صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۶

فعالسازی ظرفیت‌های وزارت‌علوم برای کاربردی‌ کردن علوم‌ انسانی

نشست بررسی زمینه‌های مشترک همکاری بین ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوی و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحققیات و فناوری در این وزارت‌خانه برگزار شد.
کد خبر : 185661

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این نشست که با حضور دکتر سید‌ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دکتر سیدمحمدحسین سجادی‌نیری، رئیس ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی برگزار شد؛ زمینه‌های مشترک همکاری در موضوع «کاربردی‌سازی علوم انسانی و اجتماعی» بررسی شد.


در ابتدای این نشست سجادی‌نیری به دستور کار ویژه ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی در بحث کاربردی سازی علوم انسانی و اجتماعی اشاره کرد و یکی از اولویت‌های ستاد را «ایجاد زیست‌بوم مناسب جهت تسهیل کارآفرینی در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی، هنری و فرهنگی» اعلام و اقداماتی که در راستای ایجاد این زیست‌بوم صورت گرفته است را در دو محور «گفتمان سازی» و «ایجاد مراکز رشد» تشریح کرد.


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی گفت: «شاخص سنجش کاربردی‌سازی علوم انسانی، تعداد موارد موفق و میزان شغل ایجاد شده از طریق این علوم است، دستور کار ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی در وهله اول گفتمان‌سازی درباره ظرفیت‌های علوم انسانی در سه حوزه فناورانه‌سازی علوم انسانی و اجتماعی، تجاری سازی علوم انسانی و اجتماعی و کاربردی سازی علوم انسانی و اجتماعی است.»


او افزود: «در بحث گفتمان‌سازی از طریق معرفی نمونه‌های موفق، به روایت موفقیت پرداخته می‌شود تا از این طریق انگیزه بخشی به دانشجویان علوم انسانی و تحرک به سوی نسل سوم دانشگاه در این علوم اتفاق بیفتد. اقدام دوم ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز ایجاد مراکز رشد در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. اولین مرکز رشد علوم انسانی کمتر از یک ماه پیش در دانشگاه علامه افتتاح شد که اکنون با 8 شرکت در حال فعالیت است. دانشگاه الزهرا نیز میزبان دومین مرکز رشد علوم انسانی کشور است که فعالیت‌های آن معطوف به حوزه‌های کارآفرینی در حوزه هنر است. ایجاد این مراکز رشد گام عملی اول در ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی علوم انسانی است.»


در ادامه این جلسه راهکارهای عملیاتی‌تر زمینه‌های مشترک همکاری دو طرف بررسی شد و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، بر فعال‌سازی ظرفیت‌های متعدد وزارت علوم درباره موضوع کاربردی‌سازی علوم انسانی و فعال‌سازی انجمن‌های دانشجویی به صورت جداگانه و همزمان از طریق اتحادیه‌های این انجمن‌ها تاکید کرد.


سیدضیاء هاشمی به پتانسیل نشریات وزارت علوم برای بسط گفتمان کاربردی‌سازی علوم انسانی اشاره کرد و گفت: «فراخوان مدیران گروه آموزشی دانشگاه‌ها در رشته‌های مرتبط نیز جزو برنامه‌های آتی این وزارتخانه برای تعمیق گفتمان کاربردی‌سازی علوم انسانی است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر