چند و چون کسب و کارهایی در حوزه گیاهان دارویی، عرقیات و اسانس/ ورود به بازار 5 تریلیون دلاری با چند میلیون تومان
رشد روزافزون استفاده از گیاهان دارویی و معطر و اسانس های طبیعی در مصارف خانگی تا صنعتی، نیازی به توضیح و تفصیل و آمار ندارد؛ کافی است کمی به اطراف خود نگاه کنیم. با افزایش آگاهی و رفاه مردم جهان، حوزه مواد غذایی و دارویی طبیعی یکی از سه حوزه اقتصادی بسیار پررونق خواهد بود. در تکمیل تبیینِ اهمیت و آینده دار بودنِ این حوزه، کافی است نگاهی داشته باشیم به آمارهای رسمی. جایی که پیش بینی می شود حجم تجارت بازار گیاهان دارویی تا سال 2050، با سرعت رشد کرده و به 5 هزار میلیارد دلار (5 تریلیون دلار) برسد (بر اساس گزارش هایی از سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل، فائو، کنفرانس های معتبر مربوطه و پایگاه financialexpress).
کد خبر : 186373
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از خراسان، حجم تجارت فعلی این محصولات حدود یک درصد این مقدار است. همه این اعداد و ارقام یعنی یک بازار بزرگ و به سرعت در حال رشد، موضوع امروز کسب و کار است.
از تولید و بسته بندی تا اسانس گیری
زنجیره مشاغل این حوزه بسیار متنوع است. اگر اهل کشت و صنعت هستید می توانید به کشت و تولید بیندیشید که البته ممکن است به سرمایه اولیه قابل توجهی نیاز داشته باشد (از چند میلیون تومان تا 2 میلیارد تومان؛ وابسته به سطح زیر کشت و مخصوصا محل و نوع تولید)، بسته بندی و عرضه حوزه بعدی است؛ فروشگاه های عرضه گیاهان دارویی به سرعت در حال رشد و با چند میلیون تومان سرمایه اولیه قابل راه اندازی است. اما حوزه جذاب تر گام های بعدی فرآوری است؛ عرق گیری و اسانس گیری.
مزرعه یا گلخانه
ایجاد یک مزرعه تولید برخی از گیاهان دارویی یک ایده جذاب اما پرزحمت است. هزاران نوع گیاه دارویی و معطر (8 هزار نوع در ایران شناسایی شده که حدود یک سوم آن خواص دارویی دارد) شناسایی شده است که شما باید در گام اول یک گونه مناسب (از نظر آب و هوای مورد نیاز، وضعیت بازار و ...) و متناسب با نوع تولید خود (گلخانه یا مزرعه) انتخاب کنید؛ می توانید به بابونه، نعناع، آلوئه ورا، کاسنی، آویشن، پونه و البته گل هایی مثل گل محمدی و ... بیندیشید. مزیت ایده تولید در آن است که شما با توجه به سرمایه اولیه خود انتخاب های متعددی دارید. مثلا می توانید به ایجاد یک گلخانه 3-2 هزار متری آلوئه ورا بیندیشید که به 50 تا 100 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد یا اینکه یک مزرعه سنتی را با 5 تا 10 میلیون تومان ایجاد کنید. جهت آموزش مهارت های لازم دوره های آموزشی فنی و حرفه ای را فراموش نکنید.
یک مغازه جمع و جور 10 میلیونی
از عرق گیری تا اسانس
ایده بعدی تولید عرقیات و اسانس است. اسانس به مجموعه ترکیبات روغنی و فرار گیاهان گفته می شود که از بخش های مختلف مثل برگ و گل ، دانه یا ساقه و ریشه گیاه گرفته می شود. اسانس گیری و عرق گیری به فرآیند جداکردن این مواد از گیاه گفته می شود. اسانس گیری روش های مختلفی چون تقطیر با بخار، فشرده کردن، استخراج با حلال و ... دارد که متداول ترین آن همان تقطیر است. در این روش گیاه در معرض بخار آب قرار می گیرد و در اثر حرارت مواد معطر یا خواص اصلی از آن خارج می شود. سپس به سمت لوله های مبرد (سردکننده) حرکت می کند و از حالت بخار به مایع تبدیل می شود. اگر هدفتان تولید عرقیات باشد لازم نیست خروجی فرآیند را خیلی تغلیظ کنید اما برای تولید اسانس معمولا در چند مرحله مواد اصلی تغلیظ می شوند.
روش های ساده برای مهارت آموزی
خوشبختانه سازمان فنی و حرفه ای دوره های آموزشی کاربری اسانس گیری برگزار می کند که شما می توانید با حضور در آن دوره ها، آشنایی اولیه را با فرآیندها و دستگاه ها پیدا کنید. البته مانند همه کسب و کارها شاگردی کردن به حضور در کلاس ترجیح دارد. برخی موسسات خصوصی نیز دوره های آموزشی مربوطه را برگزار می کنند. علاوه بر فراگیری مهارت ها حتما به یک طرح توجیهی اقتصادی قوی هم نیاز دارید. می توانید خودتان با بررسی دقیق جوانب موضوع، نقشه راه کسب و کار خود را بنویسید یا اینکه از شرکت های مشاوره کمک بگیرید.
سرمایه و هزینه های لازم
انتهای پیام/