صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶
با حضور امام جمعه و مسئولان فرهنگی بوشهر انجام شد

رونمایی از عکس واقعی سردار رشید جنوب پس از 108 سال به همت عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با تحقیقات و پیگیری‌های خود توانست عکس واقعی و مجموعه کاملی از عکس‌ها و اسناد دوران سردار رشید جنوب «شهید رئیسعلی دلواری» را از شهرداری شهر «زالتسگیتر» در ایالت «نیدرزاکسن» و سفارتخانه آلمان به‌دست آورد.
کد خبر : 182990

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، مهتاب ابراهیم‌زاده در مراسم رونمایی از این عکس‌ها که با حضور جمعی از مسئولان بوشهری برگزار شد در این باره گفت: «حدودا از دوسال پیش تحقیقات میدانی خود را در مورد قیام دلیرمردان جنوب علیه رژیم استعمار انگلیس آغاز کردم و پس از بررسی‌های اولیه با اعتقادی که به وجود اطلاعات بیشتر در آلمان وجود دارد (از سال 1909 کنسولگری کشور آلمان در ایران فعال بود و شخصی به نام ویلهم واسموس نیز سرکنسول این وزارتخانه بود) به این کشور عزیمت کردم.»


ابراهیم زاده با بیان اینکه از بدو ورود به آلمان تا صدور مجوز برای تحقیق در شهرداری زادگاه ویلهم واسموس قریب به سه ماه طول کشید، تصریح کرد: «در سری اول تحقیقات خود در این کشور و مرکز اسناد شهرداری متوجه شدم بسیاری از عکس ها، نامه ها، دستنوشته ها، یادداشت ها و ... از کارکنان کنسولگری آلمان در ایران در آنجا نگهداری می شود.»



وی با بیان اینکه در سفر دوم به کشور آلمان اجازه بهره بردن از آرشیو ارزشمند و کامل وزارت امور خارجه آلمان نصیبم شد، عنوان کرد: «در این مرکز بسیار بزرگ که از اقصی نقاط جهان اسناد و مدارکی نگهداری می شود، به بیش از 4 هزار سند، عکس و مجموعه ای کامل از اطلاعات دست یافتم.»


عضو هیأت علمی واحد بوشهر با بیان اینکه این تحقیق را به عشق کشور و مردم استان بوشهر انجام داده است، اظهار کرد: «در انجام این تحقیق یاری پروردگار را در کنار هر لحظه از تلاش هایم حس کردم و این مجموعه نفیس را به مردم دلیر و خطه دلاورخیز بوشهر اهدا می کنم.»


ابراهیم زاده با تشکر و قدردانی از حمایت های آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر خاطرنشان کرد: «بیش از 400 قطعه عکس در این تحقیق به دست آمده که در آن آداب، پوشش، بافت، معماری، طبیعت و... به خوبی نشان داده شده و درصدد هستم تا کتابی مصور از آن تهیه و در اختیار عموم قرار دهم.»


عضو هیأت علمی واحد بوشهر با بیان اینکه امروز فقط 12 قطعه از این مجموعه و بویژه عکس سردار دلاور جنوب، شهید رئیسعلی دلواری در منظر عموم قرار گرفته، تصریح کرد: «این مجموعه از آرشیو شخصی کنسول آلمان در ایران، «ویلهم واسمومس» و عکس های هوایی که توسط والتر میتل خلبان، عکاس و خبرنگار آلمانی به دست آمده است.»


شهید رئیسعلی دلواری، نفر اول نشسته از سمت راست


به گزارش آنا، در این مراسم که با حضور آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، غلامحسین نظامی مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر، دکتر یوسف قیصری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، خیل مردم، علاقه مندان و بوشهرشناسان برگزار شد، از این مجموعه نفیس و ارزشمند رونمایی شد.


در سوگندنامه رئیسعلی آمده است: ای کلام الله گفتار مرا شاهد باش من به تو سوگند یاد می کنم که اگر انگلیسی‌ها بخواهند بوشهر را تصرف کنند و به خاک وطن من تجاوز کنند، در مقام مدافعه برآیم و تا آخرین قطره خون من بر زمین نریخته است، دست از جنگ و ستیز با آنان نکشم و اگر غیر از این رفتار کنم، در شمار منکرین و کافرین به تو باشم و خدا و رسول از من بیزار شوند.


قیام مردم تنگستان بر روی هم هفت سال به طول انجامید، مبارزات رئیس علی دلواری برگ زرین دیگری در تاریخ مقاومت دلیر مردان ایران در مبارزه با استعمار است.رییسعلی دلواری این آزاده دلاور، سرانجام در حین مبارزه با دشمنان اسلام و ایران در دوازدهم شهریور 1294 ش برابر با 23 شوال 1333 ق در 33 سالگی، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائنی قرار گرفت و به شهادت رسید


آرامگاه رئیس علی دلواری در نجف اشرف است. در قبرستانی بس رازآلود و شگفت. قبرستان وادی السلام در نجف اشرف و در شهری که پیکر پاک امیر مومنان علی (ع) در آن آرمیده است.



رئیسعلی فرزند رئیس محمد در سال 1261 ش در دهستانی از توابع بوشهر به دنیا آمد. او در عصر مشروطیت، جوانی 24 ساله، بلند همت، شجاع، در صدق و صفا کم مانند و در حب وطن و توکل به خدا، ضرب المثل بود. اگرچه سواد و معلومات کافی نداشت، اما پاکی و سرشت و صفات حمیده او زبانزد اطرافیان بود. پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 قمری، نیروهای انگلیسی قصد تصرف دلوار را می‏ کنند. محلی که پیش از آن، چند بار سربازان انگلیسی به آنجا یورش برده و هر بار طعم تلخ شکست را چشیده بودند. رئیسعلی همراه با یاران خود، علیه اشغالگران وارد نبرد شده و نیروهای متجاوز را که قریب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار می ‏کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر