صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶

ارتش آمریکا پردازنده را دوباره اختراع می‌کند

بخش تحقیقات علمی ارتش آمریکا که با شرکت‌های فناوری در تعامل است، سرمایه‌گذاری عظیمی برای ساخت نوع جدیدی از CPU کرده است.
کد خبر : 186881

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از EETimes، یک ضرب‌المثل فناوری وجود دارد که می‌گوید نباید چرخ را دوباره اختراع کرد اما دارپا، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی، به‌عنوان بازوی تکنولوژی ارتش آمریکا، این قاعده را برهم زده است.


در تکنولوژی مرسوم است که وقتی بنیانی برای انجام یک کار مناسب بود، می‌توان از آن در انجام کارهای مشابه استفاده کرد. در مورد پردازنده‌ها نیز روش کار به‌ این شکل بوده که پردازشگر حجمی از اطلاعات را که برایش قابل پردازش است در بخش «کش» خود جانشانی می‌کند و سپس هر بخش از اطلاعات که پردازش شد، خالی و جای آن با اطلاعات تازه پر می‌شود.


سرعت پر و خالی شدن کش پردازنده، تعیین‌کننده سرعت پردازش و توان آن بود اما این روش برای هر کاری مناسب نیست. در برخورد با پایگاه داده‌های گسترده و حجیم این روش پردازش موجب طولانی شدن کار می‌شود و برای بررسی نمودارها و داده‌های جهانی در حوزه‌های مختلف، عملا از کاربرد می‌افتد.


دارپا اکنون در حال کار روی نوعی پردازنده جدید به نام HIVE است که مخفف نام پردازنده مرتبه‌ای تشخیصی-تبیینی است. این پردازنده به‌ این شکل عمل می‌کند که هشت بیت اطلاعات را به‌ عنوان نقاط تبیین مشخص و سپس هر کدام از این نقاط را جداگانه بررسی می‌کند.


همچنین این پردازنده قابلیت همکاری با همنوعان خود به تعداد بالا را دارد و می‌توان از آن برای بررسی سریع انبوهی از داده‌ها استفاده کرد. در صورتی که دارپا موفق به ساخت این پردازنده شود، خطرها و اتفاقات وحشتناک دیگر به وحشت‌آفرینی قبل نخواهند بود و ناظران می‌توانند یک حمله سایبری، یک همه‌گیری بیماری یا بروز مشکل فنی در سیستم‌های ناوبری را قبل از ایجاد خطر، شناسایی کنند. شرکت‌های بزرگی مانند اینتل، کوالکوم و نورثروپ گرومن در این پروژه با بودجه 80 میلیون دلار حضور دارند و ارتش آمریکا را یاری می‌رسانند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر