صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

سبد صادرات نفت خام ایران تنظیم می‎شود

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از برنامه‎ریزی برای تنظیم و هدفمندسازی سبد صادرات نفت خام کشور خبر داد.
کد خبر : 188873

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت نفت، علی کاردر در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت Eni ایتالیا، گفت: با ایجاد و تنظیم سبد صادرات نفت خام، مشخص می‎شود چه میزان نفت در قالب چه مدلی به کدام کشورها عرضه شود و این اقدام افزون بر ایجاد موازنه در عرضه نفت به کشورهای مختلف، از ایجاد تغییرات ناگهانی در روند صادرات و یا وابسته شدن کشور به تقاضای نفت برخی شرکت‎ها جلوگیری می‎کند.


وی ظرفیت تولید نفت ایران را حدود چهار میلیون بشکه در روز خواند و ادامه داد: در ماه گذشته، 50 درصد محموله‌های صادراتی نفت خام ایران روانه بازارهای اروپا شد.


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: بر اساس قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران ظرفیت‎سازی می‎کند و میزان تولید و صادرات که مبحثی حاکمیتی است از سوی وزارت نفت مشخص و اعلام می‎شود.


کاردر درباره قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی که بر خلاف برخی شنیده‎ها طی روزهای اخیر امضا نشد، توضیح داد: متن این قرارداد نهایی شده است و با دریافت برخی مجوزهای باقیمانده و هماهنگی میان مدیران ارشد شرکت‎های طرف قرارداد برای حضور در مراسم، این قرارداد ظرف هفته‎های آینده امضا می‎شود.


وی یادآور شد: شرکت ملی نفت ایران و شرکت‏‌های طرف قرارداد، پیش از امضای قرارداد، مجوزهای لازم را از ارگان‎های مختلف دریافت می‎کنند و به این ترتیب، قرارداد بلافاصله پس از امضا وارد مرحله اجرا می‎شود.


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره مناقصه میدان آزادگان نیز توضیح داد: به جای این‎که اسناد مناقصه برای همه شرکت‎ها ارسال شود، نامه‎ای ارسال شد تا بر مبنای آن، شرکت‎هایی که تمایل به حضور در مناقصه آزادگان دارند اعلام آمادگی کنند و پس از نهایی شدن این کار، مناقصه محدود برگزار می‎شود.


وی با بیان این‎که فرآیند این کار چند هفته‎ای زمان می‎برد، عنوان کرد: همچنین از آنجا که برخی شرکت کنندگان در مناقصه، پیش از این با شرکت ملی نفت ایران تفاهم‌نامه امضا نکرده‎اند و طبیعی است مطالعات فنی آنها چند ماه زمان ببرد، بعید است قرارداد میدان آزادگان در این دولت امضا شود.


معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره با شرکت دانمارکی مرسک برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی گفت: مدل فنی ارائه شده از سوی مرسک بررسی شد و کارشناسان ما دیدگاه‎های پیشنهادی خود را روی این مدل ارائه کرده‎اند.


کاردر گفت: تاکید ما بر این است که با توجه به مشترک بودن مخزن، سرعت تخلیه افزایش یابد.


وی با بیان این‎که تاکنون به جز مرسک، شرکت دیگری برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی ابراز تمایل نکرده است، ادامه داد: لایه نفتی میدانی تکنیکال است و مرسک تجارب خوبی در این زمینه دارد.


کاردر همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‎که گویا هندی‎ها انتظار دارند ایران توسعه فرزاد بی را به آنان واگذار کند، عنوان کرد: اگر قراردادی بخواهد از ابتدا تحمیلی پیش رود، بدون شک در درازمدت نمی‌توانددوام بیاورد و اثربخش شود.


وی ادامه داد: در حال آماده سازی بسته‎های کاری در قالب EPCF برای توسعه فرزاد بی هستیم و با این حال همچنان اگر مدل مالی که از منظر شرکت ملی نفت ایران دارای توجیه اقتصادی است ارائه شود، آن را دریافت و بررسی می‎کنیم؛ اما روند توسعه میدان متوقف نخواهد شد.


به گفته کاردر، شرکت ملی نفت ایران بر اساس تفاهم‌نامه‎های مطالعاتی که امضا کرده است، باید حدود 75 طرح مطالعاتی دریافت کند که از این میان تاکنون بیش از 20 طرح دریافت شده است.


کاردر در پاسخ به پرسشی درباره همکاری‎های مشترک ایران با کشورهای همسایه برای توسعه صیانتی مخازن مشترک نیز توضیح داد: قطر در این زمینه درخواست تشکیل کمیته‎ای مشترک داشت و نخستین جلسه این کمیته نیز برگزار شده است؛ همچنین با عراق نیز جلسه مشترکی برگزار شده است.


وی یادآور شد: ایران از همکاری در این زمینه استقبال می‏‌کند زیرا دو طرف از این همکاری منتفع می‎شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر