صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۶

چابهار نقطه اتصال ایران و کشورهای آسیای میانه

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: چابهار نقطه اتصال ایران و کشورهای آسیای میانه به آب های اقیانوسی و آزاد است که به عنوان دروازه و پیشانی توسعه کشور از آن یاد می شود.
کد خبر : 185161

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: چابهار در مقایسه با دیگر مناطق ساحلی و جنوب ایران دارای موقعیت ممتازی در امر کشتیرانی و حمل نقل دریایی است.


آقایی گفت: وجود آبهای عمیق در خلیج وسیع شرایط مناسبی را برای پهلوگیری کشتی های بزرگ در این منطقه و ایجاد تاسیسات بندری با هزینه مناسب و صرفه اقتصادی فراهم کرده است.


وی افزود: چابهار نزدیکترین فاصله زمینی به کشورهای افغانستان، پاکستان و آسیای میانه را دارد و تخفیف ها و معافیت های در نظر گرفته شده برای صادرات و ترانزیت کالا از طریق این بندر به مثابه اقتصادی ترین بندر برای انجام مبادلات بازرگانی با کمترین هزینه حمل به شمار می رود.


مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: چابهار تنها کلید توسعه شرق کشور است و پس از تکمیل زیرساختهای ریلی، بندری، هوایی و جاده های ارتباطی و طرح های در دست اجرا نقش مهمی در آبادانی سیستان وبلوچستان و رونق جنوب شرق کشور خواهد داشت.


آقایی افزود: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان طرح برتر در سطح اقتصاد حمل و نقل موفق به دریافت جایزه دادمان شده است.


وی گفت: این طرح در فاز یک اسکله های کنتینری و پسکرانه با پیشرفت بیش از 95 درصدی در مرحله بهره برداری است


مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: ظرفیت بندر شهید بهشتی پس از تکمیل مرحله (فاز) نخست به هشت و نیم میلیون تن می رسد که بزودی با حضور مسئولان ارشد کشوری و کشورهای همسایه به بهره برداری خواهد رسید.


آقایی با تشریح آخرین اقدامات در اجرای پروژه بندر شهید بهشتی چابهار گفت: در فاز نخست هزار و 650 مترموج شکن، بیش از 5 کیلومتر دایک حفاظتی، پنج پست اسکله شامل 2 پست اسکله کانتینری و سه پست اسکله کالای عمومی به طول هزار و 700 متر احداث شده است.


وی ادامه داد: از مجموع 15 میلیون و 800 هزار مترمکعب عملیات لایروبی مقدار 14 میلیون و 500هزار مترمکعب انجام شده که در این بخش حجم عملیات 94 درصد است.


مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران در دهانه ورودی خلیج فارس و مدخل اقیانوس هند و خارج از آب های تنگه هرمز قرار دارد و از موقعیت جغرافیایی حساس و مناسبی برخوردار است.


آقایی در پایان گفت: وجود بیش از 300 کیلومتر مرز دریایی می تواند اقتصاد این منطقه را متحول کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر