چرا دریاچه ارومیه قرمز شد؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، حجت جباری، معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص تغییر رنگ دریاچه ارومیه گفت: تغییر رنگ دریاچه ارومیه به قرمز علل و عوامل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آن جلبکی به نام دونالیلا سالینا است.
جباری با بیان اینکه این جلبک در شرایط نرمال به رنگ سبز است اما با گرم شدن هوا، بالا رفتن تبخیر و میزان شوری آب دریاچه این جلبک برای مقاوم سازی خود با شرایط شوری آب به رنگ قرمز در میآید، افزود: در شرایط طبیعی ۱۲ گونه جلبک دولانیلا سالینا در دریاچه ارومیه وجود دارد که بالا رفتن میزان غلظت نمک این جلبکها رنگیزه قرمز رنگ تولید میکنند.
وی باکتریهای موجود دریاچه را نیز از دیگر عوامل تغییر رنگ دریاچه دانست و اظهار کرد: به علت اشباع شوری آب دریاچه، شرایط مساعد برای رشد و تکثیر گروهی از باکتریهای هالوفیت فراهم میشود که وجود آنها نیز در این تغییر رنگ مؤثر است.
غلظت نمک دریاچه ارومیه به ۳۳۰ گرم در لیتر رسید
معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اضافه کرد: هم اکنون میزان غلظت نمک آب دریاچه به ۳۲۰ الی ۳۳۰ گرم در لیتر رسیده است که در این شرایط جلبک و باکتریهای موجود در دریاچه برای مقاوم سازی و ادامه حیات رنگیزه قرمز تولید کردهاند.
جباری با بیان اینکه امسال تراکم جمعیت در دریاچه ارومیه قابل توجه بود، گفت: آرتیما و سیست آن نیز قرمز رنگ است که این میزان نیز در قرمز رنگ شدن دریاچه ارومیه تا حد کمی تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه رنگ قرمز دریاچه برای شناگران مضر نیست، افزود: به دلیل بالا بودن غلظت نمک توصیه میشود شناگران مدت زمان کمتری در آب باشند برای افراد مسن و افراد با فشار خون بالا و ناراحتیهای قلبی و کودکان نیز همین توصیه مدنظر است.
معاون فنی حفاظت محیط زیست دریاچه ارومیه در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه یادآور شد: با گرم شدن هوا شاهد تبخیر بالای آب و کاهش سطح تراز اکولوژیکی دریاچه ارومیه هستیم اما اقدامات احیای آن همچنان در حال اجراست.
به گزارش آنا، دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان هم اکنون به علت بحران آب در وضعیت کم آبی قرار گرفته است. عملیات احیای این زیست بوم ارزشمند در سه سال اخیر توسط دولت تدبیر و امید آغاز شده و تا کنون ادامه دارد.
انتهای پیام/