صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۰۱ تير ۱۳۹۶

تولید بیش از 1.6 میلیون بشکه نفت در پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت پتروایران اعلام کرد:‌ مجموع تولید نفت پارس جنوبی از مرز یک میلیون و 600 هزار بشکه گذشت و سومین محموله نفتی میدان به میزان نزدیک به 500 هزار بشکه تا پایان هفته بارگیری می‎شود.
کد خبر : 189397

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت نفت، رهام قاسمی افزود: روزانه به‎طور میانگین 25 هزار بشکه نفت از میدان پارس جنوبی تولید می شود.
وی اضافه کرد: برنامه مرحله دوم و سوم توسعه در دستور کار است که بر پایه برآوردهای اولیه، تولید در مرحله دوم به 80 هزار بشکه و در مرحله سوم به 150 هزار بشکه در روز می‎رسد. البته مرحله سوم به نتیجه برنامه توسعه در مرحله دوم و تکمیل اطلاعات مخزن بستگی دارد.
مدیرعامل شرکت پتروایران درباره احتمال همکاری شرکت «مرسک» دانمارک در توسعه میدان پارس جنوبی بیان داشت: لایه نفتی، میدانی پیچیده و سرمایه‎بر است و هر شرکتی نمی‎تواند در این میدان عملکرد موفقی داشته باشد. در سمت کشور قطر هم ابتدا شرکت‎های بزرگی آمدند و مطالعه کردند و گفتند اقتصادی نیست؛ اما مرسک آمد و گفت بر اساس تجربه‎ای که در دریای شمال دارد می‎تواند نتیجه بگیرد و نتیجه گرفت.
وی ادامه داد: شرکت مرسک تجربه های خوبی دارد و توان این شرکت در حفاری چاه‎های چندشاخه‎ای تا بیش از 10 کیلومتر نیز می‎تواند در توسعه لایه نفتی بسیار راهگشا باشد؛ زیرا با استفاده از فناوری‎های موجود در کشور، نمی‎توانیم حداکثر بیش از سه کیلومتر حفاری مشابه انجام دهیم.
این مسئول یادآوری کرد: لایه نفتی پارس جنوبی با ضخامت کم و سنگ مخزن سخت، از میدان‎هایی است که توسعه آن بدون شک به فناوری‎های روزآمد دنیا نیاز دارد؛ به ویژه در شرایطی که طرف مقابل با همه توان و امکانات مشغول بهره‎برداری از این میدان مشترک است، نباید زمان را از دست بدهیم.
به گفته قاسمی، تامین منابع یکی دیگر از چالش‎های اصلی در فرایند توسعه میدان هاست.
پارس جنوبی بزرگ ترین میدان گازی جهان به شمار می رود که تا پیش از این امکان برداشت از لایه های نفتی آن وجود نداشت اما دولت یازدهم با استقرار شناور پالایشی، سدهای موجود در این مسیر را برطرف کرد.
قطر در سال های گذشته از لایه های نفتی پارس جنوبی برداشت می کرد اما در ایران به علت غفلت و همچنین نبود امکانات فنی مانند شناور پالایشگاهی، به تولید نفت از این میدان توجهی نشد.
پس از استقرار دولت یازدهم تلاش شد با تهیه کشتی پالایشگاهی، برداشت نفت از این میدان آغاز شود.
بر این اساس، نخستین شناور پالایشگاهی خاورمیانه در هفته های پایانی سال 1395، وارد خلیج فارس شد و تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی در بیست و نهم اسفند گذشته آغاز شد.
تولید نفت از پارس جنوبی روزانه حدود 25 هزار بشکه است که به تدریج ظرفیت تولید آن به روزانه 35 هزار بشکه افزایش می یابد.
حجم ذخایر در جای نفت خام لایه نفتی پارس جنوبی بیش از ١٤ میلیارد بشکه برآورد می شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: صادرات نفت
ارسال نظر