نعمتزاده: در همه بخشهای اقتصادی از سند چشم انداز ۱۴۰۰ عقبیم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا نعمتزاده در مراسم گشایش سومین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع و خدمات وابسته که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد، افزود: عقب ماندن از چشمانداز توسعه اقتصادی نباید باعث ناامیدی دست اندرکاران اقتصادی به ویژه صنعت ریلی شود، چرا که با یک یا دو سال تاخیر میتوانیم اهداف برنامه را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه تحقق ۲۵ هزار کیلومتر ریل در سال ۱۴۰۰ کار بزرگی است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود آنکه ایران از سالهای طولانی و بسیار دور به مقوله حمل و نقل ریلی ورود کرده است، اوضاع اقلیمی و جغرافیایی، نبود توجه کافی به توسعه حمل و نقل ریلی و نیز مسائلی از قبیل جنگ و تحریم موجب شد سرعت پیشرفتمان در این بخش کم باشد.
او با تاکید بر اینکه توسعه حمل و نقل ریلی با برگزاری سمینار، نمایشگاه و سخنرانی محقق نمیشود، ادامه داد: ناوگان حمل و نقل ریلی کشور باید در طول ۵ سال آینده هفت تا هشت میلیارد دلار سرمایهگذاری جذب کند. با این حال حمل و نقل از طریق مترو و قطارهای زیر زمینی با تمام مزیتها، گران است و نمیتواند بار عمدهای از حمل و نقل ریلی را بر عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب قرار بود ۲۵ درصد حمل ونقل شهری توسط حمل و نقل ریلی صورت گیرد، گفت: ما در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی ظرفیتهای خوبی را در بخش تولید ایجاد کردهایم، اما خصوصیسازیهای غیر دقیق در طول سالهای گذشته موجب شد ظرفیتهایمان در این بخش چندان رشد نداشته باشد.
وی افزود: متاسفانه در قالب مقوله خصوصیسازی، اقدام به گرفتن یک کارخانه یا واحد تولیدی از یک دستگاه فنی دولتی و واگذاری آن به یک دستگاه شبه دولتی غیر فنی شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در ساخت واگنهای درونشهری و برونشهری به پیشرفتهای خوبی رسیدهایم، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۵ درصد نیاز کشور به لوکوموتیوهای دیزلی در داخل تامین میشود، به طوری که سالیانه ۵۰۰ دستگاه واگن مسافری درونشهری، ۳ هزار واگن باری و ۵۰ تا ۶۰ دستگاه لکوموتیو در کشور ساخته میشود.
ما در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی ظرفیتهای خوبی را در بخش تولید ایجاد کردهایم، اما خصوصیسازیهای غیر دقیق در طول سالهای گذشته موجب شد ظرفیتهایمان در این بخش چندان رشد نداشته باشد |
او با اعلام برنامههای در دست انجام وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه حمل و نقل ریلی گفت: تدوین سند راهبردی صنایع ریلی، تشکیل کمیته تدوین بسته حمایتی و تجمیع نیاز کل کشور برای افزایش قدرت چانهزنی و انتقال دانش فنی از جمله برنامههای در دست انجام است.
به گزارش خبرنگار آنا، سومین نمایشگاه بین المللی صنعت حمل ونقل ریلی ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی و وزیر صنعت معدن وتجارت امروز صبح آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی، جدیدترین فناوریها، تجهیزات، صنایع و خدمات حوزه حمل ونقل را ارائه کرده و در معرض دید علاقهمندان قرار دادهاند.
در سومین نمایشگاه بین المللی صنعت حمل ونقل ریلی ۲۰ شرکت خارجی از کشورهای آلمان، ترکیه، روسیه، چین، اتریش، اسپانیا، مالزی، هند، هنگ کنگ و ایتالیا نیز حضور دارند و میزان شرکت تولیدکنندگان داخلی و خارجی نسبت به سال گذشته از نظر متراژ ۸۰ درصد افزایش داشته است.
همزمان با برپایی سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت حمل ونقل ریلی، چهارمین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن و همچنین همایش فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت ریلی جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت حمل و نقل ریلی از امروز تا ۳۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برای بازدید علاقهمندان دایر است.
انتهای پیام/