تفاوت فیزیولوژیکی روزه داری با «گرسنگی»
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایران، دکترسعید زحمت کش مقدم میگوید: روزهداری به کم شدن وزن بدن کمک زیادی میکند و یک روش ایمن برای کاهش وزن است، نتیجه تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام شده نشان میدهد که اگر روزهداری در ساعات تنظیم شده و اصولی انجام شود، یعنی وعدههای غذایی در زمانهای مشخص مصرف شود به بدن این اجازه را میدهد که چربیها را نسبت به رژیمهای عادی به طور مؤثرتری در سلولها بسوزاند.
به گفته این مشاور زیبایی روزهداری واکنش بدن به انسولین را نیز بهبود میبخشد. مطالعات در این خصوص نشان داده است زمانی که روزه میگیریم هورمون انسولین بیشتر ترشح شده و بهطور مؤثرتری میتواند باعث تحریک سلولها جهت مصرف قند شود، اگر شما هر 3 یا 4 ساعت چیزی بخورید، بدنتان گرسنگی را تجربه نمیکند، آدمهای چاق هم سیگنالهای درست گرسنگی را دریافت نمیکنند ولی با روزهداری تجربه گرسنگی باعث تنظیم هورمونهای بدن شما میشود؛ به روزهداری باید بهعنوان دکمه resetنگاه کنید هرچه ساعات روزهداری طولانی تری داشته باشید، بدن شما بیشتر میتواند خود را برای آزاد کردن صحیح هورمونها تنظیم کند.
سرعت زیاد سوخت و ساز با روزه داری
«روزهداری به سیستم هاضمه استراحت میدهد.» دکترزحمت کش مقدم با بیان این مطلب میافزاید: ساعات طولانی غذا نخوردن سبب میشود سرعت متابولیسم و کالری سوزی بالا رود؛ اگر هاضمه یا همان سیستم دستگاه گوارش شما ضعیف باشد روزهداری روی توانایی متابولیسم شما اثر میگذارد و چربیها را میسوزاند و سبب تقویت این سیستم میشود، همچنین روزهداری روی کارکرد رودهها تأثیر مثبت گذاشته، بنابراین باعث بهبود عملکرد سوخت وساز بدن میشود.
با روزه گرفتن بیشتر عمر میکنید
چه اعتقاد داشته باشید چه نه، کمتر خوردن باعث افزایش طول عمر شما میشود.
این پزشک در ادامه میگوید: در جوامع مختلف با توجه به رژیم غذایی خاص آن منطقه، کم خوری سبب افزایش طول عمر خواهد شد، از آنجا که یکی از آثار اولیه پیری کندی سوخت و ساز است، با روزه گرفتن و بالابردن متابولیسم بدن، در واقع پیری را به تعویق میاندازید. گفتنی است هر چه کمتر غذا بخورید سیستم هاضمه شما نیز دارای عوارض کمتری میشود.
روزهداری الگوی خوردن را تنظیم میکند، برخی افراد در طول سال نمیتوانند کم و کنترل شده غذا بخورند، به گفته او، روزهداری برای کسانی که از اختلالات پرخوری رنج میبرند، همینطور برای کسانی که الگوی صحیح خوردن را به دست فراموشی سپردهاند بسیار نافع است، از دیگر فواید روزهداری بهبود در کارکرد مغز است، زیرا سبب افزایش تولید پروتئینی به نام فاکتور نوتروفیک میشود که باعث بهبود کارکرد مغز است، این پروتئین باعث فعال شدن سلولهای بنیادین مغز شده و تبدیل به سلولهای عصبی جدید میشود که در نهایت از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون نیز جلوگیری میکند.
دکترمقدم، با تأکید بر اینکه روزهداری باعث کاهش تخریب رادیکالهای آزاد میشود، ادامه میدهد: با روزه شرایط التهابی در بدن کاهش یافته و از تشکیل سلولهای سرطانی نیز جلوگیری میشود، جالب اینجاست که در طبیعت حیوانات وقتی بیمار میشوند، به جای اینکه استراحت کنند، از خوردن دست میکشند، این غریزه طبیعی باعث کاهش استرس و فشار به سیستم داخلی بدن جهت مبارزه با عفونت خواهد شد.
رفع جوش و آکنه با روزه گرفتن
در ساعات بین سحر و افطار تعداد زیادی از مردم انرژی خود را روی مراقبه و یوگا یا خواندن کتاب متمرکز میکنند، روزهداری به ما احساس فیزیکی و ذهنی بهتری میدهد، در نتیجه با بدنی سبکتر و ذهنی بازتر با محیط اطراف خود تعامل ایجاد میکنیم.
این پزشک پوست، مو و زیبایی کمک به روشن شدن پوست و جلوگیری از آکنه را نیز از فواید روزهداری دانسته و میافزاید: غذا نخوردن حتی برای یک روز به تمیز کردن سمهای بدن و تنظیم کارکرد ارگانهای دیگر بدن مثل کبد و کلیهها کمک میکند و شفافیت پوست را به دنبال داشته و از بروز جوشهای پوستی جلوگیری میکند.
انتهای پیام/