کلیددار بهشت چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
الهه خانی، گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- پس از انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران، مهمترین موضوع مورد بحث در مدیریت شهری انتخاب شهردار پایتخت است. با روی کار آمدن فهرست اصلاحطلبان در تهران به نظر میرسد اعضای پنجمین دوره شورای شهر تهران در نظر دارند تا فردی را به خیابان بهشت بیاورند که با آنها در نحوه مدیریت شهر همعقیده باشد.
طی هفتههای اخیر هر روز از گوشهوکنار نام فردی به عنوان شهردار احتمالی پایتخت برده میشود. روزی نام محسن هاشمی به میان میآید و روزی دیگر از محسن مهرعلیزاده به عنوان یکی از متصدیان کرسی شهرداری نام میببرند. امروز نیز الیاس حضرتی، عضو فراکسیون تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «جدیترین گزینهها برای شهرداری تهران محمدعلی نجفی، حسین مرعشی، حبیب الله بیطرف، محسن هاشمی و محمود حجتی هستند که شانس دو نفر آخر بیشتر است.»
هفته گذشته بود که محمدباقر قالیباف، شهردار فعلی پایتخت اعلام کرد فعالیت 12 ساله در یک منصب کافی به نظر میرسد و دیگر قصد ماندن در شهرداری تهران را ندارد.
اما سوال اینجاست که شهردار آینده پایتخت باید دارای چه ویژگیهایی باشد تا بتواند کلانشهری همچون تهران را اداره کند؟
اقبال شاکری، عضو دوره چهارم شورای شهر تهران با اشاره به ویژگیهای مدنظر برای شهردار پایتخت به خبرنگار آنا میگوید: شهردار تهران باید یک شخصیت ملی، با تجربه مدیریت کلان کشور، مورد اقبال مدیریت عالی کشور و دارای سوابق موفقیتهای بزرگ در حوزه مسئولیتهای قبلی خود باشد.
او میافزاید: اگر شخصی که قرار است شهردار آینده پایتخت باشد، این ویژگیها را داشته باشد، داشتن تحصیلات مرتبط در اولویت دوم قرار میگیرد که البته اگر تحصیلات مرتبط هم داشته باشد، این خود یک حسن بهتر است.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه افرادی که قرار است در آینده شهردار تهران را انتخاب کنند، باید این ویژگیها را مدنظر قرار دهند، تصریح میکند: اعضای شورای پنجم باید در گزینههای احتمالی خود این ویژگیها را رصد کرده و سپس نسبت به انتخاب شهردار آینده تهران اقدام کنند.
اجرای مدیریت یکپارچه شهر الزامی است
عضو دوره چهارم شورای شهر تهران با بیان اینکه شهردار آینده تهران با معضلات عمومی روبهرو است، عنوان میکند: شهردار بعدی باید دارای ویژگیهایی باشد که بتواند طرح مدیریت یکپارچه شهری را اجرایی کند. در واقع یک شهر باید یک مسئول داشته باشد و آن مسئول کسی جز شهردار آن شهر نیست.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه شهردار باید بتواند وضعیت ترافیک و حملونقل پایتخت را سامان ببخشد، میگوید: نبود مدیریت یکپارچه شهر موجب افزایش هزینه نگهداشت یک شهر میشود و مشکلات غیرقابل حل باقی میمانند. اگر مدیریت یکپارچه شهری وجود داشته باشد، شهردار اجازه نمیدهد که هر دستگاه یا سازمانی هر اقدامی را که تمایل دارد در شهر انجام دهد و در نهایت شهردار مجبور باشد پاسخگوی اقدامات آن سازمانها شود.
به گفته وی، باید قانونی به تصویب برسد که شهردار آینده پایتخت بتواند مدیر شهر باشد.
انتهای پیام/