صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴

نقش مهم زیست فناوری در ارتقای امنیت غذایی‎

معاون فناوری پژوهشگاه ملی زیست‌فناوری از نبود حمایت‌های ویژه از زیست‌فناوران در عرصه کشاورزی انتقاد کرد و گفت: «زیست‌فناوری می‌تواند نقش مهمی در ارتقای امنیت غذایی ایفا کند».
کد خبر : 18770

به گزارش آنا به نقل از دبیر خانه سومین جشنواره زیست فناوری ایران، دکتر ملبوبی با اشاره به اینکه متاسفانه در زمینه صادرات محصولات حاصل از زیست‌فناوری در بخش کشاورزی چندان قوی نیستیم گفت: «تاکنون حمایت ویژه‌ای از زیست‌فناوران در عرصه کشاورزی به عمل نیامده است».


وی افزود: «به اعتقاد ما کشاورزی با استقلال کشور گره خورده و بحث سلامت و امنیت غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این میان زیست‌فناوری می‌تواند به خوبی نقش آفرینی کرده و به ارتقای این مهم کمک کند».


ملبوبی با بیان اینکه محصولات ناشی از زیست‌فناوری نه تنها برای محیط زیست خطری ندارند بلکه می‌توانند ارزش افزوده بالایی برای کشاورزان به همراه داشته باشند، عنوان کرد: «به عنوان مثال اکنون میلیون‌ها نوع از نهال‌های کشت‌یافتی در هکتارها زمین کشاورزی استفاده می‌شوند».


وی ادامه داد: «همچنین کودهای زیستی و آفت‌کش‌های زیستی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گیاهان تراریخته هم که هنوز به بازار عرضه نشده‌اند، می‌توانند نقش مهمی در سلامت مردم داشته باشند».


معاون پژوهشگاه ملی زیست‌فناوری درباره تفاوت گیاهان تراریخت و ارگانیک گفت: «در کشاورزی ارگانیک سم به کار نمی‌رود و از کودهای زیستی استفاده می‌کنند. گیاهان تراریخته هم می‌توانند در کشاورزی ارگانیک به کار بروند، در این صورت درصد سم موجود به صفر می‌رسد».



انتهای پیام/

ارسال نظر