صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله مسعودی‌خمینی در گفت‌وگو با آنا: 

بهترین اعمال عید فطر کمک به نیازمندان است/ دین اسلام منحصر در فردیات نیست

عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه دین اسلام، عبادات فردی از جمله نماز و روزه را با واجب کردن زکات فطره، به عبادت اجتماعی و روابط اجتماعی پیوند می‌دهد و نشان می‌دهد که دین اسلام منحصر در فردیات نیست، گفت: بهترین اعمال در روز عیدفطر، دستگیری از نیازمندان است. 
کد خبر : 190319

آیت‌الله علی‌اکبر مسعودی‌خمینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در خصوص علت اهمیت و جایگاه ویژه عید سعید فطر در دین اسلام، اظهار داشت: هر یک از ماه‌های قمری در دین اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند و از جمله آن‌ها ماه‌های رمضان، محرم، صفر، شوال، ذیحجه و... است.
تولیت سابق حرم حضرت معصومه (س) با بیان اینکه عید فطر، عید شکرگزاری یک ماه میهمانی خداوند در ماه رمضان است، گفت: ماه رمضان از ماه‌هایی است که خدای متعال آن را به خود منتسب کرده است و در این ماه مبارک، با اعمالی که برای بندگان پیش بینی شده، انسان به نفسانیت خودش کمتر توجه کرده و بیشتر به فکر قرب الی الله است.
این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه خداوند از انسان خواسته که در ۳۰ روز ماه رمضان، بر خلاف کل ایام سال که انسان مختار است هر چه خواست بخورد، بیاشامد یا اعمال حلال دیگر را به اختیار خودش انجام دهد، نفس خود را کنترل کرده و در مدت زمان معین از اذان صبح تا اذان مغرب، روزه بگیرد، گفت: علت توجه دین اسلام و خداوند متعال به کنترل نفس و تسلط روح بر جسم، این است که انسان با دو جنبه جسمی و روحی آفریده شده و این روح است که باید بیش از جسم به آن توجه کرد.
وی افزود: از نظر دین اسلام، این روح انسان است که همواره باید جسم انسان را کنترل کرده و به بدن فرمان دهد اما متأسفانه در برخی مواقع و به دلیل تسلط نفس عماره بر انسان، این جسم است که به روح انسان فرمان می‌دهد و این موضوع بسیار خطرناک بوده و انسان را به تباهی می‌کشد.
آیت الله مسعودی خمینی اضافه کرد: بر اساس همین حساسیت‌های روحی و نفسانی است که خدای متعال از انسان‌ها می‌خواهد، همواره نفس خود را کنترل کرده و ماه رمضان و روزه واجب این ماه را نیز، برای همین قرار داده تا تمرین بندگی خدا را کرده باشیم و بر نفس خود تسلط بیشتری پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه یک ماه میهمانی خداوند و بندگی او را در روز عید فطر جشن می‌گیریم، گفت: عید یعنی چیزی که برگشت می‌خورد و بر می‌گردد و فطر هم که از فطرت انسان سرچشمه می‌گیرد؛ بنابراین عید فطر، عید بازگشت به فطرت پاک خدادادی انسان است که بعد از ۳۰روز بندگی خدا در ماه رمضان و روزه داری، محقق شده است.
تولیت سابق حرم حضرت معصومه (س)، با بیان اینکه مؤمنانی که در ماه رمضان، روزه داری و بندگی خداوند را به نحو شایسته‌ای انجام دادند، باید بعد از ماه رمضان نیز مراقب باشند تا این حال روحانی و خوب را از دست ندهند، گفت: عید فطر ضمن اینکه جشن نزدیکی به خداوند است، اعلام بازگشت به فطرت خدادادی انسانی است و از این رو باید مراقب باشیم که این حال معنوی را در خودمان زنده نگاه داریم تا ماه رمضان سال بعد از راه برسد؛ باید مراقب باشیم که همواره روحمان و عقلمان، بر جسممان تسلط داشته باشد و نه اینکه بدن، با خواسته‌های خود، به عقل و روحمان فرمان بدهد و ما را به تباهی بکشد.
وی با بیان اینکه در عید فطر باید بیش از هر زمان به فطرت و سرشت انسانی خود فکر کنیم، گفت: فطر از ماده فَطَرَ و خَلَقَ است؛ یعنی آن چیزی که خداوند ما را از آن خلق کرده است؛ باید دقت کنیم که فطرت ما یک فطرت روحانی است که خداوند از روح خود در آن دمیده و ما را بر اساس آن خلق کرده است.
آیت الله مسعودی خمینی با بیان اینکه اعمال مختلفی برای روز عید فطر پیش بینی شده است، که زکات فطره و اقامه نماز عید مهم‌ترین آنهاست، گفت: کمک به زیردستان، فقرا و محرومین از مهم‌ترین اعمالی است که در روز عید فطر به آن سفارش شده و باز تأکید شده که محرومین و فقرای فامیل و اقوام و بعد از آن همسایه‌ها، در اولویت هستند؛ همچنین صله ارحام و دید و بازدید اقوام و آشنایان، عیادت بیماران و زیارت قبور اموات، از دیگر اعمالی است که برای روز عید فطر به آن سفارش شده است.
وی با بیان اینکه عید به معنای این است که انسان شاد باشد و شادی کند، گفت: شادی انسان منحصر در شادی فردی نیست و باید در صورت امکان، مشکل هم نوع خود را حل کند تا او هم شاد شده و شادی خود فرد نیز مضاعف می‌شود.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم در خصوص اهمیت دادن زکات فطره در دین اسلام نیز گفت: دادن زکات فطره واجب است و نه تنها نشانه نوع دوستی و اهمیت دین اسلام به روابط اجتماعی و دستگیری از نیازمندان است، بلکه عاملی برای سلامتی خود فرد دهنده زکات است و باعث می‌شود از مشکلات بدن و جسم او کم شود.
وی با بیان اینکه دین اسلام، عبادات فردی از جمله نماز و روزه را با واجب کردن زکات فطره، به عبادت اجتماعی و روابط اجتماعی پیوند می‌دهد و نشان می‌دهد که دین اسلام منحصر در فردیات نیست، گفت: واقعیت این است که دین اسلام، هر دو جهت زندگی فردی و اجتماعی مردم را مدنظر دارد؛ باید توجه کنیم که جامعه ما شخصیتی دارد که این شخصیت باید به دست خود ما ترقی پیدا کند و معنای آن این است که ما باید در حد توان خود، به همنوعان برسیم و مواظب باشیم که مشکلات مردم را حل کنیم.
آیت الله مسعودی خمینی در پایان سخنان خود با تأکید بر پاسداشت دستاوردهای معنوی ماه رمضان توسط مؤمنان و مسلمانان، در ایام پس از ماه رمضان، گفت: باید روحمان را به نحوی آماده کنیم که تا ماه رمضان سال آینده، این دستاوردهای معنوی را حفظ کرده که البته لازمه آن، کنترل نفسانیات و شهوات است و قطعا اگر این گونه شد، توانسته‌ایم شیطان را تا حد زیادی مغلوب کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر