صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

واگذاری سکان هدایت بنگاه‌های اقتصادی توسط بانک‌ها/ بنگاه‌داری در تضاد با بانکداری اسلامی است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کاهش سهم بنگاه‌داری بانک‌ها باید به گونه‌ای پیش رود که تولیدکننده واقعی و دارای تخصص، بتوانند باردیگر سکان هدایت بنگاه‌های اقتصادی را دست بگیرند.
کد خبر : 184286

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا درخصوص سهم بانک‌ها در بنگاه‌داری و مشکلات ایجاد شده در اقتصاد پیرامون این موضوع گفت: مصوبه جدید مجلس،‌ بانک‌ها را موظف کرده‌ تا سهم خود در بنگاه‌داری را از 40 به 20درصد برسانند اما این واگذاری‌ها نباید همانند سایر برون‌سپاری‌هایی باشد که اقتصاد تجربه کرده است.


وی ادامه داد: افزایش دارایی های غیرمنقول بانک‌ها نظیر کارخانجات و املاک از زمانی شدت گرفت که بر اساس سیاست های نادرست و عدم اجرای صحیح قانون، تفاوت شدید نرخ جهانی ارز با ریال دامن‌گیر بنگاه‌داران و تولیدکنندگان شد زیرا عملا با کاهش قدرت خرید بین‌المللی آنها، تسهیلات تولیدکنندگان به معوقات تبدیل شد و بانک‌ها نیز برای بازپس‌گیری مطالبات خود، وثیقه آن تولیدکننده را در ازای تسهیلات تصاحب کردند.


پورابراهیمی تصریح کرد: اما این تصاحب بنگاه‌های اقتصادی به‌خاطر عدم تجربه تولید در بانک‌ها عملا به رسوب سرمایه غیرمنقول منجر شد و هیچ کارایی برای سودآوری در نظام بانکی به‌همراه نداشت بنابراین بانک‌ها باید با کاهش سهم خود در بنگاه‌داری، بنگا‌ه‌ها را به صورت سنجیده واگذار کنند تا تولیدکننده واقعی باردیگر سکان هدایت را دست بگیرد.


عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از سوی دیگر دارایی‌های غیرمنقول بانک‌ها نظیر املاک تجاری، مسکن و دیگر دارایی‌ها نیز باید به گونه‌ای واگذار شود که سهامداران این بانک‌ها متضرر نشوند و مشکلات جدیدی شکل نگیرد زیرا در وضعیت کنونی املاک و مستغلات در شرایط رکودی قرار گرفته‌ و فروش یا تبدیل آنها زمان‌بر است.


نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به تاکید مجلس بر واگذاری‌ها نیز تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف مجلس شورای اسلامی، استقلال بانک مرکزی و تحقق بانکداری اسلامی است بنابراین بنگاه‌داری به شکل کنونی اصلا با هدف اصلی بانکداری اسلامی در یک معقوله نمی گنجد.


انتهای پیام/

برچسب ها: پورابراهیمی
ارسال نظر