صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۰ - ۱۱ تير ۱۳۹۶

پهپاد فیس‌بوک با موفقیت فرود آمد

پهپاد عظیم‌الجثه‌ای که شرکت فیس‌بوک برای ارائه اینترنت طراحی کرده بالاخره موفق به پرواز و فرودی بدون حادثه شد.
کد خبر : 191517

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از TechCrunch، ارائه اینترنت به مناطقی که دسترسی به شبکه جهانی پرسرعت ندارند و از نظر انتقال اطلاعات محروم محسوب می‌شوند، زمینه‌ای تازه از فعالیت شرکت‌های بزرگ مانند فیس‌بوک و گوگل و مایکروسافت است که هر کدام به روش خود چند سالی را صرف پژوهش برای یافتن راهی بهینه و ارزان کرده‌اند.


فیس‌بوک نیز دو سال گذشته را مشغول ساخت پهپادی بزرگ بود که بتواند کره زمین را دور بزند و با استفاده از سلول‌های خورشیدی چندین هفته را در آسمان بماند. این پهپاد بسیار بزرگ که هزاران سلول خورشیدی دارد، نخستین پروازهای با کنترل زمینی را دو سال قبل انجام داد اما از آن زمان تقریبا موفقیت و پیشرفت خاصی را به‌ خود ندید.


در ماه ژوئن گذشته (خرداد 96) فیس‌بوک اعلام کرد که این پهپاد نخستین پرواز موفقیت‌آمیز خود را به مدت 96 دقیقه انجام داده است اما همان روز وقتی پهپاد قصد فرود آمدن داشت، سقوط کرد. پژوهش‌ها نشان‌دادند که پهپاد در دام بادها و نوسانات جوی افتاده و نتوانسته بود خود را نجات دهد.


بلافاصله تیم فیس‌بوک دست به‌کار شدند و با افزودن اسپویلرها به بال پهپاد (صفحاتی برای تنظیم مقاومت در مقابل جریان هوا و تسهیل فرود) نقص‌ها را جبران کردند. از سوی دیگر ده‌ها حسگر مختلف نیز به بدنه پهپاد افزوده شد تا تمامی اتفاقات را ثبت و به زمین مخابره شوند. حاصل این تغییرات، یک پرواز یک ساعت و 46 دقیقه‌ای و سپس فرودی کاملا امن و بدون دردسر برای ربات پرنده بود.


فیس‌بوک امیدوار است با تکمیل این پهپاد بتواند به‌زودی به آفریقا و آمریکای جنوبی اینترنت پرسرعت رایگان برساند. پروژه‌های مشابهی در گوگل و برخی دیگر شرکت‌های ارائه خدمات اینترنت در جریان است که در بین تمام آنها، استفاده از شبکه ماهواره‌های مینیاتوری، به موفقیت نزدیک‌تر است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر