صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶
تحلیل کارشناس فوتبال ایران از حذف تیم جوانان؛

تک بُرد جوانان در جام‌ جهانی هم فوق‌العاده بود/ چیزی در گذشته نکاشته‌ایم که امروز درو کنیم/ انتخاب پیروانی به عنوان سرمربی تیم امید اشتباه بزرگی است

کارشناس بین‌المللی فوتبال ایران گفت: فدراسیون فوتبال باید از کادرفنی تیم ملی جوانان حمایت کند اما این حمایت به آن معنی نیست که تیم امید را به پیروانی و دستیارانش بدهند.
کد خبر : 182911

مجتبی تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی آنا، درباره حذف تیم ملی جوانان از رقابت‌های جام جهانی کره‌جنوبی گفت: «بهتر است ما نگاهی به کارهایی که برای تیم‌های ملی در رده‌های سنی مختلف انجام داده‌ایم بکنیم و بعد نسبت به آن انتظار داشته باشیم. اخیرا من برای یک دوره 45 روزه مربیگری به آلمان رفته بودم و در این مدت علاوه بر کلاس‌های مختلفی که برای ما گذاشتند، از نزدیک فعالیت باشگاه‌ها را برای تیم‌های پایه‌شان دیدم.»


وی ادامه داد: «وقتی در مقام مقایسه برمی‌آیم به این نتیجه می‌رسم که در فوتبال ایران مسئله آکادمی فوتبال عملا طرح نشده است؛ یعنی ما چیزی به نام تیم‌های پایه نداریم. ای کاش مسئولان وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال برای مدتی از نزدیک فعالیت کشورهای مختلف را می‌دیدند و سپس همان کارها را برای تیم‌های پایه انجام می‌دادند و حتی فضا را برای باشگاه‌ها میسر می‌کردند تا آن‌وقت ما با مسئله حذف تیم‌های پایه در رقابت‌های جهانی مواجه نشویم. به اعتقاد من اینکه تیم جوانان ما در جام جهانی در یک بازی هم برنده شد، فوق‌العاده است. اصلا رسیدن به جام جهانی برای ما با توجه به امکاناتی که داریم کافی است و نباید انتظار صعود به مراحل بالاتر را داشته باشیم.»


کارشناس بین‌المللی فوتبال ایران یادآور شد: «آن دسته از علاقه‌مندانی که معتقدند امیرحسین پیروانی ضعیف عمل کرده و یا با مربی خارجی می‌توانستیم بهتر عمل کنیم لازم است مدتی وقت بگذارند و رقابت‌های لیگ تیم‌های پایه را از نزدیک ببینند. تمامی بازیکنان ما در زمین‌های بی‌کیفیت و فاقد استاندارد بازی می‌کنند. دریغ از آنکه بتوان در این زمین‌ها یک پاس سالم روی زمین داد. وقتی بازیکن در زمین تمرین و مسابقه معنی پاس سالم را درک نمی‌کند چگونه می‌تواند پیشرفت کند. شاید پیروانی نمی‌توانست با این تیم به جمع تیم‌های برتر جام‌جهانی صعود کند اما تیم او می‌توانست نتایج بهتری در جام جهانی کره‌جنوبی به‌دست آورد.»


او با بیان این نکته که فدراسیون فوتبال نباید هدایت تیم امید را به امیرحسین پیروانی بدهد،‌ تصریح کرد:‌ «فدراسیون فوتبال باید از کادرفنی تیم جوانان حمایت کند اما این حمایت به آن معنی نیست که تیم امید را به پیروانی و دستیارانش بدهد. این اشتباه محض و نابخشودنی مدیران فدراسیون است. در گذشته ما از این اشتباه لطمه شدیدی خوردیم. آن زمانی که دوستی‌مهر مربی تیم ملی نوجوانان بود و به یکباره او را سرمربی تیم جوانان کردیم. با این اشتباه هر دو تیم را از دست دادیم و از آن نسل فوتبال ایران تنها بازیکنان انگشت‌شماری هستند که به تیم ملی بزرگسالان رسیدند. »


تقوی در ادامه تاکید کرد: «پیروانی اولین جام جهانی خود را تجربه کرده و حالا شناخت بیشتری از فوتبال پایه پیدا کرده است. باور کنید اگر پیروانی تجربه انجام سه بازی در جام جهانی را داشت امروز جوانان ما از گروه خود صعود کرده بودند. بهتر است به جای آنکه فدراسیون تیم امید را نابود کند، بیاید با حفظ پیروانی در تیم جوانان امکانات لازم را به تیم ملی جوانان بدهد. زمین تمرینی مناسب، کمپ استراحت و رختکن استاندارد، تا تلاش‌ها از امروز برای استعدادیابی شروع شود تا در دوره بعدی بتوانیم تیم بهتری را با هدایت پیروانی تشکیل دهیم.»


او در ادامه با انتقاد از عدم همکاری لازم باشگاه‌ها با تیم ملی جوانان اظهار داشت: «متاسفانه تیم جوانان به دلیل دیر شروع کردن اردوی تمرینی‌اش فرصت آن را پیدا نکرد تا بدنسازی مناسبی داشته باشد و به همین خاطر بود که برابر زامبیا و پرتغال از لحاظ بدنی کم آوردیم و بازنده شدیم. پیروانی باید اردوی تیم ملی را خیلی زودتر شروع می‌کرد و با استفاده از مربی بدنساز باتجربه و کاردان بازیکنانش را آماده جام جهانی می‌کرد. در این راه باید باشگاه‌ها همکاری لازم را به عمل می‌آوردند و بازیکنان خود را در اختیار پیروانی قرار می دادند. فدراسیون هم در این راه باید به باشگاه‌ها یاری می‌رساند و اجازه می‌داد تا هر تیمی به جای بازیکنان ملی‌پوش خود از تیم‌های پایه‌اش بازیکن جایگزین می‌کرد اما مشکل این است که ما برای تیم‌های پایه خود وقت نمی‌گذاریم و هیچ‌کدام از این کارها صورت نمی‌گیرد.»


مشاور سابق تیم ملی امید افزود: «زمانی که من مشاور محمد خاکپور در تیم امید بودم؛ یکی از برنامه‌های ما این بود که حداقل 40 روز قبل از شروع رقابت‌های مقدماتی المپیک 2016 ریو بازیکنان ملی‌پوش از تیم‌های باشگاهی خود جدا شوند و به تیم امید بیایند تا از لحاظ آمادگی بدنی به شرایط مطلوب برسند، اما متاسفانه باشگاه‌‌ها و فدراسیون فوتبال همکاری نکردند. بازیکن ایرانی به خاطر اینکه حرفه‌ای رشد نمی‌کند توانایی انجام بازی در فاصله سه روز یکبار را ندارد و برای همین هم تیم در نیمه دوم می‌بازد و خیلی‌ها می نویسند سرمربی تیم ملی، نیمه مربیان را باخت در حالی که به آن مربی امکانات داده نشده و با او همکاری نکرده‌اند.»


وی تاکید کرد: «تیم امید به همان دلیلی حذف شد که امروز تیم جوانان ما از دور رقابت‌ها کنار رفت. فردا که نوجوانان ما حذف شوند هم به دلایل مشابه است. واقعیت این است که باید هزینه کنیم و تیم‌های پایه را بسازیم. شاید کی‌روش بتواند با فشار آوردن به فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها و با اتکا به تک ستاره‌هایی که دارد تیمش را به جام جهانی ببرد ولی آن تیم هم شانس کمی برای صعود به دور بعدی دارد.»


تقوی خاطرنشان کرد: «بهتر است راهی که سال‌هاست تیم‌های کره‌جنوبی و ژاپن می‌روند را برویم. آنها بهترین و به‌روزترین امکانات را برای تیم‌های رده‌های سنی مختلف‌شان آماده کرده‌اند. باشگاه‌ها هم راستا با فدراسیون جلو می‌روند و البته فدراسیون هم از باشگاه‌ها پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل است که همیشه از آسیا کره‌ و ژاپن در تمامی رده‌های سنی به جام‌های جهانی می‌روند. یکی از کارهایی که آنها انجام می‌دهند این است که تیمی از مربیان را همراه تیم راه یافته به جام جهانی به مسابقات می‌فرستند تا به طور دقیق عملکرد تیم‌شان را به همراه تیم‌های دیگر آنالیز کنند و عملکرد تکنیکالی کاملی از جام جهانی را به کشورشان بیاورند. سپس به دنبال رفع عیوب خود می‌پردازند. شاید تنها عاملی که باعث شده ما در بعضی مواقع بهتر از کشورهای شرق آسیا عمل کنیم بحث مستعدتر بودن بازیکنان ایرانی است .»


انتهای پیام/

ارسال نظر