صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۰۲ تير ۱۳۹۶
با آبگیری سد سردشت؛

افزایش ظرفیت تولید برق در آذربایجان غربی

با آبگیری سد سردشت سالانه به میزان ۴۲۱ مگاوات ساعت برق در شهرستان سردشت آذربایجان غربی تولید خواهد شد.
کد خبر : 189582

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، سید محمدرضا رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران در مراسم آبگیری سد سردشت در استان آذربایجان غربی با بیان این که در هدف کلان این شهر علاوه بر تنظیم آب و اجرای نیروگاه‌های برق آبی، تامین نیازهای منطقه دیده شده، اظهار کرد: تامین آب شرب اطراف دریاچه پیش بینی شده و قرار است که به منظور توسعه اراضی کشاورزی سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب اختصاص یابد که حدود هفت هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی نسبت به گذشته بیشتر در اطراف دریاچه سد تحت پوشش قرار می‌گیرد.


وی ادامه داد: در آینده نزدیک می‌توان آب تنظیم شده در این منطقه را برای انتقال به حوزه مجاور و رفع مابقی نیازها اقدام کرد که این مساله از هم اکنون در دستور کار ما قرار گرفته است.


به گفته مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران، با توجه به عنایت دولت در صدور مصوبه صندوق توسعه ملی برای اجرای این طرح‌ها توانستیم مشکل اعتباری این طرح را برطرف کنیم و جهش خوبی در فعالیت‌های ما صورت گرفت.


وی با بیان این که امیدواریم این همکاری‌ها در ادامه‌ مسیر نیز امتداد داشته باشد، اظهار کرد: برای اجرای این سد مجوز محیط زیست اتخاذ شده و با توجه به این که تولید برق به روش آبی می‌تواند آلایندگی کمتری نسبت به نیروگاه حرارتی داشته باشد می‌توان گفت که این سد تمام موازین محیط زیستی را دارد.


گفتنی است، عملیات اجرایی طرح سد از نیروگاه سردشت در خرداد ماه ۱۳۸۸ با پنج هدف تولید انرژی برق آبی سالانه به میزان ۴۲۱ مگاوات در ساعت، تامین آب شرب شهرستان‌های سردشت و ربط، انتقال آب به داخل حوزه به میزان MCM ۱۰۰ جهت توسعه کشاورزی به میزان ۷۸۰۰ هکتار، صادرات برق به کشورهای همسایه و کنترل و تنظیم منابع آبی حوزه با استفاده از توان پیمانکاران و مشاوران داخلی آغاز شد.


این نیروگاه دارای سه واحد ۵۰ هزار مگاواتی است که ساخت تجهیزات اصلی نیروگاه به پایان رسیده و در حال حمل به داخل کارگاه است.


مطابق برنامه یک واحد از آن در بهمن‌ ماه امسال و دو واحد باقی مانده تا خرداد ماه سال ۱۳۹۷ به بهره برداری خواهد رسید.


تاکنون برای این طرح ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: آب سد نیروگاه
ارسال نظر