صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶

سهل‌انگاری در حین نامگذاری اولین دایناسور

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، هنگامی که دانشمندان دوران ویکتوریا در حال شرح ویژگی‌های مگالوسور، اولین دایناسوری که با یک نام بخصوص در تاریخ ثبت شد، بودند یکی از جزئیات کلیدی درباره دندان این جانور جا می‌افتد.
کد خبر : 188218

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از livescience، در سال 1824، ویلیام باکلند، دیرینه‌شناس و زمین‌شناس انگلیسی، دایناسور گوشتخوار متعلق به دوره ژوراسیک را توصیف کرد و آن را مگالوسور نامید. این نام در زبان یونانی به معنی «مارمولک بزرگ» است و باکلند می‌دانست که این فسیل به یک خزنده تعلق دارد.


اما در طی بررسی مگالوسور، باکلند پنج دندان پنهان‌شده در استخوان فک این موجود را نمی‌بیند. این یافته‌ها توسط دانشمندان دانشگاه وارویک و آکسفورد اعلام شد. آنها در حال اجرای یک اسکن توموگرافی کامپیوتری از فسیل بودند که متوجه این امر شدند.


در اسکن اخیر، محققان بیش از ۳۰۰۰ عکس اشعه ایکس از استخوان فک مگالوسور 167 میلیون ساله گرفته‌اند و سپس با از یک نرم‌افزار کامیپوتری استفاده کردند تا تصاویر را کنار هم بگذارند و یک عکس سه بعدی خلق کنند.


این اسکن نشان داد که استخوان فک آسیب‌دیده است، احتمالا موقعی که در حال خارج کردن آن از زمین سنگی شرق انگلستان بودند. در واقع، سوابق در موزه تاریخ طبیعت دانشگاه آکسفورد، جایی که این گونه به نمایش گذاشته شده است، با اطلاعات اصل از اسکن مطابقت دارد.


این مدارک نشان می‌دهد که این فسیل در دو مرحله با انواع مختلف گچ مرمت شده است. دانشمندان احتمال می‌دهند که یک دستیار موزه بین سال‌های 1927 و 1931 کار مرمت را انجام داده باشد.


همچنین اسکن نشان می‌دهد که این دایناسور نه متری با 1400 کیلوگرم وزن، دارای دندان‌هایی است که تاکنون برای انسان ناشناخته بوده است. وقتی که این دایناسور هنوز زنده بوده، این دندان‌ها در حال رشد در فک جانور بوده‌اند. به گفته محققان، این‌ دندان‌های تازه کشف شده شامل بقایای دندان‌های قدیمی، فرسوده و در حال رشد مگالوسور بوده است.


مارک ویلیامز، استاد دانشگاه وارویک، در این باره گفت: «توانایی بهره‌برداری از تکنولوژی هنری، که معمولا در صنعت هوا و فضا و مهندسی اتوماتیک استفاده می‌شود، برای اسکن کردن چنین گونه خاص و سمبلیکی از تاریخ طبیعت یک فرصت فوق‌العاده بود».


نتایج این مطالعه هنوز منتشر نشده است اما ماه گذشته در کنفرانس بین‌المللی تکنولوژی در تورین ایتالیا، مقاله‌ای در این باره ارائه شد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

برچسب ها: هانا حیدری
ارسال نظر