هفته سیاه قیمت نفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، افزایش اندک قیمت نفت از آن جهت رخ داد که ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزها کاهش پیدا کرد که این موضوع زمینه را برای تقویت نسبی قیمت ها در بازار نفت آماده کرد. با این حال، به دلیل استمرار اشباع عرضه جهانی در برابر دورنمای ضعیف ماندن تقاضا برای پنجمین هفته متوالی کاهش قیمت نفت به ثبت رسید.
در این هفته قیمت نفت برنت تا زیر 45 دلار نیز کاهش پیدا کرد،رقمی که از زمان توافق اوپک تا کنون بی سابقه بوده است.
در معاملات جمعه، نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، با ۳۲ سنت یا ۰.۷ درصد افزایش در ۴۵.۵۴ دلار در هر بشکه بسته شد.نفت وستتگزاس اینترمدیت نیز با ۲۷ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، در ۴۳.۰۱ دلار بسته شد.
هر دو قیمت پایه برای کل هفته ۳.۹ درصد کاهش یافتند. قیمتهای نفت در حال حاضر تحت تاثیر نگرانیهای مستمر نسبت به تولید رو به رشد، در پایینترین سطح ۱۰ ماه گذشته قرار دارند و کاهش قیمت پنج هفتهای نفت، طولانیترین روند کاهش هفتگی برای قراردادهای ماه آتی از اوت سال ۲۰۱۵ به این طرف است.
با توجه به این قیمت ها و با وجود تلاش اوپک برای کنترل بازار نفت، از ابتدای سال 2017 تا کنون ارزش طلای سیاه در بازار های جهانی کاهشی 20 درصدی را نشان می دهد. در این شرایط می توان گفت که بازار همچنان به توانایی اوپک برای برقراری توازن در زمینه عرضه تردید دارد.
این در حالی است که در 20 سال گذشته کاهش قیمت نفت در عرض 6 ماه تا به این حد نبوده است.
مصیبت سیاست های نفتی آمریکا سبب شده تا قیمت نفت این کاهش را به ثبت برساند. تولید نفت آمریکا به لطف تولید کنندگان شیل، در طی سال گذشته بیش از 10 درصد افزایش داشته و به 9.35 میلیون بشکه در روز رسیده که فاصله چندانی با میزان تولید بزرگترین تولید کننده نفت جهان یعنی عربستان ندارد.
تولید رو به رشد آمریکا بازارها را در التهاب نگه خواهد داشت به خصوص که شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان می دهد بهبود فناوری و کارآمدی کمک کرده بسیاری از فعالان شیل در پایین 40 دلار در هر بشکه همچنان سودآور بمانند.
شمار بالاتر دکلهای حفاری منعکس کننده تصمیماتی است که چند ماه قبل زمانی که قیمتهای نفت بالاتر بود، گرفته شد اما انتظار میرود قیمتهای پایین کنونی باعث شود شمار دکلها در چند هفته تا یکی دو ماه آینده کاهش پیدا کند.
با این حال نکته ای که می تواند در روزهای آینده باعث تحرکات مثبت در بازار نفت شود وقوع طوفانهای گرمسیری در خلیج مکزیک به عنوان یکی از تولیدکنندگان نفت است.
یک ششم از تولید فراساحلی در خلیج در آستانه طوفان گرمسیری سیندی تعطیل شد.مجموع ظرفیت تولید نفتی که تعطیل شده است به ۳۰۱ هزار و ۶۱۸ بشکه در روز میرسد. تولید گاز طبیعی نیز به میزان ۰.۳۲ درصد یا ۱۰.۱ میلیون فوت مکعب کاهش پیدا کرده است.
بندر نفت فراساحلی لوییزیانا نیز که بزرگترین تسهیلات ذخیره سازی نفت خصوصی در آمریکا است، رویه بارگیری را متوقف کرده است.
این امر میتواند مازاد عرضه را حداقل برای کوتاه مدت در بازار نفت کنترل کند.
با وجود آنکه اعضای اوپک انتظار داشتند تا با تمدید توافق، قیمت نفت به بالای 55 دلار در هر بشکه برسد اما اکنون تنها امیدوارند تا طلای سیاه به کانال 50 دلاری بازگردد امری که برای مقابله با کسری بودجه این کشورها ضروری است.
انتهای پیام/