صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۵ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴
دو نگاه به یک موضوع فرهنگی؛

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب، فقط امسال بدون روتوش بود ؟!

شیوه رفتاری و الگوی بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران موضوعی است که دو چهره فرهنگی اصولگرا در مورد آن نظرات متفاوتی داده‌اند.
کد خبر : 18287

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بعد از آن که سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیدار رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب امسال را «بدون روتوش» خواند، محمد حمزه زاده قائم مقام حوزه هنری و مدیرعامل انتشارات سوره مهر در این رابطه در صفحه گوگل پلاس خود نوشت:


بدون روتوش!


خبرگزاری‌ها از قول معاون محترم فرهنگی وزیر ارشاد نقل کرده‌اند که: رهبر انقلاب، نشر ایران را بدون روتوش دیدند.


پیش از هر سخنی، به عنوان یکی از ناشران حاضر در بازدید رهبری، از عنایت ایشان به نمایشگاه کتاب تهران تشکر می‌کنم. کتابخوانی زیرساخت و مادر تمدن سازی است. و نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهم‌ترین مظهر این امر، همیشه نیازمند عنایت ویژه رهبری معظم انقلاب بوده و خواهد بود. صنعت نشر با همه مشکلاتش، وقتی با عنایت رهبری مواجه می‌شود، قدر و قیمتی ویژه می‌یابد. ناشران حاضر در نمایشگاه، میزبان اصلی رهبری هستند و دولت‌ها خدمتکار این میهمانی‌اند؛ خدمتکارانی که هر چند سال عوض می‌شوند و باید قدر و اندازه خود را بدانند.


اما بعد، اگر این نقل قول از جناب آقای صالحی درست باشد، یک معنی‌اش این است که رهبری معظم انقلاب، پیش از این و در بازدید‌های قبلی از نمایشگاه‌ها، نشر ایران را «با روتوش» دیده‌اند؛ که چنین نیست. لااقل در پانزده دوره‌ای که تجربه حضور در نمایشگاه کتاب را دارم، بازدید رهبری از غرفه‌ها گزینشی و انتخابی نبوده است. حتی در نمایشگاه بیست و پنجم که رهبری به جای حضور در سالن اصلی ناشران، فقط سالن یاس را بازدید کردند، آثار همه ناشران در معرض دید ایشان قرار گرفت. این آثار، حتی شامل کتاب‌های ناشرانی هم می‌شد که به دلیل تخلفات مختلف، غرفه‌ای در نمایشگاه نداشتند، اما به اقتضای فضای رصدی حاکم بر سالن یاس، آثار این ناشران هم در معرض دید قرار داشت. مجری سالن هم مجمع ناشران انقلاب اسلامی بود.








مدیرعامل سوره مهر: آقای صالحی با کنار هم قرار دادن نام ناشران اندیشه‌های غربی و ناشران انقلابی تلویحا نتیجه گرفته‌اند که بازدید رهبری از این ناشران، به معنی نوعی رفع روتوش است. در حالی که این روال همیشگی بازدید‌های ایشان بوده است.

در‌‌ همان سالن، اتفاقا حضرت آقا تذکرات جدی در حوزه کتب تاریخ ایران پیش از اسلام و کتب ادبیات وحشت کودکان و نوجوان و کتب حوزه علوم انسانی غربی دادند که حاکی از این واقعیت است که نمایشگاه بدون روتوش بود. جایگاه نخبگان و صاحب نظران کتاب و فکر، که رهبری در صدر آنان قرار می‌گیرند، اقتضاء داشت و دارد که ایشان در جریان انتشار همه کتب و کار همه ناشران قرار گیرند.


اگر نقل خبرگزاری‌ها درست باشد و همچنین برداشت ما از منظور آقای صالحی، باید از ایشان که خود از نخبگان و برجستگان حوزه فکر و نشر اندیشه هستند، گلایه کرد که با چه توجیهی چنین ادعای شتابزده و سست پایه‌ای را بر زبان آورده‌اند.


آقای صالحی با کنار هم قرار دادن نام ناشران اندیشه‌های غربی و ناشران انقلابی تلویحا نتیجه گرفته‌اند که بازدید رهبری از این ناشران، به معنی نوعی رفع روتوش است. در حالی که این روال همیشگی بازدید‌های ایشان بوده است. بعضی دوستان هم با ذوق زدگی قابل توجهی، این رفتار رهبری را کنایه از تایید آثار و مشی این ناشران گرفته‌اند. غافل از اینکه جایگاه رفیع رهبری، دور از دسترس مصادره‌هایی از این نوع و برخوردهای گزینشی و دوگانه است؛ فارغ از اینکه به نفع یک ناشر حزب اللهی باشد، یا یک ناشر غرب‌زده و بازاری یا چند ناشر وطن فروش. عنایت ایشان همچون بارانی است که بر سر همه باریده است و ان شاالله خواهد بارید.


پی نوشت اول:
صحبت باران شد؛ شاعر می‌گوید:
باران که در لطافت طبعش خلاف نیست
در باغ لاله روید و در شوره زار خس!


پی نوشت دوم: چه جشن و سروری دارند بعضی دوستان ما از بابت حضور آقا در غرفه ناشران دروازه‌بان اندیشه غرب! غافل از اینکه می‌ه‌مان‌‌ همان است و میزبان ه‌مان. خادمان تازه کارند!
لااقل توقع داشتیم حالا که این قدر سمبلیک به این حضور نگاه می‌کنند، توجهی هم بکنند که ایشان در کدام غرفه‌ها بیشتر وقت گذاشتند و کدام غرفه را برای نشستن و مصاحبت انتخاب کردند!


به گزارش آنا، از سوی دیگر محسن حسام مظاهری نویسنده و فعال فرهنگی اصولگرا با اشتراک‌گذاری این یادداشت در صفحه شخصی خود در گوگل‌پلاس نظر دیگر و مخالف خود را اینطور بیان کرده است:


بله و بهترین نشانه برای تصادفی بودن مسیر بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب همین است که هر سال مسیر ایشان از ایستگاه سوره مهر رد می‌شود. به طور کاملا اتفاقی و بدون «گزینش و انتخاب».
حتی اگر روزی غرفه سوره مهر در بخش کودکان یا کتابهای لاتین باشد باز باید انتظار داشت که به طور تصادفی مسیر بازدید به آن سو کج شود.
.
.
.
پ. ن. دو سه روز پیش در حیاط حوزه هنری، ظریفی می‌گفت: فرق ما با این رفقا اینست که ما آیت الله خامنه‌ای را رهبر نظام می‌دانیم و این دوستان مدیر بازاریابی سوره مهر.


به گزارش آنا، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، عضو هیئت مدیره خانه کتاب نیز در صفحه اینستاگرام خود با استقبال از مدل بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب از شیوه گزینشی در اطلاع‌رسانی این بازدید انتقاد کرده بود. متن کامل یادداشت زائری را اینجا (+) بخوانید.


انتهای پیام/

ارسال نظر