صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۴ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴

برگزاری همایش بزرگداشت بنیان‌گذار تعلیمات عشایری ایران در واحد بروجن

در آستانه پنجمین سالگرد رحلت بنیان‌گذار تعلیمات عشایری ایران استاد محمد بهمن بیگی با همکاری تشکل دانشجویی فردای روشن همایش بزرگداشت این استاد فقید در محل سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن برگزار شد.
کد خبر : 18402

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر احمد بهرامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن در این همایش به تشریح اهمیت و نقش زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی در تعلیمات به عشایر بختیاری و قشقایی پرداخت و گفت: مراسم شناخت و تجلیل از مفاخر و چهره‌های ماندگار و معرفی آنان به نسل جدید از برنامه‌های سال جاری این دانشگاه است.


مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های یزد و فارس و مدیرکل آموزش و پژوهش صدا و سیمای استان‌ها نیز درباره استاد بهمن بیگی این چنین اظهار کرد: محمدبهمن بیگی معلمی است که بدون هیچ امکاناتی و یکه و تنها در بین عشایر حرکت کرد و روشنایی را به ایل برد تا فرزندان ایل را باسواد کند.


دکتر محمود عالی شوندی با بیان اینکه محمد بهمن بیگی با نوشتن آثاری ماندگار سعی در شناخت و مستندسازی فرهنگ غنی عشایر کرد، افزود: این معلم بدون توجه به قومیت موجب وحدت در تمامی اقوام و عشایر شد و امروزه حتی فرا‌تر از مرز‌ها نیز شناخته می‌شود.


فریدون محمدی، مخترع دستگاه تولید اکسیژن و کاهش مصرف آب درختان و از شاگردان استاد بهمن بیگی نیز در این مراسم گفت: در مورد استاد محمد بهمن بیگی می‌توان ساعت‎‌ها سخن گفت بی‌آنکه ملالی در ذهن شنونده بنشیند.


استاد محمد بهمن بیگی در سال ۱۲۹۹ در طایفه قشقایی چشم به جهان گشود و در طول عمر ۹۰ ساله خود در راه تعلیم عشایر ایران کوشش کرد و دانش آموزانی از جمله دکتر حقیقت دوست و دکتر ملک حسینی چهره مانگار پیوند اعضا را تربیت کرد. کتاب‌های «عرف و عادت در عشایر فارس»، «بخارای من، ایل من»، «به اجاقت قسم»، «اگر قره قاچ نبود» و «طلای شهامت» پنج اثر ماندگار به یادگار مانده از استاد است.


انتهای پیام/

ارسال نظر