صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۶

فنچ‌ها سیگاری شده‌اند

نتایج یک پژوهش در خلیج مکزیک نشان می‌دهد که پرندگان کوچک این منطقه از نیکوتین ته‌سیگار استفاده می‌کنند تا بر مشکلاتشان غلبه کنند.
کد خبر : 191136

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ScienceAlert، سیگار کشیدن به خودی خود عادت بد و آزاردهنده‌ای‌ است و موجب بروز مشکلات مستقیم و بیماری‌های زیادی در بشر می‌شود اما به‌تازگی مشخص شده است که این عادت بد و آسیب‌زا، نه‌تنها هوا را آلوده می‌کند، بلکه با زباله‌هایش زندگی طبیعی برخی حیوانات را نیز به اعتیاد کشانده است.


پژوهشی در سال 2012 انجام شد که در آن مشخص شد فنچ‌های خلیج مکزیک که با نام عمومی «فنچ خانگی» شناخته می‌شوند، ته‌سیگارهای خیابان را در لانه‌های خود جمع‌آوری می‌کنند. در آن زمان پژوهشگران اینطور برداشت کردند که بافت پنبه‌ای موجود در ته‌سیگار، برای پرندگان به‌منزله پرهای ریخته برداشت می‌شود و از آن برای ساختن لانه‌ای گرم‌‌ و نرم‌تر استفاده می‌کند.


اخیرا پژوهش تازه‌ای به دنبال یافته‌های کار قبلی انجام شد که در آن لانه فنچ‌ها در پردیس‌های دانشگاهی منطقه مورد بازرسی و پوژهش قرار گرفت. در این پژوهش مشخص شد که پرندگان کوچک از ته‌سیگار و پنبه آن به‌ عنوان آفت‌کش استفاده می‌کند.



از آنجا که نیکوتین برای بسیاری از موجودات کوچک مانند حشرات موذی و خونخوار، سمی کشنده است، این پرندگان برای حفاظت از جوجه‌هایشان در مقابل ساس و دیگر حشرات از ته‌سیگاری که به‌ شدت آغشته به نیکوتین است استفاده می‌کنند.


پژوهشگران دریافتند که هرچه تعداد ساس‌ها در لانه پرنده‌ای بیشتر باشد، آن پرنده ته‌سیگار بیشتری را به لانه خواهد آورد و در اطراف جوجه‌هایش می‌گذارد.


این پژوهش همچنین مشخص کرد که نیکوتین بر تعداد جوجه‌آوری و زاد و ولد فنچ‌ها نیز اثر دارد و موجب بروز برخی ناهنجاری‌های ژنتیکی نیز شده است. هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که آثار نیکوتین در زندگی فنچ‌ها همگی مانند آفت‌کشی مثبت هستند یا نسل این پرندگان در حال تهدید است اما به‌ طور مشخص حیوانات و به‌خصوص پرندگان مانند ما انسان‌ها با اجداد طبیعی خود خداحافظی و رفتاری متناسب با زندگی الوده شهری انتخاب کرده‌اند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر