صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۴
کشاورزی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد

تحصیل بیش از 10 هزار دانشجو در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد/ تلاش برای گسترش کمی و کیفی رشته‌های تحصیلات تکمیلی

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی گسترش کمی و کیفی رشته‌های تحصیلات تکمیلی را از اولویت‌های این واحد دانست و گفت: اکنون بیش از 10 هزار دانشجو در این واحد تحصیل می کنند و اقدامات لازم برای مجوز کلی در رشته‌های قابل اجرا در مقطع کارشناسی ارشد از طریق شورای گسترش وزارت علوم در دست اجراست.
کد خبر : 18969

به گزارش خبرنگار آنا، واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی موقعیتی مناسب برای ادامه تحصیل افرادی است که به دلیل مشغله کاری و محدودیت‌های خاص، کمتر قادر به حضور فیزیکی در کلاس‌ها هستند. دانشجویان می‌توانند با اتصال به اینترنت در کلاس‌ها شرکت کنند و بسیاری از امور اداری و ثبت نام خود را به صورت مجازی انجام دهند.


همچنین برای رفاه حال دانشجویان و حذف رفت و آمدهای غیرضرور، تلاش دست اندرکاران بر افزایش حوزه های امتحانی واحد الکترونیکی در سطح استان‌ها و کلانشهرها متمرکز شده است، چنانچه امتحانات نیمسال اول سال تحصیلی 94-1393 این واحد علاوه بر تهران در 26 شهرستان کشور نیز برگزار شد.



سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گزارش عملکرد سال 1393 این واحد و برنامه های پیش روی آن را تشریح کرد.


دکتر محمدرضا کشاورزی، گسترش کمی و کیفی رشته های تحصیلات تکمیلی را از اولویت‌های این واحد دانست و گفت: پیرو دستور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر توسعه رشته‌های واحد الکترونیکی و با مساعدت مرکز آزمون، در تکمیل ظرفیت نیمسال دوم تحصیلی 93-92، بیش از 2700 دانشجو در 38 رشته گرایش جدید ثبت‌نام کردند و با بهره‌مندی از ظرفیت های موجود اعضاء هیأت علمی واحد الکترونیکی و دیگر واحدهای دانشگاهی، برنامه‌های آموزشی هر یک از این رشته‌ها تدوین و دایر شد.


وی ادامه داد:‌ این رشته ها در دفترچه آزمون سال تحصیلی 94-93 درج شد و پذیرش دانشجو نیز بر همین اساس صورت گرفت. تجربه همراه با موفقیت در گسترش رشته‌های واحد الکترونیکی حوزه آموزش را مصمم به تکرار آن در سال تحصیلی جاری کرد. در این راستا با افزایش 26 رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و 5 رشته گرایش در مقطع دکتری و جذب دانشجو در نوبت‌های تکمیل ظرفیت اعلام‌شده از طریق مرکز آزمون در سال جاری، اکنون 78 رشته گرایش با برنامه درسی مدون و استفاده از اعضای هیأت علمی و اساتید مدعو مجرب در این واحد دایر است.


سرپرست واحد الکترونیکی افزود: همچنین اقدامات لازم در خصوص دریافت مجوز کلی در رشته گرایش‌های قابل اجرا در مقطع کارشناسی ارشد در واحد الکترونیکی از طریق شورای گسترش وزارت علوم در دست اجراست.


کشاورزی میزان جذب دانشجو در این واحد دانشگاهی را یادآور شد و به آنا گفت:‌ با توجه به گسترش کمی رشته های دایر در واحد الکترونیکی، مجموع دانشجویان پذیرفته شده و ثبت نامی در دو نیمسال تحصیلی اول و دوم 94-93 تعداد 5119 نفر بوده است. اکنون بیش از ده هزار نفر دانشجو در این واحد مشغول به تحصیل هستند.


فعال‌سازی ستاد مرکزی امتحانات واحد الکترونیکی


این مسئول ادامه داد: در راستای افزایش تسهیلات به دانشجویان این واحد که ساکن نقاط مختلف کشور هستند، همچنین پیرو دستور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی برای فراهم‌سازی امکان برگزاری امتحانات پایان نیمسال در واحدهای شهرستانی مراکز استان، تعداد حوزه‌های امتحانی به غیر از حوزه ستادی تهران از 17 به 26 مرکز در نیمسال اول 94-93 افزایش یافت که با استقبال چشمگیر دانشجویان همراه بود.


وی گفت: همچنین با فعالسازی سامانه ارتباط آنلاین ستاد مرکزی امتحانات در کلیه حوزه‌ها، علاوه بر امکان دریافت و رفع ابهامات احتمالی از دانشجویان در حین برگزاری امتحانات و حضور آنلاین کلیه استادان در سانس امتحانی خود، شرایط برقراری تعامل دوسویه بین ستاد مرکزی و نمایندگان واحد مستقر در دیگر حوزه های امتحانی برای ابلاغ دستورالعمل ها و رفع مشکلات احتمالی در نحوه برگزاری آزمون ها در طول مدت امتحانات فراهم شد.


کشاورزی وضعیت اعضای هیأت علمی واحد الکترونیکی را یادآور شد و اظهار کرد: با توجه به توسعه کمی رشته های دایر در مقطع تحصیلات تکمیلی در واحد الکترونیکی و به منظور ایجاد توازن در کیفی سازی آموزش ارائه شده و پاسخگو بودن گروه های آموزشی به دانشجویان این رشته ها، ضرورت جذب هیأت علمی حداقلی در دستور کار هیأت رئیسه واحد قرار گرفت و اقدامات لازم از جمله تصویب هیأت رئیسه دانشگاه برای اعلام ظرفیت ها برای فراخوان جذب هیأت علمی در پایان سال 92 صورت پذیرفت.


کشاورزی با تاکید بر اینکه ادامه این روند در وضعیتی که ضرورت هدایت دانشجویان به نیمسال های بالاتر بیش از پیش مشهود است، می‌تواند تبعات نامطلوبی برای واحد الکترونیکی داشته باشد به آنا گفت: با وجود بیش از ده هزار دانشجوی فعال در واحد الکترونیکی، حدوداً 1600 کد درسی توسط 14 عضو هیأت علمی واحد و 576 نفر از اعضای هیأت علمی حق التدریس برگزار می شود.


وی اهم فعالیت های پژوهشی واحد الکترونیکی را تشریح و اظهار کرد: انجام امور مربوط به پایان نامه و دفاع دانشجویان، انجام امور مربوط به تشویقی مقالات اساتید و دانشجویان، انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک با «انجمن مدیریت دانش» ، « انجمن مهندسی مالی ایران»، «انجمن حسابداری و مدیریت»، « موسسه حامی کارت » برای برگزاری دوره های شهروندی از جمله این فعالیت ها است.


برگزاری «سمینار مجازی ریسک و مدیریت ریسک» با همکاری انجمن مهندسی مالی ایران


این مسئول ادامه داد: برای برگزاری «سمینار مجازی ریسک و مدیریت ریسک» با همکاری انجمن مهندسی مالی ایران در اردیبهشت ماه 1394، «سمینار مجازی رایانش ابری عصر جدید تکنولوژی»، کارگاه آموزشی «آشنایی با سیستم آموزشی سیدا» برای معاونان، مدیران گروه و کارکنان واحد الکترونیکی، همایش «آموزش عالی و اقتصاد بدون نفت» در آبان ماه 1394، حضور واحد الکترونیکی در چهاردهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و راه‌اندازی کتابخانه مجازی و بارگذاری حدود 70درصد از پایان‌نامه‌های واحد در نرم افزار مذکور برنامه‌ریزی شده است.


به گفته کشاورزی، همچنین برای راه‌اندازی دبیرخانه همایش واحد الکترونیکی، راه‌اندازی نسخه آزمایشی پورتال پایان‌نامه‌های واحد الکترونیکی و تعریف فرایندهای مربوطه، راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان با عضویت حدود 30 نفر از استادان و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد، چاپ 3 نسخه از مجله واحد درسال 93 تحت عنوان rnational Journal of security and ،System management برگزاری سمینار مجازی «اقتصاد کلان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری»، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های کوتاه‌مدت به صورت آزاد و برای پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی، مشارکت در برگزاری «کنفرانس مدیریت دانش» در دانشگاه امام علی(ع) و اختصاص غرفه به واحد الکترونیکی و اخذ مجوز برگزاری حدود 80 دوره کوتاه مدت از معاونت برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد برنامه‌ریزی شده است.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی از سال ۱۳۹۲ تاکنون مسئولیت این واحد دانشگاهی را به عهده دارد ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و تأکید ریاست دانشگاه آزاد اسلامی، در سال‌های آتی شاهد رشد و تحول بنیادی شیوه آموزش الکترونیکی در این دانشگاه باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر