صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶

ادغام یا ورشکستگی؟/ تجمع سپرده‌گذاران ثامن مقابل شعب

طی چند روز اخیر با توجه به شنیده شدن خبرهایی مبنی بر ادغام موسسات اعتباری مهر اقتصاد، کوثر و ثامن و تشکیل یک بانک جدید برخی بر ورشکستگی موسسه اعتباری ثامن گمانه‌زنی‌ها کرده‌ و تجمع‌هایی نیز مقابل شعب این موسسه اعتباری شکل گرفته است.
کد خبر : 188381

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، بانک مرکزی به علت تعدد موسسات اعتباری و بانک‌ها در کشور و ساماندهی آنها طرحی را در دست بررسی دارد که بر اساس آن تعدادی از این مراکز در هم ادغام خواهند شد. بر این اساس تعداد بانک‌های فعال در کشور کاهش خواهد یافت و شاید به همین جهت هم باشد که بانک مرکزی طی یکی دو سال گذشته مجوز جدید را در این باره برای ایجاد بانک و موسسه اعتباری نداشته است.


طی روزهای اخیر نیز خبرهایی مبنی بر ادغام موسسات اعتباری ثامن، کوثر و مهر اقتصاد به گوش می‌رسد که البته گمانه‌زنی‌هایی نیز مبنی بر ورشکستگی موسسه اعتباری ثامن شده و همین امر تجمع برخی سپرده‌گذاران را مقابل شعب به همراه داشته است. بر اساس اطلاعات نظارتی بانک مرکزی اکنون تنها 5 موسسه اعتباری توسعه، کاسپین، کوثر، ملل و نور تحت نظارت بانک مرکزی هستند و باقی موسسات اعتباری فاقد مجوز از این بانک‌ها هستند.


با توجه به سیاست در پیش گرفته شده از سوی بانک مرکزی برای ساماندهی بانک ها و موسسات اعتباری، بسیاری از موسسات اعتباری فعال اما فاقد مجور بانک مرکزی بر آن شدند یا مجوز لازم را کسب کنند و یا زمینه ادغام خود را در بانک و یا موسسه اعتباری دارای مجوز بررسی کنند.


به نظر می‌رسد این امر درباره 3 موسسه اعتباری مذکور نیز مصداق داشته باشد چرا که عیسی رضایی مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر که دارای مجوز نظارت بانک مرکزی است درباره ادغام این موسسات اعتباری اظهار کرده که ادغام و انحلال با هم کاملا ماهیت متفاوتی داشته و مردم باید تفاوت این دو را بدانند. اتفاقی که درباره موسسه اعتباری میزان و ثامن‌الحجج پیش آمد انحلال بود در حالی که اکنون ادغام موسسه اعتباری کوثر و ثامن پیگیری می‌شود.


وی بیان کرده که در بحث ادغام 2 مجموعه با هم تبدیل به یک مجموعه می‌شود بدون اینکه توان ذاتی خود را از دست بدهد. ضمن اینکه برخی هزینه‌ها نیز کاهش می‌باید و مجموعه‌ای قوی‌تر تشکیل خواهد شد.


رضایی همچنین گفته که درباره موسسه اعتباری ثامن با توجه به پروسه طولانی مدت مقررات برای دریافت مجوز و از طرفی سیاست اخیر بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات، سهامداران این موسسه از موسسه اعتباری کوثر درخواست کردند تا مذاکراتی برای ادغام صورت گیرد و درمقابل در چنین شرایطی از پیگیری دریافت مجوز هم صرف‌نظر کنند.


آن‌طور که مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر گفته مذاکرات متعددی در این باره صورت گرفته و توافقات خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.


اما آن چه مقابل شعب موسسه اعتباری ثامن می‌گذرد، تجمع گسترده سهامداران و هجوم آنها برای بیرون کشیدن پول‌هایشان است. حتی برخی سپرده‌گذاران این موسسه از خروج کارمندان و متصدیان جلوگیری کرده و حتی تا پاسی از شب این اقدام ادامه داشته است.


این در حالی است که برخی گمانه‌زنی‌ها از ادغام کاسپین و بانک پارسیان و بانک‌های تجارت و صادرات با هم نیر به گوش می‌رسد.حالا ضرورت دارد تا مسئولان بانک مرکزی در چنین شرایطی به طور شفاف با مردم صحبت کرده و صحت و سقم گمانه‌زنی‌ها را مشخص کنند تا نگرانی سپرده‌گذاران موسسه اعتباری ثامن نیز رفع شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر