صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۷ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۶

ربات «زکریا» همدم سالخوردگان می‌شود

مهندسان یونانی پیش‌نمونه اولیه از رباتی به نام «زکریا» را برای کمک به سالخوردگانی که تنها زندگی می‌کنند طراحی کرده است.
کد خبر : 185479

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Robotics.org، این ربات که اکنون مراحل آزمایشی را طی می‌کند، راه رفتن و الگوهای حرکت فرد سالخورده را اندازه‌گیری و ثبت می‌کند. در صورت ردیابی حرکت یا جابه‌جایی غیرمعمول او، داده را به خانواده یا گروه پزشکی می‌فرستد.


خانم آگلیکی ۶۸ ساله به آرتروز مبتلا است. او در خانه‌اش در بندر پاتراس، واقع در غرب یونان تنها زندگی می‌کند و یکی از دوطلبان مشارکت در این پروژه اروپایی برای کمک به سالخوردگانی مانند خود است.


او می‌گوید: «تیم کارشناسان به من گفتند که ربات فعالیت‌های روزمره من را ثبت می‌کند که در پیشگیری از افتادن یا بیماری به من کمک خواهد کرد».


رومان ناوارو، مهندس سازنده این ربات از شرکت روبوتنیک، می‌گوید: «ربات با حسگر لیزری دو بعدی نقشه محیط پیرامون را ارزیابی می‌کند. دو دوربین دارد که دوربین جلو با یک حسگر سه‌بعدی حرکات فرد را ردیابی می‌کند و دوربین عقب برای زمانی است که کاربر پشت سر ربات حرکت می‌کند».


پژوهشگران می‌خواهند این ربات بخشی از محیط خانگی هوشمند باشد. به گفته آنها، یکی از مشکلات اصلی برای تکامل دستگاه، افزایش استقلال و بهبود کارایی آن است.


کریستوس پاناجیوتوی، مهندس کامپیوتر می‌گوید: «ربات دائما در خانه کاربر آن در حرکت است، کاملا فعال است زیرا خانه نیز محیط فعالی است، اشیا و آد‌م‌ها در حرکت هستند و اسباب خانه تغییر می‌کند. موانع بزرگ و کوچکی وجود دارد. چالش اصلی ما برای تکامل دستگاه، افزایش استقلال و بهبود کارایی آن است».


در آتن نیز پژوهشگران روی شیوه‌های بهبود ظاهر و کارایی ربات کار می‌کنند. تمرکز آنها روی فناوری است که آن را «فناوری ادراک» نام نهاده‌اند.


ونجلیس کارکالتسیس، مهندس کامپیوتر و هماهنگ‌کننده پروژه در آتن، می‌گوید: «هدف ما ابداع فناوری ارزان‌قیمت ساخت ربات است. نکته دیگر این است که می‌خواهیم ربات خود را به‌راحتی با محیط خانه‌های مختلف یا خانه‌های هوشمند انطباق دهد. می‌خواهیم استفاده از ربات برای کاربر راحت و ساده باشد و بدون نیاز به آموزش زیاد از آن استفاده کند».


پرستاران نیز با دقت در فعالیت‌های ربات و نحوه کمک آن به کاربر، نقش فعالی در این پژوهش دارند. الن رپا، پرستار می‌گوید: «به عنوان یک پرستار فکر می‌کنم، این فناوری‌ها در حوزه مراقبت و درمان در نهایت به سالمندان مبتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و ام‌اس کمک می‌کنند تا حرکتشان را ثبت کنند. پزشکان هم می‌توانند با مقایسه این نوارها در فاصله‌های زمانی مختلف پیشرفت بیماری و همچنین وضعیت بیمار را ارزیابی کنند».


انتهای پیام/

برچسب ها: خانه هوشمند ربات
ارسال نظر