صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

نشست علمی«آرمانشهر از دیدگاه شهید مطهری» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان برگزار شد

نشست علمی با عنوان «آرمانشهر از دیدگاه شهید مطهری» با سخنرانی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر و نویسنده کتاب آرمانشهر بر اساس آراء مرتضی مطهری در واحد آشتیان برگزار شد.
کد خبر : 19013

به گزارس خبرنگار آنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست به ضرورت بررسی آرمانشهر مطهری پرداخت و خاطرنشان کرد: ضرورت این بحث آن است که زندگی اجتماعی ما همواره باید بر اساس طرحی سامان یابد و به سمت وضعیت مطلوب جهت گیری شده باشد. تنها در این صورت است که می‌توانیم وضعیت فعلی خود را ارزیابی کنیم و از پیشرفت یا پسرفت خود، آگاه شویم.


اکبر احمدی افزود: متفکران زیادی از جمله افلاطون، ارسطو، آگوستین، کانت و... از گذشته‌های دور، به ضرورت و اهمیت طراحی آرمانشهر پی برده‌اند اما نظریه آرمانشهری مطهری بر اساس مبانی اسلام‌شناختی و فلسفی مستقلی ارائه شده است و تمسک و توسل به همین مبانی مستقل است که راه او را از مسیر دسته بزرگی از اندیشمندان سنتی و جماعتی از اهل نظر که متجدد و مدرنیست خوانده می‌شوند، جدا می‌کند.


پژوهشگر و نویسنده کتاب آرمانشهر به تشریح فلسفه پیدایش مدرنیته پرداخت و خاطرنشان کرد: از دیدگاه مطهری جامعه جدید لیبرال از آن نظر که به نقد کاتولیسم و کلیسا و حکومت مستبد متاثر از کلیسا پرداخته کاملا محق است. زیرا چنین دینی که هیچ جایگاهی برای عقل انسان قائل نیست انسان را فلج می‌کند اما از این نظر که فکر می‌کند انسان مستقل بوده و حقیقتی در خارج از فکر او وجود ندارد و باید همه چیز را خودش بسازد، کاملا در اشتباه است.


احمدی تصریح کرد: از نظر استاد مطهری انسان کمالی دارد که حقیقت آن در خارج وجود داشته و انسان باید به سمت آن حرکت کند. برای این کار باید با حقیقت دین که یک جهان بینی صحیح عقلی برای انسان ارائه می‌کند آشنا شده و تفسیرهای غلطی که از دین شده را کنار بگذارد تا بتوانیم با تکیه بر فقه صحیح و اصول عملی و حقوقی درست اسلامی یک شیرازه‌ای را برای جامعه بنویسیم که منافع فرد و جامعه بدون اینکه تعارض اساسی پیدا کند، تامین شود. زیرا اسلام ما را به جامعه‌ای دعوت می‌کند که در آن توحید و خداپرستی اصل باشد. پرستش خداوند به معنی توجه به خود راستین ما و حقیقت سعادت خودمان است و اگر این غایت ما باشد می‌توانیم یک نظم اجتماعی و یک تصویر فردی درستی از خودمان تاسیس کنیم.


رئیس واحد آشتیان نیز در نشست آرمانشهر از دیدگاه شهید مطهری که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی این واحد و با حضور استادان عضو هیئت علمی، رؤسای برخی از ادارات فرهنگی شهرستان، جمعی از معاونان فرهنگی و رؤسای دفا‌تر فرهنگ اسلامی دانشگاه های آزاد اسلامی استان و مدیر فرهنگی ستاد هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی برگزار شد، هدف از برگزاری این برنامه را توسعه و ترویج فضای نقد عنوان و ابراز امیدواری کرد که فضایی به وجود بیاید که بتوانیم حوزه نقد و بررسی را گسترش دهیم.


علی روشنایی افزود: استاد مطهری از جایگاه ویژه‌ای در حوزه و دانشگاه برخوردار است و یکی از استوانه‌های تفکر تاریخ معاصر ایران و جهان اسلام است و به عنوان یک اندیشمند، سعیشان بر این بود که به آراء و نظریاتش بُعد عملی هم بدهند.با این وجود به نظر می‌رسد به شکل منصفانه و با معیارهای نقد اصیل بتوانیم در مورد آراء این متفکر نقد و بررسی داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر