اختلاف 50 ساله دولت و مردم در مالکیت اراضی هنوز پابرجاست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قباد افشار در بیست و دومین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک با بیان اینکه مساحت اراضی کشاورزی کشور ۱۸/۷ میلیون هکتار و به روایتهایی ۱۶ و ۱۷ میلیون هکتار است، افزود: متاسفانه هنوز پس از سالهای بر روی عدد دقیق اراضی کشاورزی در کشور با هم اختلاف داریم که این اختلافها به علت نبود اطلاعات دقیق مکانی است.
وی با بیان اینکه در دو تا سه میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور تداخل قوانین میان مردم و دولت وجود دارد، تصریح کرد: تراکم جمعیت در هکتار مناطق با ارزش کشاورزی بسیار پایین است، این در حالی است که شهرداریها و دهیاریها برای منافع اقتصادی خود به طور مداوم به فکر توسعه شهری هستند.
افشار ادامه داد: ۱۱ درصد مساحت کشور را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که امنیت غذایی کشور باید از این ۱۱ درصد مساحت فراهم شود.
۱۱ درصد مساحت کشور را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که امنیت غذایی کشور باید از این ۱۱ درصد مساحت فراهم شود |
وی اضافه کرد: ۲ میلیون هکتار خاک درجه یک بر اساس اطلاعات و مطالعات مرکز تحقیقات خاک کشور وجود دارد، بنابراین در صورت تخریب آن این منابع غیر قابل جبران خواهند بود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه بسیاری از اقدامات صنعتی اجرا شده در کشور به لحاظ مکانیابی به درستی انجام نشده است، تاکید کرد: سیاری از صنایع برتر مانند ذوب آهن در خشکترین مناطق کشور همانند اصفهان قرار گرفتهاند، در حالی که اگر این صنعت در کنار دریای عمان یا یک مکان با منابع آبی مناسب قرار داشت، یقینا شاهد مشکل تامین آب شرب و خشک شدن گاوخونی نبودیم.
افشار عنوان کرد: امروزه ما با بیشترین تقاضا برای راهاندازی شهرکهای صنعتی در اطراف تهران مواجه هستیم، چرا که هنوز نگاه فضایی دقیق و پراکنشی برای بخشهای خدمات و تولید در کشور نداریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید نگاه پیمایش زمین را از حالت سنتی خارج کنیم و به سمت پایش اراضی با استفاده از تکنولوژیهای جدید پیش برویم، گفت: از ۱۱ میلیون هکتار اراضی دارای قابلیت کشاورزی در کشور ۹ درصد زیر کشت هستند.
او ادامه داد: باید همه اراضی آبی و باغی کشور تحت اجرای طرح کاداستر قرار گیرند تا از این پس هر یک از اراضی کشاورزی به عنوان یک کارگاه دارای کد باشند و کشاورزان در مراجعات خود موقعیت حدودی اراضی را بیان نکنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه از دهه ۴۰ تا کنون اجرای قوانین آمایش سرزمین به صورت مستمر مطرح شده است، خاطرنشان کرد: از آن زمان تاکنون رد پای قوانین آمایش سرزمین در تمام برنامههای توسعه کشور دیده میشود، اما هنوز برنامه آمایش قابل اتکایی نداریم.
انتهای پیام/