده است.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر